СЕДМИ клас 2019/2020 - Началото, тема 2

• 35 647
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Привет и от мен! За сега само ви чета, защото още не намирам какво да споделя! Моя син решава задачи от началото на август и попълва две тетрадка по български и литература, която им беше дала госпожата в училище.
По въпроса за трудността - преднамерено я занижават. Иначе ще лъсне качеството на образованието ни!
Има ли родители на деца, които ще посещават Лого 3 за подготовка?
Лого 3 са специализирани в подготавката за Американския колеж. Имат и други курсове, но за тях не мога да дам отзив.

# 121
  • София
Didia, въпросът е в това, че накрая децата от различните видове училища се явяват на един и същи изпит. Точно тогава ножицата започва да боде очите.
За НВО би следвало кое да е училище да осигурява необходимите знания на децата, които искат да учат. А действителността е съвършено различна.
Допълвам, че тук дори не коментирам нивото на учителите. А изискванията за адекватен брой часове, така че човек да се яви успешно на съответния изпит. Поне до 6 клас очевидно минимумът е 4 часа математика седмично, както е в нашето училище. А това е просто смехотворно.
Като правят централизирана система, да осигурят подобни условия на всички.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 13:34 от Red

# 122
  • София
Здравейте и от мен.
Моята лятото си почива. Опитах се да я накарам да решава по малко задачи, но не успях. Чете поне литературата, която ще се включи в НВО-то.
Записах я на курсове по БЕЛ в Междучасие. Та в тази връзка да ви питам - получихте ли някакъв имейл от там? Защото аз я записах по телефона, баща ѝ плати, обаче му казали да чакам имейл. Даже не е сигурен, къде е прибрал квитанцията за записване.

# 123
И моят син е в Междучасие, неделя от 13:45, при Димова и Карлов.
Имейл за потвърждение на плащането имам само, но аз платих по банков път.
Кога ще е родителската среща там?

# 124
  • София
Аз още април месец като я записах получих ето това:
"Здравейте,

Благодарим Ви за интереса към курсовете на Образователен център "Междучасие"!
Потвърждаваме, че   Велина  е записан/а за курс в 7. клас през учебната 2019/2020 год. в неделните групи на Весела Михайлова БЕЛ -9:15 - 11:15 ч. и Ир. Стайкова МАТ - 11:30 - 13:30 ч.;. Място на провеждане - I АЕГ
Обучението за 7. клас предвижда 4 модула (х 30 уч. ч.) - 10 занятия (х 3 уч. ч.)"
После плащането го уточнявахме допълнително, че там се калкулираха отстъпки за това, че е посещавала в 6ти клас и е и на двата предмета.

# 125
  • София
И аз нямам друг мейл освен потвърждаващия записването от април.
По математика сме при Гьорева обаче.

# 126
  • София
Ох, нямаше ме една седмица, а вие сте изписали старата тема и нова стабилно сте почнали. Едвам ви изчетох. Да дам отчет какви ги свърши моят (т.е. какви не ги свърши) това лято. Равносметката е нищо и половина. Научено наизуст стихотворението „Стани, стани юнак балкански” и половината от „На прощаване” – надявам се до 15.09. да научи и другата половина. Прочете книгите, но пак не напълно – Бай Ганьо остана непрочетен. По математика имаше домашно от школата – сигурно около 100-120 задачи. Е, решил е не повече от 30 и то с моя помощ. Всичко е забравил.
За сметка на това пък почива стабилно – спи до 11 ч., става, хапва, помотае се в къщи и в 15 ч. излиза и се прибира към 20.30. И после аз искам да учи! Браво на всички съвестни и отговорни деца! Аз бях такова дете, но не ми се е паднал такъв син.

П.П. Освен моят има ли други деца в темата, които ще посещават Регалия? Гледам в Междучасие се е заформила голяма форумска група Simple Smile 

# 127
  • София
Аз нямам никакъв мейл от Междучасие, дори и потвърждаващ. Сега се ошашках дали всичко е наред...

# 128
  • Велико Търново
Леле...две теми сте изписали докато се включа, и то през лятото Simple Smile
Ние сме го ударили на тотална почивка, по-скоро дъщеря ми - прочете книгите от списъка, порешава малко задачи и от началото на август до ден днешен е по морски курорти Wink На 08.09. се прибира от спортния лагер. Казах й да забрави за училището за един месец, да се наслаждава на слънцето и морето, че скоро се започва..

# 129
Сега като ви чета и мисля да метна моя хубавец да учи на изуст. Явно е практика в голяма част от училищата, но не и при нас Thinking

# 130
Моя не съм го карала, защото веднага ги забравя. На момента ще ги учи.

# 131
Моя не съм го карала, защото веднага ги забравя. На момента ще ги учи.

Същата работа е и при нас. Поне с два прочита и запомня, но е ден до пладне.

# 132
То бая помагахме и на каката преди години да ги учи, дано помни от тогава, ама надали Simple Smile

# 133
  • София
Привет и от мен! За сега само ви чета, защото още не намирам какво да споделя! Моя син решава задачи от началото на август и попълва две тетрадка по български и литература, която им беше дала госпожата в училище.
По въпроса за трудността - преднамерено я занижават. Иначе ще лъсне качеството на образованието ни!
Има ли родители на деца, които ще посещават Лого 3 за подготовка?
Лого 3 са специализирани в подготавката за Американския колеж. Имат и други курсове, но за тях не мога да дам отзив.
Аз не питам за инфо - имам опит с тях и подготвят много добре и за матурите. Питам дали има записани деца там в тази група.

# 134
  • София
Аз нямам никакъв мейл от Междучасие, дори и потвърждаващ. Сега се ошашках дали всичко е наред...
И аз нищо нямам, затова питам. Дори и потвърждаващ. Записах я юли месец.

Общи условия

Активация на акаунт