СЕДМИ клас 2019/2020 - Началото, тема 2

• 35 614
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Искам gadamer да ме осинови. Ще решавам и по милион задачи Hug
Прекрасно звучи този велотур. Може би най-хубавото нещо, което съм чела във форума от много време насам. Дано някой ден и ние го осъществим. Звучи приказно
Докато  четох поста на gadamer си казах на ум същото, едно към едно! Заради такива постове я обичам bg-mamma толкова години. Simple Smile

По литература от 2 години не им дават списък с книги. Чак се притесних като видях списъка от първия пост.
Учителката на дъщеря ми настоява да четат, без значение какво. Радвам се, че сама ходи в книжарницата и сама си избира книги.
По математика са им дали 10 теста с по 20 задачи, които трябвало да започнат на 15.8. Естествено, че тази дата се съблюдаваше стриктно от нашата госпожица. До момента е на 7ми тест, но не си дава грам зор.

# 211
Току що гледам, че новия директор вече се е проявил и почваме с първа смяна, а 2 срок- обратното
Само за мен ли е странно?

# 212
При нас от пети клас е така. Първи срок са първа смяна, а 2-ри- втора. И в седми ще е така в нашето училище.

# 213
  • Бургас
В старото училище бяха на срокове, но започваха втора смяна, а втория срок минаваха първа.
Сега се сменят всеки месец и определено повече ни харесва на всички.

# 214
Неприятно, точно към края ще са ужасната втора смяна.

# 215
  • София
И при Митко от 5 клас започва с първа смяна, а втори срок с втора.

# 216
В нашето училише има много малко климатизирани стаи и е ад като дойде май месец. Не знам как ще я карат децата в този задух..
Поне нормални условия да имаше, а то...

# 217
  • София
И нашите са така от пети клас. Първи срок - първа смяна, втори срок - втора смяна. Ама то която и смяна да са, до края на юни ще се варят в собствен сос в класните стаи.

# 218
  • Отвъд алеята зад шкафа
И на мен не ми харесва да има 2 смени. Добре, че за Ема през първия срок е по-гадната втора смяна, да може след февруари да засили малсо ученето. Аз имам 2 деца, в едно и също у-ще, които учат с разменени смени- когато едното е 1-ва смяна, другото е 2-ра. Училището е до 7 клас и въпреки това малките започват да въртят смените още от 2 клас.

# 219
Моите са в различни училища, ама пак е неприятно, отново ще се разминават смените. Както и да е...още не сме почнали, а се дразня на всичко, свързано с училище....

# 220
Моите са в различни училища, ама пак е неприятно, отново ще се разминават смените. Както и да е...още не сме почнали, а се дразня на всичко, свързано с училище....

Аз като започна да се дразня и ме избива на екскурзии до Италия Laughing Идваш ли?

# 221
От вчера имам нова мечта за гонене. Да ходя на велотур по Лоара. Обожавам да карам колело, децата също.
Ако щерката се представи добре на матурите, догодина ще я водя като подарък.
Gadamer, благодаря за идеята.Flowers Hibiscus
Ама няма да и казвам отсега.
На всичко отгоре съм и франкофон, та и нея запалих за ФЕГ (дано!).

# 222
Мани, не ми говори за Италия, че организирам пътуването на близки до Рим, и ми текат лигите постоянно Joy
И за Лоара си имам франкофонче да ми превежда, ама пусто...цяла година ще висим и ще учим до посиняване...то дори не е учене точно, ми някакво вкарване в някакъв формат...брррр....
А ако ви кажа каква готина хазяйка имаха в Монпелие, за без пари направо спане и храна...ех, места за посещение има...
КОлежката инвестира направо в рушвет, не в уроци. Чиста работа, пътуваш колкото искаш, не се напъваш, а като пари- същото

# 223
Ох, размечтах се покрай вас и аз за почивки. В дилема съм дали да планирам Валенсия за априлската ваканция...
Иначе и моят е на смени, хубавото е, че почваме с втора. Така да не я обичам тая втора смяна, но няма как. МГ си нямат сграда във Варна, почва строеж, дано да е готово докато стане време за малкото 😂

# 224
  • Някъде в Европа...
Като сме на тема почивки - аз пък започнах да се чудя дали седмицата преди 24.05 да не си направим традиционната 7-дневна Анталия, която правим по принцип началото или средата на юни ☺️...Тогава се падат само 3 учебни дни, ще има още 2 седм после до матурите и съотв. след тях пък и време за оформяне; другият вариант е седмицата, веднага след втората матура, преди да са излезли резултатите, въпреки че тогава май е по-рисковано заради оформянето, но пък вече ще е приключило усиленото учене и всички ще можем да си починем..Имам време да поумувам до началото на рснните записвания...

Общи условия

Активация на акаунт