Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 63

• 46 854
  • 804
  •   1
Отговори
# 705
  • SF
Аз ползвам от тези разтегаемите решетки или сушилници, но съседите над нас са мръсни, хвърлят боклук, тупат и хич не ми е удобно да си оставя прането на балкона.
Иначе ми е идеално - разпъвам, суша и после сгъвам и я облягам на стената. Изобщо не е грозно и си е като част от балкона.

# 706
Есме, по повод суматохата, тази събота ненадейно ни дойдоха гости. Ние се прибираме, те чакат пред нас в колата. Ние с пазарски торби и покупки. Познай каква суматоха стана в кухнята. Настаних гостите в хола и аз спокойно се отдадох на подреждане и приготвяне, без да се притеснявам.

Ако ми дойдат такива неканени гости определено ще ги включа в приготвянето, поне жената. А ако мъжете не участват, а за замезват или просто си приказват на дивана, ще можем и ние жените да си общуваме, а не да се затворя/затворим  един час в кухнята, а гостите да седят сами в хола. А и защо да няма къде да се сложат нещата не разбирам? Нима всички кухни са големи с по 3-4 метра плот? Плотовете са принципно еднакви и в отделната кухня, и в холокухнята.

И отделно от тази тема, моля да споделите какъв простор ползвате на терасите. Ремонтът тече с пълна сила за мой вече ужас, доста се проточи, а времето се развали. И трябва да сложим простор на новата тераса. Чудя се какъв. Ще имам под него рафтове на едната стена, лятото за цветя, зимата за други неща/украси.
Зависи какво ще сушиш. Аз суша всичко голямо в сушилнята и на балкона суша само дребни неща, ако е хубаво времето. И перфектно ме устройва подвижен сгъваем простир. Хем не се вижда отвън какви гащи и сутиени съм проснала Mr. Green

Но ако ще сушиш чаршафи те оправя само таванен простир. По-долу давам снимка.

# 707
  • SF
Предположих, че въпросът е за случаите, в които не се ползва сушилня.
У нас няма място за сушилня. Пералнята е в кухнята, а над нея има плот и шкафове. Нямаме отделно помещение за пералня и сушилня и няма къде да се обособ такова, така че в този апартамент сушилня няма и няма да може да има.

# 708
Като няма място за двете, се слага комбинирана пералня със сушилня Wink При нас също няма място за два уреда и единствената възможност е именно в кухнята. Има слим варианти комбинирани, които пасват за поставяне в кухненски шкаф с 60 см дълбочина.

# 709
Аз съм с комбиниран уред, но не суша нищо до пълно изсушаване... нямам време да чакам толкова време... за 30мин "бухват" и се стоплят и изнасям на простора. Повдигащ се таванен, подобен на показания от Черна станция. Моя е с отделни водачи за въженцата за всяка пръчка. Позволява закачане и на по-големи неща. Ако ми е повече прането ги разминавам - едно горе, едно долу... иначе държа на високо, за да си ползвам балкона. Отдолу в ъгъла имам сгъваема сушилня за гащи, чорачи, бельо... хем не вдигам ръце за всяка дреболия, хем не се вижда отникъде Smirk

# 710
  • София /Абсурдистан
И аз имам таванен простир като на ЧС. Терасата е остъклена. Пералнята и сушилнята са в антрето, във вграден шкаф. Но в хубаво време простирам на терасата.
Аз съм ЗА отделна кухня с трапезария. Сега сме с холокухня, как ме дразни и колко ми е неудобно, не е истина просто. Гости в къщи не каним, само в заведение. За всички ни е по- удобно така.
Холът, използван само за гости вече е лукс. Това е стая, в която все някой живее. Поне около мен е така.

# 711
Ето едно приятно разпределение на апартамент.Кухнята хем е в страни и отделна,с отделен вход,хем отворена към трапезария и дневна.И родителската спалян си има баня ,и мокро и тоалетна за гости,и отделна баня към двете детски и кабинет и балкони, и голяма тераса..Че и кът с камина..И всичко това събрано в 180 кв.м.
Перфектен просто!

# 712
  • София /Абсурдистан
180 кв вече си е нормално жилище, има място за всичко, както си трябва Simple Smile

# 713
Така е,но пазарът е пълен с безумия от по 250 кв.м...

# 714
Наистина добре изглежда, но аз не виждам врата между кухнята и всекидневната.

# 715
Чудно, ама колко стандартни семейства могат да си го позволят?

Аз на 90 кв макс това успях да сътворя:

И все още душевно преглъщам холо-кухнята..))

# 716

Аз и стена не виждам, изглежда ми като да е остров между двете.

# 717
  • SF
Като няма място за двете, се слага комбинирана пералня със сушилня Wink При нас също няма място за два уреда и единствената възможност е именно в кухнята. Има слим варианти комбинирани, които пасват за поставяне в кухненски шкаф с 60 см дълбочина.

Сега ,това е друга тема и не е за интериорният стил по аматьорски, но казват, че комбинацията от двата уреда, не е много сполучлива. Може и да има такава срещу сериозни суми, но не е решение.
Знае се, че Индезит имат сполучлив комбиниран модел, но той пък е по-висок или широк с някакви сантиметърчета, което отпада като вариант.
А и не всички материи се чувстват добре в сушилня. Ако се изсушат в сушилня, после нямат гладене (често споделяно от различни хора).
Сушилка на балкона или пред радиатора си е решение, ако не ти се сменя 3-4 годишна пералня с по-нова.

# 718

Аз и стена не виждам, изглежда ми като да е остров между двете.
Сега се върнах да погледна пак, остров си е . Така, че пак си е холо-кухня.

# 719
Благодаря за просторите, май и аз ще заложа на такъв с повдигане, макар че на морето тази година бяхме в нов апартамент, където пръчките на такъв простор бяха ръждясали и се бяха олющили.... Има ли такава опасност? Че никак няма да ми е приятно.

Общи условия

Активация на акаунт