СЕДМИ клас 2019/2020 - Началото, тема 2

• 35 544
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Над определен процент отсъствия по предмет се полага изпит теоретично.
Май за тези деца са индивидуалните програми за обучение, които пак са по-добре от просто училището да позволява отсъствията. От гледна на точка на образованието на детето, все пак.
Дори да отглеждах бъдеш Меси, Григор Димитров или която и да е звезда, нямаше да ме радва училището да отива на толкова заден план.

Някой намерил ли е начин да се сдобие с pdf на учебниците по математика на Санпро. Имам спомен, че ги говорихме и СМГ ги ползва, в комбинация с екстра уменията на ползвателите там с компютрите Wink (чудех се, където са само електронно четими, няма ли някакъв начин да се свалят от този формат).

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 15:24 от solnichka

# 316
  • София
Мария, благодаря ти за календара, много е полезен. Добавен е вече в първия пост, така че да може, да слагаме ПИ и други неща, за които още не са излезнали дати!
И аз апелирам също да не се трие, а само да се добавя!

# 317
  • София
Здравейте, много сте изписали за ден-два. Таблицата с календара ще е много полезна.

Чакам Соня да се прибере от входното ниво на Междучасие. Беше много притеснена, защото не помнела формулите по математика. Blush

И аз планирам море между подаването на заявленията и първото класиране и ще оферирам компанията за море с тези дати.

# 318
Някой намерил ли е начин да се сдобие с pdf на учебниците по математика на Санпро. Имам спомен, че ги говорихме и СМГ ги ползва, в комбинация с екстра уменията на ползвателите там с компютрите Wink (чудех се, където са само електронно четими, няма ли някакъв начин да се свалят от този формат).

Там беше по-особено. Помня, че от училище ни раздаваха кодове за достъп, които се попълваха някъде в сайта на Санпро (за да имаме електронночетими учебници, които да се ползват от вкъщи, а в училище да стоят тежките учебници). Моят не съм го ползвала, но и листчето много отдавна е загубено. Масово купувахме по още един екземпляр за удобство. Не зная дали някой ги е ползвал тези кодове.

# 319
  • София
Привет и от мен, със седмокласник!

Публикували са моделите на НВО.
https://www.mon.bg/bg/1

# 320
Боже, как съм ги пропуснала! Flushed

# 321
  • Бургас
Аз по-скоро обмислям да включа и някое частно у-ще в избора, при евентуална издънка на НВО-то. Не съм решила кое все още. За американския не знам дали ще има шанс при положение, че няма да се готви за там, а са много малко другите опции, които да си заслужават парите след 7 клас.
За АК и аз мисля да я пробвам, без да ходи на уроци.

# 322
  • София
Здравейте,чета ви от един месец.И аз имам син-седмокласник тази година.Изчете книгите от летния списък,но стихотворенията не.Тук доста майки пишат,че децата им ги учат наизуст...Но той твърди,че учителката не им е поставяла такава задача.Та въпросът ми е-наизустяването за НВО ли е нужно?Няма ли да ги забравят до тогава🤔

# 323
  • София
Здравейте,чета ви от един месец.И аз имам син-седмокласник тази година.Изчете книгите от летния списък,но стихотворенията не.Тук доста майки пишат,че децата им ги учат наизуст...Но той твърди,че учителката не им е поставяла такава задача.Та въпросът ми е-наизустяването за НВО ли е нужно?Няма ли да ги забравят до тогава🤔
На нас ни казаха, че през учебната година ще им ги искат наизуст в училище, но ще са претоварени тогава и затова е удобно сега през лятото да свършат този подвиг.

# 324
Боже, как съм ги пропуснала! Flushed
Така е, като не четеш:blush:

# 325
  • София
Дами, аз вече съм в потрес от промените за НВО след 7 клас. За трета поредна година се променя форматът по математика. Няколко години бяха 24 задачи, миналата ги направиха 25, сега ще са 23. През 2009 бяха пълното безумие- 50 задачи.
Всяка година (през последните три, визирайки и тази учебна година) ще се издават нови помагала с ПИ.
Освен това няма яснота как ще бъдат точкуване задачите.
Аз лично се побърках всяка година да купувам нови помагала. Не е въпрос за парите, разбира се .. Може ли в три поредни години да се сменя формат?

# 326
Като си спомня какво беше миналата година...В началото едни пробни бяха разделени на модули, други се провеждаха с общо време, после станаха на части... Разпределението на точките варираше в различни граници от познатото 65 на 35, през 60 на 40, че дори и 58 на 42.
По отношение на помагалата и по БЕЛ ще има нови със сигурност. Ако имах седмокласник, не бих бързала да купувам нито от едните, нито от другите поне до излизане на правилата за информационна сигурност и инструктажите.

# 327
  • Бургас
Ами ако не за пари, за какво да е?
Всяка година нови формати, нови помагала се бълват...
Една голяма машина за пари.

# 328
  • София
Според мене далеч не е за пари.
Просто МОН е една тромава структура. Имат някакви цели, но изобщо нямат стратегия как да ги постигнат. И вкарват някакви хаотични промени, които от своя страна всяват още повече хаос.

# 329
Че те инструктажите кой знае кога ще излезнат Sad. ПИ миналата година масово не бяха баш по формата. Никъде нямаха изискване за черен химикал. Пишеха на разни карирани листа. Точкуването на задачите си беше кой както си е решил. Не съм чула някъде да са раздавали или да са казвали децата да си носят формулите, които се дават на НВО. Текстът за преразказ си го диктува човек с каквато скорост е удобна за децата... Да не говорим, че трудността на места нямаше нищо общо с НВО.
По отношение на помагалата и по БЕЛ ще има нови със сигурност. Ако имах седмокласник, не бих бързала да купувам нито от едните, нито от другите поне до излизане на правилата за информационна сигурност и инструктажите.
И това го пишеш след като ти показах каква ги натворих, как беше - като лудия с картечницата Simple Smile)))))))))). Имай милост Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт