План-прием утвърден! ОСМИ клас е пред мен.

• 49 014
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
Русалка, как ги измисляш😊?! Невероятна си!!

# 616
  • София
Елеа, днес специално изтрещях буквално от търсене на нещо в нета и писане на мейли по намерените обяви после, та реших да се разведря тук за малко. И някак в рими ми дойде да се изкажа, не е трудно Simple Smile А и исках да пожелая на децата ви успешен старт в леко хумористичен тон, понеже не съм сигурна, че баш на 16-ти заради други ангажименти ще мога. А все пак опознах тук виртуално вас и децата ви, та държа да им честитя старта на учебната година в новите училища.

# 617
Русалке, благодаря за страхотните стихове.  Както винаги точно в шестицата.

# 618
Русалче, много те бива, хем го знам, хем всеки път се кефя на стихоплетството ти!
За свиренето на китара - девойката се понаучи като си свали самоучители от интернет. Дали от тях или от баща си, който е доста добър, не знам, но май й мина меракът.
И тя е била през цялото време облечена на плажа, по думите на сестра си, с която ходи тази година на море-имала корем! По всеобщо мнение изглежда твърде добре, ама като я тресе пубертетът..... И това ще мине!

# 619
  • София
Ех, Русалка, много мило ми стана. Отдавна не си ни обличала в рими. Hug
И моята за първи път тази година се върна почти бяла от моретата, на които ходихме. Сутрин спи до късно и пропуска плажа, после докато се накуми, пробва един-два бански и най-накрая дойде, ама то станало време за обяд. После пак нещо се замотае, преоблича се отново и денят свършил. Ние винаги ходим компания с приятелски семейства с деца на подобна възраст и всички пубери  вечер се застояваха на плажа и се печаха на лунна светлина. Много променени ми се сториха всички деца. Усамотяват се, говорят си някакви техни си неща и се дистанцират от нас.
Съвсем скоро усещам, че назрява моментът да  откажат да идват с нас на почивка.

# 620
  • София
Изида, Joy моят е същият. С 300 зора го накарах да влезе в басейна. Веднъж. Едвам успявах да го изкарам от стаята Rolling Eyes
Хубаво е, че не съм сама с такъвоподобен тийн.Joy То и аз единия ден го бутнах в басейна с идеята, че ей сега вече няма мърдане и ще прекрати този идиотски бойкот. Но той най-невъзмутимо си излезе от водата, седна си с мокрите дрехи на шезлонга, за да поизсъхне, преди да се качи в стаята.  За другата година съм решила да избера място, в което или да няма и помен от интернет, или да е страшно трудно достъпен (ако изобщо се навие да почива с нас). Imp Сигурна съм, че ще бъде доста по-сговорчив.
Благодаря ви, Izida и Bis!!!
Тъкмо си мислех, че само моето чааве е толкова обсебено от нета. За 1 седмица в лъскав хотел в Турция с прекрасни море и басейни, влезе 2 пъти и останалото време прекара в стаята с телефона. Обикалях си сама сред забулени ханъми и русначета. Ни на атракционни вечери дойде, нито хотела разгледа. За града, да не говорим. Зарекла съм се догодина да я пратя на почивка в някое село, без каквито и да е забавления, с предплатен интернет за престоя. И САМА! Да си купонясва, както намери за добре!

# 621
  • София
Моят син идваше от 10 до към 12-13 часа на плажа, зависи кога отидем да обядваме. Почти през цялото време трябваше да играя с него волейбол във водата Confused, за да не скучае. Да седне на плажа да си почива под чадъра няма шанс. Аз пък съм длъжна да осигуря качествен интернет, иначе ще трябва да търпя да ми мрънкат и двамата непрекъснато.

# 622
  • София
Русалке, благодаря за пожеланията и за сладките рими-отново право в целта Simple Smile

За китарата някой питаше, моята щерка посещава уроци от втори клас, сякаш с всяка изминала година се увлича повече, което мен много ме радва. Безрезервно препоръчвам нашия преподавател ако сте от София и сте склонни да пътувате до западните квартали, в частност близо до Кауфланд и централен софийски затвор (ама как звучи само 😂)

За джобни, предната учебна година давахче 5-6 лв. но това включваше и обяда, и леки прихапвания. Тази година ще останат вероятно 30 лв.на седмица.

За следване в БГ/чужбина, още е много рано да се предопредели на този етап пътя на детето, вероятно 10-11 клас ще са по-наясно със себе си, аз само подкрепям избора , същевременно започнах системно да си съставям картинка за възможностите, че избора си е процес, а аз обичам да съм подготвена с информация къде/какво/как, когато дойде момента. Simple Smile

Мамите и децата от Френските и немските гимназии са възхитително задружни 🤗

# 623
  • София
Ох, на мен ми стана така мило като на предложенията ми за почивка - с баба ви, с други деца на лагер или с нас единодушно пожелаха да дойдат с нас, защото с нас било най - хубаво. Най- много им харесва като има и други приятелски деца на подобна възраст. Като се намерят с кого да играят карти или заедно да скачат в басейн са супер щастливи. Но не винаги е така, по- често приятелите са с по- малки дечица. За първия учебен ден също искат да дойда с тях, но са в различни училища. Ще отида в новото.  Аз деликатно вметнах, че ще присъствам, но няма да досаждам, просто ще почакам отстрани, но синът ми ме увери, че няма нужда, нямало проблем да се разбере, че съм му майка.

# 624
  • България
Русалке ти имаш уникална дарба. Продължавай в същия дух!

# 625
  • столицата
Очаквам най-скоро Русалка да издаде стихосбирка "Бг-мама стихове реди" мисля, че с оглед аудиторията на форума бързо ще стане бестселър.
Аз не разбрах каква е драмата със следването в чужбина, както и защо децата, които решат да завършат висше извън Бг трябвало да плащат нещо на държавата, но считам,че след 7 клас всяко дете трябва да учи това, което го влече. И дано малкото Скулптурче се чувства добре в избраното училище. И най-вече да преодолее здравословните проблеми!

# 626
  • София
Ама какво да кажа, вие всичко сте казали.
1. То е ясно, че Русалка е екстра поетеса и и винаги с усмивка чета стиховете ѝ.
2. Моите и двамата едвам стигаха до плажа, но и баща им и той. Първо се ядосвах, после установих колко е гот да се наслаждаваш на спокойствието с някое мохито. Можех и някой дедо ухажор да завъдя Joy
3. И щерката с китарата е на самоучители от интернет и таткова подкрепа. Само дето и на една йоника дрънка и странно защо се сеща да "твори" след 23.00 часа.
4. Джобните и казах, че ще са за календарен ден. Демек по 150лв. на месец. Ако са ѝ много ще ги редуцирам, но пък тя ще е цял ден навън. Дори не съм сигурна, че ще закусва у дома. То като излезнеш в 6.00 какво да закусваш? На мен лично тогава стомаха ми спи още. И ше се прибира най-рано в 17.00. Та се чудя да не би да са ѝ малко.

# 627
  • Sofia
Русалката е супер!

На последната ни почивка ни беше заявено, че най-вероятно догодина нямало да идва с нас, освен ако не сме с едни приятели с деца на нейната възраст Simple Smile

Даваме джобните на месец - включват учебната седмица + картата за транспорт. Миналата година бяха 120лв, тая мисля да и даваме 150лв. И тя не закусва и дома, много и е рано.

# 628
Аз миналата година давах- 5, понякога 7 лв, понякога 8, но в дните когато е на училище + школа и то си е цял ден навън. Тази година ми се струват малко 5 лв, защото трябва и да обядва. Нали свършват в 14.30, а като тръгне и на някой клуб по нещо  си става цял ден.
Ще го мисля в движение колко да даваме.

# 629
1-3 клас - без джобни. Не разчитах на училищната закуска и винаги носеше нещо домашно приготвено. При малката, която ще е в трети клас, положението е същото. 4 клас - между 5-10 лв. седмично. Зависеше от това, какви дребни имам в неделя вечер. Обикновено повечето и оставаха и си ги събираше. 5-6 клас - 15 лв. седмични за петте учебни дни. 7 клас - 20 лв. за петте дни. За съботно-неделни мероприятия отделно давах. Въпреки че, в седми клас нямаше много такива. Blush Сега съм в чуденка поради целодневното обучение. Ще тръгнем с 25 лв. за учебната седмица и ще се нагласяме по-нататък. Имат стол, но все още не знам цените. От седмица си говорим, че трябва да се храни и там. Не само с бърза храна. Надявам се, че усилията ми през годините да изградя култура към добрата храна, няма да се окажат напразни.

Общи условия

Активация на акаунт