План-прием утвърден! ОСМИ клас е пред мен.

• 49 043
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Аз със сигурност ще съм активна тук. Темата за училището почти не върви, а и на мен ми е неудобно да занимавам цялата гимназиална само със заешки проблеми Smile

Я кажете как да направим група на родителите в класа (съфорумките сме ясни Simple Smile )? Класната не спомена нищо, а и сигурно няма да ѝ се занимава. Когато свърши РС, повечето си тръгнаха. Дали чрез децата ще успеем да съберем родители във ФБ или вайбър група е по-удачен вариант (, ако всяко дете напише тел.на родител, но някои пък може да не са съгласни). Ще има РС през октомври, спешна работа нямаме, но да имаме идея.

# 481
  • София
Шарлотче, никъде няма да се разбягваме, аз се надявам да запазим този прекрасен дух на съпричастност и взаимопомощ, който се установи в напрегнатите моменти, през които преминахме ние и децата ни🤗
Случая на скулптур не коментирам от известно време, защото ми се струва нереален, да ме извини ако не е така.
Нашата първа родителска среща мина, но ще има втора следващата седмица, на която ще разберем всички учители и какви учебници са необходими. З сега обявиха само колко ще струват материалите по език.
Любопитно ми е каква е цената на учебници и помагала на ЧЕ при другите училища, мен малко ме изненадаха.. признавам.

# 482
  • София
Ани и аз съм в същата ситуация. Нямаме група на класа, писах в темата на ФЕГ, с надежда повече хора там да четат и поне да пишат. Ще пробвам чрез моя син, ама като ги знам как ще ме отреже и няма да му се занимава.
Звездица, 45 лв е при нас учебник и тетрадка по френски. Вторият срок ще купим втора тетрадка и 33 лв е граматиката.

# 483
  • Варна
Ани, според мен в гимназията повечето родители няма да държат на родителска група. При нас даже след 5-ти класната направи група за децата, в която им спускаше информация, а самите те си имаха в месинджър чат за домашните.
Аз бях снощи на родителска среща на петокласничката, голямата само чакаше да се върна със списъка на учителите, да почне да ги коментира Simple Smile /по-голямата част бяха нейни учители и веднага наплаши сестра си Simple Smile))/ Доста пари ще са ни помагалата, сякаш не бяха толкова преди 3 години. В гимназията все още няма обявена дата за среща, очаквам там една солидна сума за учебниците по езика, другите ги купихме от приятелка на по-ниска цена.
Момичето ми е доста притеснено за първия учебен ден, така и не се запозна с никой от класа, но поне се разбрахме да я закарам и да се слея с тълпата, пък после ще се прибере сама.

# 484
  • Sofia
Ани, според мен в гимназията повечето родители няма да държат на родителска група. При нас даже след 5-ти класната направи група за децата, в която им спускаше информация, а самите те си имаха в месинджър чат за домашните.

Не мен ми се видяха много заинтересовани родителите - ще речеш ние ще учим, а не децата Smile Ще видим дали ще се съберем в група и дали ще има смисъл. Може би ще остане за следващата РС.

Нашите учебници и помагала за цялата година са 170лв.

# 485
  • Бургас
Нашият АЕ е 200лв-3 учебника,3 тетрадки и електронен достъп.

# 486
Добро утро и от мен! Аз пиша доста рядко, но следя темата ежедневно. И смятам да продължа. 😉 А и нашата тема за училището е доста мудна. Надявам се след зеленото да се раздвижи. И при нас няма група на родителите... май няма кой да я създаде. Надявам се след родителската на ТУЕС да се случи. И приятен уикенд с последните приготовления и емоции от първия учебен ден!

# 487
  • София
За сега “водя” :помагала че-250.

# 488
Любопитно ми е каква е цената на учебници и помагала на ЧЕ при другите училища, мен малко ме изненадаха.. признавам.

132 лв е целият комплект за годината - 3 учебника, 3 учебни тетрадки, 1 граматика.

# 489
  • някъде ... тук ...
Не сме имали още родителска. Най-вероятно ще е след 16.09. Поне пуснаха учебниците на сайта. Вчера взехме някои  неща от Алеята на книгата. Но смятам учебниците да са втора употреба. За учебниците по ЧЕ пише, че се поръчват групово в училището с отстъпка. Да видим колко ще струват.

Честно казано, смятам, че няма смисъл от родителска група. Децата нали имат. Големи са вече, ще се оправят.
Макар от идеята за среща на класа на набора да не излезе нищо. Не се събраха. Ще се видят на първия учебен ден Simple Smile

Все още не сме измислили къде и кога да учи АЕ допълнително дребния. СГСАГ е РИЧЕ, а и започват от началото (на списъка с учебници пише А+1 Thinking). С всички тренировки и мачове пак не остава достатъчно време.

# 490
  • Sofia
За сега “водя” :помагала че-250.

И нашите са толкова, две сме на първото място Grinning Доста ме изненадаха!
Класната ми направи добро впечатление на РС, ще ги скъса от учене мисля Grinning
Ясни са няколко лагера и "цветни училища". Настроена съм оптимистично Simple Smile

По случая на Sculpture, пожелавам най-вече детето да е добре! Мисля, че те като родители трябва да поемат отговорността и да освободят детето от този товар.

Нямаме родителска група /още/. Така или иначе тази на стария клас не беше много активна - децата вече са големи.

# 491
  • София
Нашата РС тип откриване с присъствието на децата беше вчера. В официалната част всичко ОК. След това обаче ММ разпозна дете от детската градина на дъщеря ми и ги заговори с майката. Много деца се познаваха от бивши училища или курсове, а ние не познавахме никого и не видях нищо лошо да разменим две приказки с някой друг. Разговорът трая не повече от 5мин. със съвсем невинни (според нас) изказвания от общ характер.
Моето дете седя в поза "бик" - прегърбено и с лош поглед. И след това избухна как това бил най-срамния момент в живота ѝ. Как сме я излагали и т.н. Успокоих я, че на 16-ти ще е сама и всичко ще е в нейни ръце и после предложих даже в момента ние с баща ѝ да се отделим и да я оставим да общува сама с наборите. Видях деца, които се запознаваха, представяха се едно на друго. На нея хем ѝ се иска, хем не ѝ стиска. Пообиколи оттук - оттам формиралите се групички, накрая дойде при нас и се разрева Cry Нали си е моето гардже, много мъчно ми стана, че е такова смотано и необщително, но се надявам с течение на времето да се адаптира към новия клас и да намери приятели, но цяла нощ сънувах разни кошмари.

# 492
Миа, ще свикне и ще й хареса. Ще поразгледа, ще намери деца със своите интереси, ще се поокопити. На мен ми звучат много интересно нейните занимания, а покрай дъщеря ми виждам, че има доста деца, които са ориентирани в тази посока. Просто трябва време.

# 493
Two Hearts
Скулптур, чета всички твои постове и просто не зная какво да напиша. Историята ви е невероятна, но предпочитам да мисля, че е истина. Нещото ,което дълбоко ми прави впечатление, че явно , заради здравословния проблем на детето приемате всеки неин каприз. Желая и от все сърце да е здрава и спокойна. Един потребител по горе хубаво беше написал, че няма училище, което да си заслужава всичките ваши терзания, човек опитва до определен момент и спира. Според моя син училището вече е загубило своя смисъл в този му вид, защото знанията, които получаваш или са неприложими, или можеш да получиш и другаде, за протокола, учи биология в НПМГ, харесва му и все пак мисли така. Та ако детето е мотивирано в посока природни науки и математика просто го запишете в 119 или 125 и всякакви други знания може да достигне със курсове, помагала, учители и каквото друго решиш. Вече сте до етап, това е ситуацията, опитахме, продължаваме напред, търсим друг път за твоите интереси и цел. При нужда ще получите подкрепа от психолози, близки, учители.......но всичко друго ще е безотговорно.Гимназията не определя пътя в живота, да мине този етап пък вече университети много.
M_I_A, винаги искаме най-доброто за децата ни. Ще си намери мястото детето, едва сега започват, част от порастването е да научат да се справят в социални ситуации! Heartbeat
Шарлотче, тук ще сме и другаде да сме, пак ще сме тук Two Hearts
Аник, ние като направихме група, помолих Мила да пусне линк в тяхната група и настойчиво да помоли децата да препратят линка на родителите си, на следващия ден пак я помолих да ги пита пратили ли са линка, 5-10 човека така да се включат е плюс, защото обикновено родителите знаят още някой и така се сформира. Иначе на родителската среща една дама пусна един лист с молба родителите да си напишат имена, телефон и мейл, събраха се около 18 имена.
Моята девойка, както спа 2 месеца вкъщи, от 2 седмици няма прибиране. Всеки ден среща във Френската, днес пак, утре са заедно на концерта на Кока Кола, прибира се и продължават да си говорят по телефона Thinking

Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 10:31 от Rady

# 494
  • България
В 125- мат  са 26 деца, но не пречи пак да се пита при интерес. Отделно са по около 22-23 само момчета 🤪и едва 3 момичета

Общи условия

Активация на акаунт