План-прием утвърден! ОСМИ клас е пред мен.

• 49 015
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
ФБ ми напомни, че днес е Кръстовден. Първото НВО беше в деня на Свети Дух. Краят на кампанията го обявихме на Кръстовден /църковният празник започва около 14 ч. на предходния ден/. Доста символичнна рамка.

# 601
  • София - Младост 1А
Говорихме с младежа, разбрахме се да стартираме с 5 лв. на ден. Ще ги давам в началото на седмицата, той ще си ги разпределя.
В училището няма лафка и със сигурност ще слагам нещо да се подкрепя. Моите деца са леко проблемни с носенето на храна. Свикнали са и обичат сготвена, по течна храна. Малката ми яде само супи и яхнии. На тава яде само мусака. Суха храна, сандвичи... не обичат. Единствено пица.  Тя ще се храни на стол и не ми е проблем. За баткото съм решила да слагам ядки, бисквити, солетки и нещо малко шоколадово. Пък в движение ще се нагодим.

Много ми е мъчно, че няма да съм с него на 16-ти. Баща му ще отиде, но аз няма да съм там. И ми е тежко.

# 602
Четейки ви, си мисля дали не трябва да актуализираме дневните за предстоящата учебна година. Досега на голямата (12 кл.) седмичните ѝ бяха по 20 лв., а на сестра ѝ по 10 лв. Естествено малката, бидейки от тази година гимназистка, ще има право на "гимназиален" бюджет както сестра си. Струва ми се, че 20 лв. на седмица все пак ще стигат за закуски, като се има предвид, че транспортните разходи се покриват по отделно перо и има бюджет за извънредни разходи (подаръци за рождени дни, кино и др.) Simple Smile.

# 603
Да не казвам голяма дума, но толкова си хареса всичко девойката, че няма да сменяме училището.
Честито! 119-то СУ е на път да стане едно от желаните училища след седми клас в близките години.
В момента завършва и ремонт на фасадата, а базата вътре е модерна и обновена.
Успех!

# 604
  • София
etomira, а аз продължавам да се чудя как да присъствам на откриването на годината и в Испанската и в училището на малката Confused. Предлагам да си придружител и на моя син Grinning. Твърдо съм ЗА виното след родителската (само ще го мириша, че ще съм с колата) моля информирайте ме, ако се уточните за конкретно заведение, защото синът ми е в друга  паралелка.

Коя паралелка? Синът ми е Д клас, с португалски. Много ще се радвам да се запознаем на РС, но за мен късно вечерните събития да ми необичайни от години. Никога не е невъзможно изключение😁

# 605
  • София
И моят син е в Д, ще се радвам да се запознаем.

# 606
Джена, границата на разумното е различна, при различни гледни точки. Изобщо нямаше да я запиша, ако ТЯ не беше казала ДА. Въпрос на приоритет и гледна точка. Детето е достатъчно информирано, за да знае какво иска. И изобщо не ме интересува рейтинг. Че 22ро било в топ 10. Е ние си отстъпихме мястото на дете с 350 бал. И в 35то бяхме приети на 2ро класиране и отстъпихме мястото. Здраве да е, доволна е девойката. Само да не учат история и физика, био и химия на език, че пак ще се местим.

Добре де, само аз ли си задавам очевидния въпрос, ако детето не е искало езикови гимназии, а природни науки, защо изобщо сте писали такива училища? 119 е училище, в което се влиза с доста по-нисък бал от 22-ро и там щяхте да попаднете още на първо класиране?!??? Апропо, природни науки има и на други места.

# 607
  • В средата на времето
Джобните винаги са му били за учебна седмица. На кино сам или с приятели не е ходил. В това отношение ми стои много един такъв дръпнат и саможив сякаш. За толкова години така и не създаде някакви приятелства. Надявам се вече като по-голям това нещо да се промени.

По повод чужбината vs България и желанията на децата - моят син винаги е казвал, че няма да живее в БГ като порасне, не искал тук, всичко било ужасно, как пък се бил родил точно в България и все в тоя дух. Оказа се, че му трябва само една седмица да поживее извън България, за да запее друга песен. Simple Smile Вчера на летището имаше коментари от сорта - как въздухът тук бил по-добър, всичко изглеждало по-хубаво, че даже и знамето ни колко било красиво.Simple Smile Март месец имат екскурзия до Лондон, на която смятам да го запиша, ако успеем да се вредим. Ей така, да се сблъска и с така желаната от него чужбина, пък белким започне малко по-реалистично да гледа на нещата. Simple Smile А до след 5 години кой знае как ще разсъждава...

И да се оплача, че ми скъса нервите на морето. За една седмица не влезе ни в морето, ни в басейна на хотела. Когато идваше на плаж, защото и това не ставаше всеки път, стоеше с дрехи. Не пожела да се съблече и туй то. Нямало да се излага. И така - единствените с дрехи покрай водата бяха замотаните ханъми и ...моя син. Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 14 сеп 2019, 13:48 от Izida

# 608
И така, мили дами и Ceco1 Simple Smile , черешовото топче гръмна, да видим какъв ще е ефектът. Smile

Както си бях планирал, като за честитка за Първия учебен ден пуснах към РУО София - град искане  по ЗДОИ за подробен и изчерпателен списък на всички ученици (по вх. №) с баловете им за всяка една паралелка на всяко едно училище. Очаквам над 10 000 реда. Simple Smile
Съветвам хората от другите градове да направят същото.

Такава информация е налична при тях, защото трябва да има Заповед на Началника на РУО за утвърждаване на държавния  план-прием и е обществено значима. Нямат право да ми я откажат, но да видим. Готов съм да стигна и до съд.
Аз лично нямам оплаквания конкретно от нашето класиране, процедури и т.н., но въпросът е принципен и ключов. Като са организирали мафиотско паралелно образование с измислен и ненужен стресов конкурс след седми клас, поне да се играе по чисти правила. Така или иначе много съм им набрал и това е един съвсем мъничък принос, надявам се с реален резултат след време.

Разбира се, че ще ви държа в течение, нали трябва после бегемамската мафия да сравнява инфото на терен Simple Smile

п.п. Браво Склуптурче, сега се успокойте и гледайте здравето на хлапето.

Шарлот, смогнах баш преди ФИНАЛ-а. Simple Smile

Еее, аверка, имам честа да съм по име, но то като сме си малцинство двамцата как иначе да бъде. Simple Smile

Сега наваксах с темата, че от няколко дни се занимавам с полагане на материала за новото бЕло и червено

# 609
5-7 клас давах по 100 на месец, слагам му и сандвич/вода.
Таз година 120 мисля.
Повечето си ги спестява. Не харчи за щуротии.

# 610
  • София
Изида, Joy моят е същият. С 300 зора го накарах да влезе в басейна. Веднъж. Едвам успявах да го изкарам от стаята Rolling Eyes
За джобните - по 5 лв. за учебните дни. Ако иска да излиза през уикенда, давам допълнително според случая.

# 611
  • В средата на времето
Изида, Joy моят е същият. С 300 зора го накарах да влезе в басейна. Веднъж. Едвам успявах да го изкарам от стаята Rolling Eyes
Хубаво е, че не съм сама с такъвоподобен тийн.Joy То и аз единия ден го бутнах в басейна с идеята, че ей сега вече няма мърдане и ще прекрати този идиотски бойкот. Но той най-невъзмутимо си излезе от водата, седна си с мокрите дрехи на шезлонга, за да поизсъхне, преди да се качи в стаята.  За другата година съм решила да избера място, в което или да няма и помен от интернет, или да е страшно трудно достъпен (ако изобщо се навие да почива с нас). Imp Сигурна съм, че ще бъде доста по-сговорчив.

# 612
  • София
За всички драмата приключи,
на Скулптор щерката получи
също място с профил искан,
тоз' тийн от мамчето натискан
в чужбина нямало да ходи,
ще видим в идни епизоди
дали нещата тъй ще станат
или хормони ще въстанат,
ще кажат твърдо "Стига, мамо,
аз девойче съм голямо.
Съдбата си кова самичка,
ще литна като волна птичка,
дали у нас или в чужбина
в ръцете ти не ще съм глина".
Най-важното е да е здрава,
в борба с болежките корава,
За ученето има време,
то явно няма да е бреме,
предмет щом няма на английски,
се води прием късметлийски.
Щом свърши се и с тази сага,
точно както тук приляга
се подхваща нова тема,
родителите са в дилема
по колко джобни да заделят,
та децата да не мелят.
Или пък пластики да правят
и гимназисти да се справят
с Мастер, ВиПей или Виза,
най-изгодно кое излиза.
Учебници се коментират,
мамите се консултират
къде  какво и как да вземат,
от шока как да се съвземат,
че сумата е въз голяма
да се превърне може в драма,
две-три щом вкъщи са децата
и литва цялата заплата
за обувки  и парцалки
за големи и за малки.
Някои са ЗА  униформи,
спор  може тук да се заформи.
Унифицират ли децата
по този начин с облеклата
със училищна емблема
и решават ли проблема
с възможности бая различни.
Дали от платове прилични
са кроени с вкус, добре ушити,
как стоят на разни габарити.
Дали да се превърнат в норма,
на печалбарство ли са форма.
Срещи също тук се спретват,
нови приятелства се скрепват.
Всичко ще върви по ноти,
щом колелото заработи.... Успех Simple Smile

# 613
Русалка, страхотна отново!!! 🌹

# 614
  • Sofia
Русалче, ама как хубаво го спретна за финала и на новия старт Heartpulse

Izida, Bis, и нашият през повечето време стоя с дрехи на бара на хотела под един чадър. Изгоря му челото и едната ръка на къс ръкав Satisfied Ама каквото иска да прави. То ние случихме много бурно море, та затова и не му настоявах особено. До миналата година не можех да го извадя от водата.

Джобни не сме фиксирали, но горе-долу по ок.5лв.на ден, като се храни в къщи и най-често тези пари му остават. Сега много ми се иска да пробва да се храни в стола, но е толкова злояд, че сигурно ще връща храната така, както я вземе. Ще го мислим в крачка.

Някой пита за свирене на китара - моят син е запален, но свири основно хард-рок. Учи се сам, с един учител и с баща си. И аз съм свирила на времето, та и моята 34-годишна кухарка я наредиха с баща си до новите ел.китари и кубета, чиито кабели ме спъват навсякъде Rage Ако мога да помогна с някаква информация, насреща съм Hands V

Общи условия

Активация на акаунт