На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 27

• 93 698
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Много ви благодаря Simple Smile Проблема е ,че ми свършиха хапчетата ,а ще съм в Турция до неделя  . По-добре е да изкачам да се прибера в България .
Подобни са  BENEDAY  и Benexol

И двете са с В1 в обикновената форма - тиамин и въобще няма да имат ефект като милгамата

# 271
Момичета здравейте,преди време бях гледала че си купувате комплекти тенджери от Турция,има ли сайт на който да разгледам?
Аз съм взимала от тук https://www.krc.com.tr/urun/karaca-bio-granitium-7-parca-tencere-seti ,  моите са черни . Гледах и на петъчния пазар има комплекти , но колко са качествени не знам .
Дали преглагат доставка до БГ. То може и да пише, ама ништо не разбирам на турски

# 272
Mimoza411 В събота бяхме в магазина на Тач преди  Чорлу. Комплекти от 5 части нямат. Размерите им са странни, особено на долните чаршафи. Има много единични комплекти от 3 части / долен чаршаф, плик и калъфка / за единични легла и от 4 части /долен чаршаф,  двоен плик и 2 калъфки/ за спалня.  Изборът на цветове от комбинацията памук и сатен, особено на долни чаршафи  / за спалня / изключително ограничен. Съветът ми е да си отделите повече време за магазина, за да може да разгледате и направите необходимите ви комбинации.

# 273
  • Бургас
Разказвам за Люлебургаз. Пътува се по стария път за Истанбул, пътят е  много хубав, стига се за час и половина от границата с М. Търново. Минахме през Каваклъ заради отбиването през фабриката на Дона.
Спирка 1 - МММ Мигрос. Намира се точно на входа на града, няма как да се пропусне. Магазинът беше празен в 10.30 ч., нямаше никакви хора освен нас. Много добре зареден и заради липсата на българи - подреден. Направи ми впечатление обаче, че нямаше толкова промоции този път, може би вече е политика на веригата. Картата от Мигрос, издадена през май т.г. още беше валидна.

Скрит текст:
Списък на покупките: тоал. хартия, препарати, прахове за пране (Ариел 8 кг), макарони, булгур, зехтин, олио (олиото идва на 2,25 лв. литъра, по-скъпо, отколкото в България - имаше промоция на "Бисер" за 1,85 лв. в Кауфланд), надявам се поне да е хубаво, мокри кърпи, препарат за под, маслини, някои детски дрешки намалени

Спирка 2 - МОЛ 39бурда. Има табели навсякъде, човек може да се ориентира и без навигация. Бяхме пуснали нашата в офлайн режим, работеше безотказно. 39бурда не е с толкова много магазини като Ераста и Марги. Има обаче доста голям избор тийнейджърски дрехи. Там има ММ Мигрос също, както и Текзен, karaca и още един магазин за спално бельо с доста изгодни комплекти от по 100 лири (единични).
В Котон - намалени детски дрехи много изгодно. В Уайкики ми направи впечатление разнообразието от дамски дрехи - модерни и актуални (в Одрин все боклуци виждам). Имаше и есенно-зимно зареждане на детски дрехи, добро зареждане с всички номера.

Покупките ни са основно от Уайкики, Котон, Де факто, Пенти, Пиер Карден и Поло.
Вече споменах, че не съм доволна от липсата на хубави магазини за обувки и чанти, като Деримод.

Спирка 3 - центъра. Стига се направо от 39бурда, няма как да се объркаш. Центърът са две пешеходни улици, които обикалят площада с надписа Люлебургаз (има го на всички снимки от туристическите агенции). В центъра има много магазинчета, с реплики, с по-евтини стоки, отколкото в МОЛ-а, с голям избор на детски дрехи. Купихме пижами, чорапи, тук намерих обувки за детето (не бяха естествена кожа, но направих компромис), лекарства. Основните им магазини ги има и в центъра също, само дето не ги знам къде са - мернах табели, но ако се търси преди да тръгнеш, ще се спести време в обикаляне. adl - за дамски дрехи има в центъра, но ниски цени не очаквайте, както и в Ипекьой.

Ако ходим друг път, може би повече време ще прекараме в центъра.

# 274
Здравейте,
огромно количесто теми има за пазаруване в Турция и неможах да изчета всички. Търся някой, който е търсил и купувал уреди за вграждане за кухня. Разгледах няколко турски сайта, но предлагат основно техни марки.
Ние сме ходили до Тикерда миналата година по това време и там незабелязах големи магазини с техника.

Къде е добре да се търси техника като град и магазин? Заслужава ли си ценовата разлика?

# 275
Може ли да ми кажете адреса на Tac в Чорлу?И заслужава ли си да се отиде?

# 276
  • Димитровград
Координати има  на първа страница.

# 277
Здравейте,
огромно количесто теми има за пазаруване в Турция и неможах да изчета всички. Търся някой, който е търсил и купувал уреди за вграждане за кухня. Разгледах няколко турски сайта, но предлагат основно техни марки.
Ние сме ходили до Тикерда миналата година по това време и там незабелязах големи магазини с техника.

Къде е добре да се търси техника като град и магазин? Заслужава ли си ценовата разлика?
Моето наблюдение е, че техниката е по-скъпо, а и гаранцията в случай на проблем...

# 278
  • гр. София
Здравейте на всички! Прочетох темата и реших да попитам няколко въпроса. Знам, че много хора ходят до Одрин на пазар, но главния въпрос за мен е - заслужава ли си наистина? Направих една бърза сметка - бензина до там и обратно ми е 100лв + нощувка за двама към 50- 80лв за една нощувка. Дотук са към 150-180лв без храната. Каквото и да купя колко да е по-евтино, че да избие тези пари? Няма да пазарувам с търговска цел след това,  а за лични нужди. Дори без нощувка едни 100 лв си ги имам за бензина. Макар че за един ден трябва да се скъсам от обикаляне и бързане, тъй като не познавам добре Одрин. Та бъркам ли някъде или има нещо, което пропускам? Thinking

# 279
  • Пловдив
В два реда
От Пловдив пътуване на газ е 30 лв отиване и връщане до Одрин, до 35 с климатик и чакане на опашка на КПП
Лекарства- 1 вид, който ще пия до края на живота тук 60 таблетки + реимбурсацията по НЗОК са на същата цена колкото там 100 бр.
До тук вече съм оправила горивото! Екскурзията идва бонус.
Всичко е много относително, зависи от какво и колко имате нужда. Трябва да отидете 2-3 пъти да се ориентирате. Ама така "керван"- да се залепите за някой който да ви води
Скрит текст:
Предлагам "керван" за 30.09.

# 280
  • гр. София
Пътувам от София. Simple Smile
През Одрин само съм минавала на връщане от Истанбул 2-3 пъти. Познавам само района около Селимие. Чувала съм за Марги, Чорлу.... Даже не знаех, че е към Истанбул. Тези дни разбрах като го проверих на картата. От Одрин съм купувала само хр. продукти от улицата, където водят ТА.
А иначе ме интересуват хр. неща например, някоя дрешка евентуално.... Тенджери, тигани, съдове по-скоро не.

# 281
Здравейте на всички! Прочетох темата и реших да попитам няколко въпроса. Знам, че много хора ходят до Одрин на пазар, но главния въпрос за мен е - заслужава ли си наистина? Направих една бърза сметка - бензина до там и обратно ми е 100лв + нощувка за двама към 50- 80лв за една нощувка. Дотук са към 150-180лв без храната. Каквото и да купя колко да е по-евтино, че да избие тези пари? Няма да пазарувам с търговска цел след това,  а за лични нужди. Дори без нощувка едни 100 лв си ги имам за бензина. Макар че за един ден трябва да се скъсам от обикаляне и бързане, тъй като не познавам добре Одрин. Та бъркам ли някъде или има нещо, което пропускам? Thinking
На нас горивото ни е 30-40лв. Само с една дреха от Поло вече съм на плюс. Някое и друго лекарство да сложим + неща, които само от Турция си купувам, за мен си заслужава. Често тръгваме с идеята само за разходка и хапване, а се прибираме с пълен багажник.

# 282
  • Където морето целува небето...
Горивото ни е под 50 лв. Често се комбинираме с друго семейство и делим с техния или нашия автомобил. Така си избивам горивото само от памперсите, които купувам. От там всичко ми идва бонус - дрехи, препарати, лекарства, хранителни стоки и тн. Зависи кой за какво ходи да купува. Ходим винаги за по един ден, който стига, като знаеш кое от къде да купиш.

# 283
  • Пловдив
Аз пък никога не съм се замисляла какво и колко "избивам"... Просто тръгвам на екскурзия, пазаря си, хапвам си и се зареждам положително Simple Smile Комбинирането с още някой и делене на разходите за гориво е добър вариант Wink

# 284
  • Пловдив
Наистина зависи кой с каква цел посещава града. За мен не си струва да ходя заради покупки, защото това което ще го купя там си го взимам и от тук на горе-долу същите цени, че някои неща даже и по- евтино. Но ето, че някои хора пазаруват лекарства, които са им изписани за дълъг период и може би заради тях да си струва.
Прословутото Поло аз не го харесвам, както и ДеФакто, Мави и каквото още имаше там, но не значи че не съм забърсвала по някой парцал за децата, ако нещо ми хареса толкова много. Купувам тамошни, местни хранителни продукти, като сосове, конфитюри, тахани, някои ядки и т.н. Повечето им препарати не ми допадат. Другите асортименти си ги имаме. На мен лично не ми излиза по- евтино пътуването до Одрин, но споделям мнението по- долу:

Аз пък никога не съм се замисляла какво и колко "избивам"... Просто тръгвам на екскурзия, пазаря си, хапвам си и се зареждам положително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт