План-прием утвърден! ОСМИ клас е пред мен.

• 49 011
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
За джобните - май наборът е разполагал с един от най-скромните бюджети. Давахме 2 лв на ден и допълнително за кино и други подобни. За училище всеки ден вода от вкъщи в бутилка за многократна употреба и сандвич, евентуално и плод. Закуската сутрин е вкъщи, защото колкото и рано да стане, винаги е гладен. Обикновено успява да се прибере и за обяд.
Ако и тази година успява да спазва този режим, мисля, че няма да се налага драстично увеличение, може би ще даваме по 15 лв на седмица, но мислехме да ги даваме наведнъж, в началото на месеца, за да свикне да планира.
И аз съм "за"  сбирка на Испанската. Ами изоставаме, много изоставаме от другите училища в това отношение, трябва да си вземем бележка Smile! Ще се разберем в темата на гимназията Kissing Heart

# 631
Стига с тия джобни. Мен ме вълнува ИИЧЕ--то. Цяла година ще се излежаваме ли?

# 632
  • София, в момента в любимото ми село Железница
И аз да се намърдам с коментар,че тези дни гледам болна свекърва и накрая ви изчетох.
Skulpture честито за девойката. Само здраве, щастие и положителни емоции в новото училище.
На Веси... ще се радвам да споделиш отговора 😆  Не, че ме вълнува за сегашния набор, но малкия има големи амбиции и да съм в час ще следя за годините и баловете.
Русалке 🤗 прекрасна както винаги!
Днес за първи път от почти 3 месеца изкарахме 4-мата заедно цели 6часа заедно и за всички изненадващо беше приятно. Поръчахме таван и мебели за стаята на девойката и по нейно желание, въпреки че нямаше нужда от нищо се набихме в Джъмбо (голяма грешка), но се забавлявахме 😁
За джобните, тя винаги е разполагала с 2-3лв. в зависимост от какви монети имам в мен или пък забравям да й дам. Всичко е в касичката и от там харчи за нови телефони и неща, за които отказвам да дам пари. Правилото е сутрин изяж закуската си сам и си вземи от хладилника каквото поискаш.
Ей тези срамежливи младежи 😄 моята не можах да я измъкна от плажа, даже си зарязваше телефона в апартамента и се "наслаждаваше на момента" (ние заминахме на 21.06 ). Иска да изкарва време с нас, че щяла да учи в чужбина и сега бил момента да ни обича❤️

# 633
Стига с тия джобни. Мен ме вълнува ИИЧЕ--то. Цяла година ще се излежаваме ли?
Хаха това да ни е проблема... Малко ли екшън преживяхме:) Аз не бих издържала на твое място. Ако не се беше освободило това място какво щяхте да правите?
Чета ви, но все нямам време да се включа..

# 634
  • Sofia
В петък бях готова в Джъмбо за 40 минути Yum Бях като картечница - със списъка в ръка, един двуметров и стокилограмов племенник да ми бута количката и малката уж да избира, но беше подкована още от къщи да не се отплесва. Касите ме забавиха, можех и по-бърза да бъда Trollface

Доволни ли са децата от Comic Con (които ходиха)? Моята щерка чакала с още 200 и повече  деца появата на любими ютюбъри, които дошли 2 часа по-късно от обявения час Rage Тя е доволна де, но добре, че не я водих аз Laughing

# 635
Добро утро!
Аз вече споменах, но пак натоварих наборчето с малко курсове в събота. Някак нищо да не прави не ми харесва. Засега излежаване само в неделя, ако не броя че трябва да се учи за понеделник.
Ех, най- накрая дойде голямото разместване по училищата. Утре ние сме от 9.30 .
На Веси...... ще пием ли чай пред даскалото 😀?
Днес ще купувам цветя и бонбони и май това е всичко.
Успешна година на всички форумски дечица !

# 636
  • София
Доволна е и не е успяла да си изхарчи всичките спестявания, от което съм доволна аз. На финала беше капнала от умора. Някаква щяла в 16.00 да се жени за любим герой от аниме (поне така аз го разбрах), но събитието не се състояло Joy
В джъмбо не мога в никакъв случай да се оправя за 40мин., защото се фрустрирам особено когато е пълно с народ и нося списък с тетрадки, меря подвързии и т.н. Почвам да тичам като луда ту насам - ту натам и не мога да открия това, което търся.

# 637
  • София
Моят беше на гости в приятел и не е посетил нито едно събитие снощи.
Иначе нашият класен е мъж. Помня, че се дискутираше, какво да му вземем за първият учебен ден. Ще погледна назад, какво сте писали.

# 638
  • София
Скоро прочетох, за "Сет за оцеляване на учители". Малко пакетче с нещо сладичко, няколко пакетчета нескафе, ментов чай и химикалка. Съпроводено с хумористична бележка как кафето ще го държи нащрек, ментовия чай ще го успокоява в критични ситуации, сладичкото ще го подслажда в горчиви мигове, а с химикалката ще записва прекрасните такива. Не знам доколко е подходящо за непознат учител, ако се окаже, че няма чувство за хумор. Но то пък като го получи няма да го разопакова и чете веднага, за да разбере от кого е. От друга страна има още цели 5г., ще има случаи.

# 639
  • София
Да, и аз се замислих за нещо неангажиращо. Тефтер или някоя хумористична книжка + някакъв аксесоар би било интересно като подарък.

# 640
  • София
Сега се загледах из нета. Има интересни идейки: комплет чаша и подложка за чаша, кутии за моливи или очила и всякакви такива, които се предлагат да бъдат персонално брандирани. С разни надписи като: "Аз съм учител, каква е твоята супер сила?" или " 100% original teacher"  и естествено разни по клиширани като "най-добрият учител на света" и т.н. Класният на наборката, поема сина та ще го мислим през идните години.

# 641
Ихаааа, пишете ли пишете. Май ще затворим поредната тема баш с края на ваканцията. Grinning Да се изокам и аз по темите. Grinning

Скулптурата май си живее по Тошово време. За ученето навън говоря. Забрани, плащания, задължения да стоят тук насила. Най-хубавото нещо, което се е случвало на тази държава през последните 150 г. е ЕС и възможността на децата да пътуват свободно. Ако искаме да ги задържим, трябва да им създадем съответните условия, перспективи, справедливост ... да изрием корупцията, кражбите и цялата вандалщина случваща се тук, а не да им слагаме прангите. И най-важното, децата, вече на 19-20, трябва да решат сами. На най-близкия приятел на сина ми буквално му забраниха да замине, защото повечето се връщали и били нещастни. Е, как пък го решиха техните. С действията си със сигурност нараниха това момче, унизиха го и в момента е нещастен, най-малко защото е лишен от възможността. А доколкото за парите за тамошното образование ще кажа, че доста трудно бих издържал студент в БГ, защото трябва да го правя пет години. След първата в Холандия, големият се самоиздържа на 100%. Толкова от мен по темата.

Вчера сутринта минах през Коми Кона, чисто професионално, никога не го придружавам по подобни събития, просто така се случи. Точно за десет мин ме заболя главата и се чупирах, но е много, много яко за тийновете. Беше супер щастлив, от първата до последна минута. А мъкне и раници, стативи и "лови" влогъри и ютюбъри, че им прави интервюта за собствения си канал. Днес пак се изстреля рано, рано крайно въодушевен. Мислих си колко много се е променил животът само за трийсетина години, абсолютно друга вселена.Тийновете ни не живеят на същата планета, на която ние сме живяли и не трябва да го забравяме. Grinning

И за джобните(много теми закачихте Grinning ) И ние сме били явно в същите рамки. Преди година 20 лв. на учебна седмица, уикенд според ангажименти. Миналата - 25 лв. Проблемът ми е, че това не са баш джобни. Излизаше преди мен сутрин и се прибираше след мен, т.е две хранения мин. навън и ако му дам малко ще купува буклуци, ако му дам повече ще си пести и пак ще купува буклуци Grinning

Ще започнем с 25 седмично и закуска вкъщи и ще видим. Тук идва и друг проблем. Изгарят му джоба и до сряда може да е без пари, а в чтв и пт да гладува, но ще го тренираме.

Не сме пазарували никакви тетрадки и учебници. РС е в сряда и ще изчакаме всички да си кажат изискванията и тогава ще действаме, от години процедираме така, за да не купуваме излишни неща.

И като финал да спомена, че минах през темата покрай кампанията, ама май и аз ще се позадържа, приятно е тук и ще продължа да ви разбунвам женското царство...Grinning

# 642
Ще подари роза.
Тетрадки и всичко останало напазарува сама. Даже за сестра си взе от Джъмбо каквото беше останало от моя пазар.
На КомикКон й е харесало, днес също ще бъде, но от по-късно. В момента аз пътувам с малката. Взела съм си валериан.

# 643
  • No Line On The Horizon
В пристъп на лудост предложих на РС да събирам парите за учебници, така ще имам официална причина да отида на първия учебен ден на гимназистката и последния първи учебен ден на сестра й. Джобните, които ще отпускам ще са по 20 лв./седмично.

# 644
  • В средата на времето
Мен ме улесниха от училището. На сайта има съобщение, в което призовават да се занесе цвете в саксия. Не знам дали ще ги засаждат после някъде тези цветя или искат цветята да си бъдат в декоративни саксии...Аз взех цвете, което ще трябва да се присади. Добре, че беше това съобщение, защото Кристиян не искаше нищо да носи. Има мъж за класен.
Вчера минах през една книжарница и накупих набързо тетрадки и други шуротии. До сега винаги от Джъмбо сме пазарували преди първия учебен ден, но тази година реших да не си го причинявам. Лудницата там страшно ме изнервя.Rolling Eyes

В пристъп на лудост предложих на РС да събирам парите за учебници,
Simple Smile fros, дано всички родители са точни и навременни.

Общи условия

Активация на акаунт