План-прием утвърден! ОСМИ клас е пред мен.

• 49 002
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз отдавна не пазарувам с нея, което ме устройва идеално. Сега искала нова, чисто черна раница. Казах й да си намери и да ме уведоми за цената. А има най-готината раница на света. Не знам защо иска да я сменя.
Любимите маратонки са се скъсали и трябва нови. Уведомявам аз баща им, че ще трябват пари за маратонки за девойките (на дребното са здрави, но малки) и той пита "Колко струват едни маратонки?". Аз отговарям "200 лева". Той, горкичкият, ококори очи и почти проплака "Това и за двете, нали?" Нямаше как, уведомих го, че са само за едната. После мълча цяла вечер.Smiley
Днес отидох за униформа на малката и докато бяхме там дойде едно семейство да купуват за 73то, за 8 клас. И като се започна едно изреждане - официална, ежедневна, няколко цвята тениски.... Само си предтсвих сметката и благодарих на Бога, че нямаше интерес към немския. Много прегръдки и съчувствие за всички, които ще купуват униформи за 73то.Cold Sweat

# 166
  • София
Тепърва ще търсим нещо, което да му хареса, по къси гащи щял да ходи, не искал да излизаме да мери.
Aз имам обратния проблем. Къси гащи неще да носи, само вкъщи ги позволява и целогодишно ходи с дълги дънки и затворени обувки, защото и сандали не иска да носи. Селско било. Persevere
Право е детето...не купувам сандали от години. Къси панаталони - няма проблем. Все още купувам дрехите, досега горе-долу нацелвам и вкусово и размери. Но вече има виждане, кое му харесва, кое не. За обувките се съветвам, току-що се сдобихме с два чифта, че е дръпнал 3 номера за последните 3 м. - не е от високите, но рязко мина от 37, на 39-40, а ще му трябват за зеленото от 16.09.

# 167
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Аз пък си имам най-капризния и суетен младеж сигурно. Още няма 11, а от около 2години си пазарува сам или най-много със сестра му. Ако се излъжа нещо да му купя ще да са чорапи и то задължително черни 😂

# 168
На моите пък мъже - ММ и набора, само къси панталони им дай! Докато не падне под 18°С температурата, няма начин да обуят дълги. ММ до скоро всяка година  по жегите си мечтаеше как ще си обуе късите и ще си седи зад бюрото, ама пусто не става, от време на време му се налага да става. Наборчето пък като си говорим за едно време какви са били изискванията за облеклото в училище, все се радва, че тия времена са отминали. 

# 169
  • Sofia
Днес отидох за униформа на малката и докато бяхме там дойде едно семейство да купуват за 73то, за 8 клас. И като се започна едно изреждане - официална, ежедневна, няколко цвята тениски.... Само си предтсвих сметката и благодарих на Бога, че нямаше интерес към немския. Много прегръдки и съчувствие за всички, които ще купуват униформи за 73то.Cold Sweat

Аааа, не сме били ние Grin Само тениски и суитчери взех аз. Сметката пак беше добра, но то и да не са униформени, тия пари заминават. Поне не се налага да избирам нещо друго.

Моят син две лета изкара с джапанки на G-star. Само НА МОЛ ходи с маратонки понеже аз се притеснявам да не се спъне някъде с тия джапанки докато пресича улица (малко съм параноична). Сандали не обува, но шляпки си носи (стига да са модерни;) ).

# 170
Аааа ние сме от енергоспестовните и относно униформите ( за 73то). Понеже знам, че няма да се носят много-много съм купила един летен суичер ( много добро качество са), и две лакости за “празник”; иначе смятам тази година да ходи с дънки и ризи, а над тях елека (който също е много хубав — за мен де); тийнът може и да не ми хареса концепцията та ще видим как ще се ходи на училище... Горкият елек: сигурно ще е на топка като ризките на младежите от Софтуни😁

# 171
  • София
Вие сте добре, а моя син е с 49 номер. Ако имате информация откъде да си купя, Моля споделете!

Пробвай в музикалните магазини - щанда на калъфите за струнни инструменти. Joy Ако му стягат калъфите за цигулки, тези за виолончелото ще свършат работа. Laughing Сладък! Kissing Heart Добре поне, че няма опасност да ражда, че след раждане един номер нагоре не ти мърда. Joy

Buni, да не ти развалям остатъка от лятото, ама учебниците за 9-ти клас са 296 лв. /без свитъците/ Smirk

# 172
  • София
Само да поясня, че в 73-то се изисква един елемент от униформата. Това може да е тениска или суичър, или нещо друго. Има родители и деца, които купуват няколко елемента от нея. Всеки си преценява. Постът ми е към etomira.

# 173
  • някъде ... тук ...
Моите диванета трудно обуват дълги панталони. Големия до снега ходи с тях. Суитчър и къси панталони през ноември е ОК за тях. Сандали отдавна не носят, както и анцузи, даже за спорт. Добре, че поне вратарските панталони носи дребния - бил специален и нямал нищо общо с анцуга (вратар е).
Баща им пазарува за момчетата - сам или с тях. Мен са ме отсвирили отдавна и съм екстра Simple Smile
Преди малко тъкмо водихме преговори как ще ходи на 1-я учебен ден. Май склони за дълги дънки.
Униформи не знам да имат. Нищо не пише в сайта.

# 174
  • нейде там, където ....
На училище никога не са ходили с къси панталони. Пазаруването е сложен и продължителен процес, понеже не обичат да обикалят по магазините и да пробват. Първо обикалям аз, после показвам снимки, убеждавам ги няколко дни и накрая отиват за десет минути да вземат първото, което им стане. В най-добрия случай ги замъквам без предупреждение в магазин, в който съм сигурна, че има търсеното и не ги пускам навън, докато не изберат нужното. Предупреждавам, че ще носят само това, което са си взели.

На първия учебен ден ще бъда в района на училището и бих се радвала, ако има някоя майка, с която да пием по кафе.

# 175
Невена си пазарува сама от две години. В началото снимаше и пращаше за одобрение от моя страна. Последната година директно купува, тъй като съм и гласувала доверие за избора и. Последните три години в МГ всички бленуваха да носят къси панталони, и момчета, и момичета. Но...им беше забранено. Stuck Out Tongue Winking Eye Наваксват през лятната ваканция.

# 176
  • София
Вижте какво, аз така си изглеждам...като на автара...академично, шик и леко луда - 3 в 1 Joy

Девойката не я виждам с дамска чанта. Стилът и е дънки, тениски и худи (риза) та раницата си се връзва екстра. Едва се съгласи лятото 3 пъти да смени затворените обувки (кецове, гуменки, маратонки) със сандали и то защото я уплаших, че ще хване гъбички. По едно време смотоляви, че и били грозни пръстите на краката. Не говорим тук за педикюр и нокти, а за формата на пръстите. Според мен пръстите на краката са и разкошни в сравнение с пъпките по лицето, изгърбената стойка, мазнеещата коса. Та хем неглиже се разнася, хем пък си е намерила разни кусури от които да се комплексира.

Раницата, която е от миналата година не иска да я сменя. Тя е някаква 10 левова от Джъмбо. Но до миналата година тя раница на гръб не е носила. Сега ще видим според тежестите да не ѝ повлияе на сколиозата и да вземем нещо по-ортопедично, анатомично и т.н.

# 177
И при нас има отказ от носене на сандали. Angry Направо ме побърква! Цяло лято си изкара с маратонки ( поне има бол покрай тренировките), а върхът беше като си купи от онези грозните с големите подметки ( не платформи). Няма физиологични или козметични проблеми със стъпалата. Просто не обича сандали. Ако имаше чалъм, на плаж пак с маратонки щеше да ходи вместо с джапанки. Joy

# 178
Хахаха ...хареса ми коментара за калъфите на музикалните инструменти ! Но наистина ми е много трудно да намирам големи номера,особено за цвят-избор нямам Disappointed

Последна редакция: вт, 03 сеп 2019, 21:57 от виви1

# 179
Завиждам ви момичета. Ние сме без училище, все още.

Общи условия

Активация на акаунт