План-прием утвърден! ОСМИ клас е пред мен.

• 49 072
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
Гледам за логистиката сте заприказвали. Моят си ходи из цяла София от години сам, малко по малко му разширявах периметъра, миналото лято си отиде самичък на един фестивал в Рингс Мол (метро, нарочно бусче, сложна схема) и от тогава градът е негов. Simple Smile
Сутринта ставам за работа и нашият го няма.
- Ало, ало. Къде си, бе?
- На училище. AstonishedFlushedSmiley
- Ма то е от другата седмица, бре.
- Знам. Тренирам. Навих си часовника в шест. Станах и си пропилях 10 минути все едно си оправям раницата. Още толкова за дрехите. И после за зъбите с брекетите, сега става по-бавно. 30 минути за закуска, да си я направя и изям. Излязох в 7.00, ама става бавно, едва на "Витошка" съм.
- Е, сега е осем без десет, много бавно движиш.
- Ами пеша съм.
- Е как пеша?
- Еми опитвам всякакви варианти. Днес съм пеша, да знам колко време ще ми отнеме. Утре ще опитам с метрото, после с трамвая и така. Всеки ден ще ставам рано, за да свикна и със ставането.
- За целта и трябва да лягаш по-рано.
- Ще. Без електроника, книжка, за да се успокоя и заспивам рано.
- Кой си ти и къде е синът ми?!?! SmileSmileySmileSmiley

Та така, човекът решил да си реши въпросът с логистиката по емпиричен начин. Чудех се защо вчера ме подпука с едни въпроси това колко време щяло да му отнеме, а онова - колко. Защо било. Няма лошо, щом го влече. Smiley

# 346
  • София
Ако някой има електронен достъп до здравните досиета на децата си, чрез ПИК, да сподели виждат ли се имунизациите.

Аз влязох, но виждам само 5 имунизации - 2 от стария ЛЛ и 3 от новия ЛЛ. Дали това е откакто е създадена системата и именизациите преди това не се виждат?

Na_Vesi_Pateto JoyJoyJoy браво на младежа. А моят кърти ли кърти. Но то аз не мога да си лягам рано, как да давам пример на младежа Tired Face

# 347
  • София, в момента в любимото ми село Железница
О това с пътя и аз го разбирам прекрасно. Преди 10 години, заради тежка асма на малкия се наложи на връх Коледа да се преместим да живеем на вилата на родителите ми в с. Железница. Децата ходиха на ДГ и училище в София, като винаги сме ги карали с кола, а взимането беше динамично с кола или автобус, който спира буквално пред училището. Сега девойката първия срок ще е втора смяна и ще трябва да си пътува сама. Хубавото е, че селските автобуси са през 30мин. и буквално спират на метростанцията откъдето се мятка на метрото, което пък е на 150метра от училище. Изпрабвахме маршрута и отнема 1ч.и 10-15минути. Ще се прибира в къщи към 20.30ч., което ме притеснява, заради студа през зимата, но каквото-такова.

Na_Vesi_Pateto Stuck Out Tongue Closed Eyes браво на младежа.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 10:45 от ninanb

# 348
На Веси , евала! Развеселих се искрено. Имало и готини свестни младежи все още WinkYum
Относно придвижването, локацията също трябва да се има предвид при избора на училище, да не се стига до ситуация с корейските майки - гъски Grinning София е голям град с не много уреден транспорт, все пак. Но всеки с приоритетите сии едва ли има съвсем идеален вариант.

# 349
Така като чета много от децата ще си попътуват сериозно. Моята девойка също ще пътува поне час, час и петнайсет минути. Зависи от  колко часа ще е на училище. Когато е от 14.00 часа има супер удобен транспорт. Маршрутка, която я взима от наше село/в околностите на Божурище сме/ и я кара до метростанцията, от там метро и е пред ФЕГ, по-малко от час ще е . Но когато ще има часове от 12,30 ще е мъка, просто няма удобен превоз за този час и сигурно в тези дни ще идва с мен в офиса ми/в центъра е/ и от 9,30 ще си учи при мен, просто няма да има смисъл да излиза час след мен и да прекара много време в път и да виси по спирките. При нас проблемът са едни 2 километра, които са от нас до градския транспорт, който е  до метрото и когато аз или мъжа ми сме у дома, примерно за първата смяна няма проблем за 5 минути да ги метнем до спирката на автобуса за метрото. Синът ми често върви пеша това разстояние, дори и късно вечер, но той е два пъти , колкото сестра си на ръст и килограми и е момче все пак. Голямо облекчение ще е като баткото вземе книжка, в момента кара курсове, ще вози и сестра си, защото са в една смяна, поне за тази година ще оправим логистиката.

# 350
На Веси , евала! Развеселих се искрено. Имало и готини свестни младежи все още WinkYum
Скрит текст:
Относно придвижването, локацията също трябва да се има предвид при избора на училище, да не се стига до ситуация с корейските майки - гъски Grinning София е голям град с не много уреден транспорт, все пак. Но всеки с приоритетите сии едва ли има съвсем идеален вариант.

А свестни младежи много. Ма и да не те заблуждава. Ще държи влага от 48 до 72 часа, но е похвална инициативата. Smiley

# 351
Аз ще ги карам двамата ученика и тази година (да се възполват от това, че все още съм в отпуск по майчинство). Лошото е, че двамата ще са различна смяна, а и училищата са на голямо разстояние (за Пловдив). А и ние живеем извън града от 10-тина години и транспорта го осигуряваме двамата със съпруга ми, досега.
Момичета, искам да ви питам когато вадите първия паспорт на децата, необходимо ли е присъствието и на двамата родители?
Госпожицата направи 14г. на 3.9 и сега дава зор за лична карта...

# 352
  • София
Здравейте! И при нас ваканцията приключи. Децата се прибраха от Охрид в събота и трябва да се приготвят за училище. На малката й останаха едни 200 задачи от домашното по математика и ОЛВ по български, които трябва да напише и започва седми клас с пълна сила. А сина от ставането е пред компютъра. Обеща, че днес ще чете христоматията.
Вчера ходихме да им купуваме столове за бюрата, че от поне една година ползват тези за трапезната маса. Обикаляхме три магазина повече от 4 часа и накрая се върнахме в първия и купихме пак трапезни столове Wink. Днес следобяд мисля да пробваме при ЛЛ, дано успеем. Трябва да им запиша и час при зъболекар и фризьор. Предстои и най- голямата мъка - купуване на дънки на младежа.
За транспорта, той от 3 години ползва метрото и знаят и двамата как се става за първа смяна. За начало пак ще пътуват на отиване заедно, но той има повече спирки с метрото.

# 353
Момичета, искам да ви питам когато вадите първия паспорт на децата, необходимо ли е присъствието и на двамата родители?
Госпожицата направи 14г. на 3.9 и сега дава зор за лична карта...
За издаване на задграничен паспорт трябва присъствие и на двамата родители; за лк- само единият

# 354
Адмирации, На Веси! Къде ги продават тези отговорни, осъзнати и съзнателни индивиди?! Мога само да мечтая за подобна организираност!

Когато редяхме желанията, пропътувахме с градския транспорт възможните дестинации. Най-тегаво беше пътуването до 73 СОУ /приоритетно за нас/ - три линии на градския транспорт, от които едната - доволно нередовна. Хлапя записваше нещо. После видях: чакане за първото превозно средство, начален час на качване в първото превозно средство, час на слизане от него, чакане на второто превозно средство, време за път с него......Когато стигнахме до училището, нахлухме в една сладкарница - да се подкрепим. Попитах я: а ако следва да започнеш ден със 7 учебни часа, в който имаш 2- 3 контролни или класно, устно изпитване.....Ужасих се, че е непосилно и ме чака нов логистичен маршрут. Съдбата беше милостива и детето се класира в по-близко /на пешеходно разстояние/ училище.

И все пак - най-важна е средата и възможностите, които гимназията дава. Логистиката е второстепенна и има различни решения вкл. абонамент към таксиджия или съсед с личен автомобил, който срещу заплащане може да поеме дейността.

# 355
Адмирации, На Веси! Къде ги продават тези отговорни, осъзнати и съзнателни индивиди?! Мога само да мечтая за подобна организираност!

Скрит текст:
Когато редяхме желанията, пропътувахме с градския транспорт възможните дестинации. Най-тегаво беше пътуването до 73 СОУ /приоритетно за нас/ - три линии на градския транспорт, от които едната - доволно нередовна. Хлапя записваше нещо. После видях: чакане за първото превозно средство, начален час на качване в първото превозно средство, час на слизане от него, чакане на второто превозно средство, време за път с него......Когато стигнахме до училището, нахлухме в една сладкарница - да се подкрепим. Попитах я: а ако следва да започнеш ден със 7 учебни часа, в който имаш 2- 3 контролни или класно, устно изпитване.....Ужасих се, че е непосилно и ме чака нов логистичен маршрут. Съдбата беше милостива и детето се класира в по-близко /на пешеходно разстояние/ училище.

И все пак - най-важна е средата и възможностите, които гимназията дава. Логистиката е второстепенна и има различни решения вкл. абонамент към таксиджия или съсед с личен автомобил, който срещу заплащане може да поеме дейността.
Aaaaa, подвеждащо е. Именно защото е пълна виелица и хаос се е заел малко да потренира, за да не се излага от първия ден. SmileySmileySmiley

# 356
Na_Vesi_Pateto, истински ме развесели, да е жив и здрав младежът, много находчив  Peace

Точно така е  Peace

# 357
  • No Line On The Horizon
Ние сме късметлии, че живеем на 15 минути пеша от училището и то е само първа смяна от 08.00 часа. В рейсовете сутрин е пълен кошмар, защото са две училища едно до друго, другото започват в 7.30, но общо в двете училища са около 2000 ученика всяка сутрин. Сестра й категорично отказва да ползва градски транспорт, та ще си ходят пеша.

# 358
  • Пловдив
Fros, наистина сте късметлии...ние живеем на бул. Южен, а сме в същото училище като вас...целия град ще преминава, но не се е трогнал като младежа на Vesy...Проучил си е всички маршрути, които са с по 2 рейса, но само на теория, ще видим от другата седмица практиката какво ще покаже

# 359
Ако някой има електронен достъп до здравните досиета на децата си, чрез ПИК, да сподели виждат ли се имунизациите.

Аз влязох, но виждам само 5 имунизации - 2 от стария ЛЛ и 3 от новия ЛЛ. Дали това е откакто е създадена системата и именизациите преди това не се виждат?

Имате всичките, пет страници са и излизат по пет.
Ние сме на 20 Мин пеша от училището. Някъде толкова и с ГТ.

Общи условия

Активация на акаунт