План-прием утвърден! ОСМИ клас е пред мен.

• 49 047
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Мисля, че има време за всичко. Едва на прага на 8 клас сме и нека децата ни стартират успешно новата учебна година. Смятам, че когато пораснат достатъчно да взимат своите собствени решения, ще могат да избират къде да учат, какво да изучат и дали наученото ще може да им покрива разходите.
Не знам дали ще ходи на концерта моят син. Има уговорка с момче от стария му клас да ходи у тях и да спи там. Но дали ще остане за днес още не съм разбрала. Иначе за джобните, до сега е бил с 5 на ден. Сега мисля да ги вдигна на 6-7 лв макс. Може би и ще му правя някой сандвич, както му е удобно. Аз работя на смени, така че мога преди училище да му правя.

# 586
  • София
Привет и от мен! Радвам се, че най-сетне приключи сагата НВО за всички!

Не мисля да изоставям темата. Ужасно приятно ми е с вас Flowers Cherry Blossom
За джобните - миналата година давах по 15 лв. на седмица. Тази година мисля да увелича на 25 лв. и ако иска нещо да си носи от вкъщи.

Наборът не мисли за учлище още, нито е преговарял, но е прочел почти цялата задължителна литература. Сега манията е да се научи да свири на китара. Някой може ли да препоръча уроци/учител? Има ли други запалени по този инструмент?

И относно следването в чужбина - зимата получих предложение за релокация в чужбина, за което не бях убедена, че е добро в дългосрочен план. Споделих със сина ми идеята – тотален отказ. Не искал да живее в чужбина! В никакъв случай! 4 месеца по-късно, споменавайки, че вземе ли ДСД2 ще може да следва в чужбина, вече е готов да заминава след завършването в Германия Laughing Така че, време бол да си променят мнението – цели 5 години.

И да вмъкна, че много ви се радвам на "френската" и "НЕГ" дружинки!

# 587
  • София
Синът ми отиде на Комикона супер въодушевен. Онзи ден ходихме да види маршрута от метрото до Испанската, върви, оглежда се и се чуди от къде ще пазарува закуски Grinning. Май това е най-голямото му вълнение. Аз мисля все пак да купя букет за понеделник, няма никаква инициатива в нашето училище.
До сега ходеше с 5 лева джобни, мисля, че вече няма да му стигат.

# 588
  • София
Добро утро, дами! И Ceco!

Ние, най-накрая, сме готови за новата учебна година. Никога не съм била толкова хаотична и неорганизирана. Направо не мога да повярвам, че всичко е купено.

Много се радвам за Sculpture! Попътен вятър на девойката.

Но не мога да се съглася с разсъжденията й за висшето образование в чужбина. Смятам, че всеки трябва да има избор. И не може да закотвиш някого тук, ако не иска.

Като ви чета, не мога да повярвам колко сме се минали с джобните. Даваме й по 30 лева на седмица. Добрата новина е, че тази година тя сама си купува тениски и гримове. Така че се надявам, че ако трябва да тегля чертата, няма да съм се минала.

Остава, че не ме иска в понеделник. Но ми стана мило, че неин приятел, който ще е девети клас в Испанската, предложи да отида, все едно съм с него. Вдигна ми се самочувствието.

Испанките, да се организираме за чаша вино след родителската?

# 589
И ние взехме всичко за училище. Остават учебниците по английски, но те се поръчват в училището наведнъж за всички.
Ние също се чудим за джобните, защото няма да са си вкъщи момчетата. До сега им давах 15 лева на всеки за седмица. Баща им казва, че по 30 ще им стигат (като имат обяд и вечеря в столова), но ще стане ясно, когато почнат учебната година. За дебитни карти ще чакаме и ние до ноември.

# 590
  • някъде ... тук ...
Спунк, май намерих часове през седмицата за курс по англ. език. Ако ни огрее да има места в групата в желаните дни и часове. Аво избрах. Чакам да ми върнат мейл.

Васенцето, синът ми изкара с 50 лв седмично 5 години в Правец. В началото му оставаха, но той ги събираше и ми спести по някой наем. Имай предвид, че на момчетата не им стига храната от стола. Повечето ходят да си вземат храна до няколкото заведения с обедно, скара или сандвичи.  После се научават и да си готвят. Ще се разбере коя е оптималната сума за твоите Simple Smile

Дребният беше с джобни 10 лв седмично. Пак ще дам 10 и ще додавам, ако свършат.
Учебници още не сме купили, само работните листове взехме от Алеята на книгата.
Ние решихме, че ще ходи с брат си на 1-я учебен ден.

# 591
  • Plovdiv
Добро утро и от мен.  Чета, но и аз като други не успявам да пиша, или изпускам момента или всичко е казано.😏
Skulpture, много се радвам за вас.
Всичко приключи. Успех в новото училище и най-вече спокойствие и здраве. Надявам се, да разрешите и тези проблеми, най-важните, всъщност.🍀

За мен е твърде рано да мисля какво и как ще бъде след време. Научих няколко урока до сега - никога не знаеш какво те чака утре, една стъпка напред мислене и подготовка ми е достатъчна. 😏

Момичета, " шарен е светът" , знаем го всички. 🥰
Родителска минала, учебници не са купени-ще събираме пари, само няколко тетрадки и химикали съм взела, бележници нямат, само карти, вчера го пратих  да се снима, сега мисля кога да го тормозя за уверение заради транспортната карта, обсъждаме празнуване на РД, но нещо не е ориентиран в желанията, на 16-ти ще съм 13 фикус  в масовката и после ръководител транспорт.😁 Ей, сложих я тази точка. 😷

И аз ще се опитам да остана. Ali97, темата дълго време живя и кипя, някъде към края разредихме, но помня, че с кандидат-студентите пак бяхме заедно и след това спряхме. Както и да е, такива места са приятни и уютни.🤗

# 592
Добро утро момичета и момчета!
Едва наваксах с инфото.
Няма да напускам темата. Тук съм от половин година някъде, не  бях писала във форума от години, но при вас ми хареса и ще остана.
Skulpture , честито ново училище. Предвид ситуацията при вас ви съветвам стриктно да следите сайтовете на желаните  училища. Може да се обяви някъде свободно място. Дори и по средата на учебната година може да се случи.
Пожелавам на дъщеря ти да бъде много здрава и спокойна!

Моята вчера яко ми вдига кръвното в Джъмбо. Отиваме да купуваме тетрадки и разни други дреболии за училище и тя като се заинати и взе една раница, ужасна, малка и неудобна. С нея щяла да ходи на училище вече, нямало друга подобна раница, единствена и неповторима била  Shocked А тя даже няма страничен джоб за вода!! Аз съм запазила една камара хубави и удобни раници в Озон, само я чаках да се върне от морето, да разглеждаме, обсъждаме и да купим някоя качествена и удобна и  хоп, само заради някакъв десен на листа  Sick
Оплаках се.

# 593
Да не казвам голяма дума, но толкова си хареса всичко девойката, че няма да сменяме училището.

# 594
  • София
etomira, а аз продължавам да се чудя как да присъствам на откриването на годината и в Испанската и в училището на малката Confused. Предлагам да си придружител и на моя син Grinning. Твърдо съм ЗА виното след родителската (само ще го мириша, че ще съм с колата) моля информирайте ме, ако се уточните за конкретно заведение, защото синът ми е в друга  паралелка.

# 595
  • София
Като казате дневни суми за джобните, какво имате предвид? Само за учебните дни или и за събота и неделя има? Аз давам парите два пъти в месеца, а те да си ги разпределят. Така са още от първи клас, но тогава беше седмично.

buni, право е детето. Гладна мечка хоро не играе. Grinning  Аз съм зла, когато не съм яла.

# 596
  • София
Спунк, учебен е при мен. Събота и неделя е различно. Някой път ходи на кино, айде 20 лв. Някой път никъде не излиза, само в училището срещу блока стои и играе футбол, тогава минава с 2 лв на монетки.

# 597
Давам джобни месечно. Досега бяха 60. Сега сме се разбрали за 100. Като има нещо извънредно, действаме според случая.
Досега отделно от джобните слагах храна в кутия, защото за да хапне нещо качествено навън, няма как да й стигнат тези пари. Говоря за някой плод, зеленчук, яйце, салата, подходяща за кутия, някакъв протеин - шунка, сирене, кашкавал - такива неща, не сандвичи или манджа за ядене с прибори. Готови теста - сандвичи, баници и т.н. - освен, че са гадни като продукти, много бързо й  се лепят. Досега не е било проблем да си извади кутията и да хапне от нея, даже го намираха за модерно в нейния кръг от приятели и така обядваха заедно след училище. Много се надявам и в новото училище отношението към храната да е такова, а да не се възприема като лузърско да си носиш кутия. Но ще видим и ще се напасва според ситуацията. В два от дните, така като гледам, ще трябва да обядва нещо по- сериозно извън дома, защото смята да си възобнови тренировките по лека атлетика. В другите дни минимум 9 часа с пътя ще е извън дома, т.е. хапването навън ще е задължително.

# 598
Здравейте. За мен беше удоволствие да ви чета и да пиша, макар и рядко. При нас приключи първата учебна седмица. Синът ми написа първите домашни работи. Едновременно с преговора,  започнаха и надграждане на лексиката. Следваща седмица са и първите входни нива.
Относно джобните засега му давам по 5 лв., които не успява да похарчи, но слагам и сандвич за закуска.
Пожелавам много прекрасни емоции на вашите деца на откриването на учебната година. Ние по традиция ученици и родители отидохме в близко заведение да се почерпим след тържеството.

# 599
  • София
... Досега отделно от джобните слагах храна в кутия, защото за да хапне нещо качествено навън, няма как да й стигнат тези пари. ... Много се надявам и в новото училище отношението към храната да е такова, а да не се възприема като лузърско да си носиш кутия. Но ще видим и ще се напасва според ситуацията. ...
И моето дете често носеше домашна храна в училище. Не беше изключение. Тя много обича ядки и сушени плодове и почти винаги има в чантата.

Общи условия

Активация на акаунт