Фентъзи и фантастика – тема 18

• 21 601
  • 704
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ох, като ви чета за Колелото, просто имам чувството, че не съм чела поредицата! 😄 Аз много харесвах Нинив и Лан. И Мат. Всичко останало ми се губи  и съм на фаза "Ей, верно, че имаше такова нещо!" Филмът ще ми е като нов 😀

# 541
  • България
Аз харесвам Моарейн, Лан, Мат. Ланфеар - в известен смисъл.
Нинив ми е най-противното същество.
Няма да гледам сериала.

# 542
  • Бургас
Ще има сериал ли?Кога?Къде?Simple Smile
Мисля да почвам Хрониките на Амбър.Какво ще кажете?

# 543
  • България
Ще има сериал ли?Кога?Къде?Simple Smile
Мисля да почвам Хрониките на Амбър.Какво ще кажете?
https://www.imdb.com/title/tt7462410/?ref_=nv_sr_srsg_3

Аз харесвам Хрониките на Амър.

# 544
О, Хрониките на Амбър е върха! От най добрите

# 545
То от 10 години се говори за сериал.
А сега видях линка.
Ама не пише кога започва. Някой знае ли кога почва?

Дано не го съсипят като Легенда за търсача. Но сигурно ще има промени.

# 546
Сериалът ще го излъчват най-рано другата година. Така че има време за препрочит за онези, които са чели отдавна.

Кастът на сериала е ужасТ.

# 547
Да,  и то тотален ужас.
Не очаквам нищо хубаво.
Ще стане като търсача. Посредствена продукция. 1 или 2 сезона и прекратяване.
Нито един не познах от каста.

# 548
Вижте сега, книги и сериали ги разглеждайте като съвсем отделни произведения с бегли заемки на сюжет и герои. То се е видяло. Книгата си е книга. Изключително редки случаи, свързани с много труд, пари и мерак, са да вземе да стане хем хубав сериал, хем по книгата Simple Smile

# 549
Да, но поне кастът можеше да е по-добър.

Тоя каст ... е като изплюване в лицето.

# 550
Нинив и Кацуан с двете най-мразени от мен героини. Опърничеви, инатливи, често имат неадекватни прояви.

# 551
Повдигаше ми се от Нинив и плитката й

# 552
  • София
Хаха, само мене ли ме кефеше Нинив? 😄 Аз я харесах заради вътрешната й сила, на нея отдадох и опърничавостта й. Как само си хареса Лан, и си живееше с чувството за любов съвсем интровертно до безкрай, докато Лан не омекна и Моарейн не го освободи. Разкош! ❤️

# 553
Поредицата ми харесваше,но като се връщам назад, героите бяха доста плоски Simple Smile и сюжета...да,много герои и места, но иначе абсолютно праволинеен. Нинийв на моменти беше упорита и груба до глупост, но това е често срещано при подобен тип героини. Описват ги колко са силни и бля бля бля,докато ти се доповръща. Въпрос на фин баланс е и в случая го нямаше Simple Smile

# 554
Нинив си тежеше на място в родното село, където нямаше кой да й се опъне, а собственият й ограничен мироглед не личеше. Когато излезе по широкият свят си пролича колко е тесногърда, и как често прави напук, само да да демонстрира инат. Показателно е, че мислеше Том Мерлин за стар самохвалко и дърдорко и щеше да й падне ченето, като разбра, че е бил
Скрит текст:
лобювник на кралицата на Андор
. Накрая призна пред себе си, че той май не говори празни приказки и трябва да го слуша повече.
За Мат смяташе, че е едно магаре и хаймана. Мина доста време докато това й мнение се промени  и накрая тя призна какви добри качества има той. През половината време смяташе, че някой я е назначил за майка/бавачка на Елейн  страхотно се дразнеше, когато видеше, че Елейн има самочувствие и умения да управлява.
На всичкото отгоре тя тръгна в началото с групата само за да се погрижи за Ранд, Мат, Перин и Егвийн, като постоянно демонстрираше как не понася Моарейн (която бе официалната водачка), а в крайна сметка заряза Две реки и
Скрит текст:
тръгна да става Айез Сейдай.
. Не е и да е като да е имала кръвта на Манедерен (като Мат и донякъде - Егвийн) и тя да я е тикала към приключения, няма оправдания за постъпката си.
Често съм съжалявал Лан. Първо - за това как грубо постъпи Моарейн с него,
Скрит текст:
като прехвърли връзката на друга жена, дори и без да го попита, това си бе своего рода изнасилване.
Второ -
Скрит текст:
че бе принуден да съжителства с Нинив.

П.С. Не всички герои бяха плоски.
Скрит текст:
Мат и Елейн бяха дости "Щури" герои,  Биргит - забавна, особено когато си говори с Мат или Елейн. Мин се оказа смес от това да бъде щура и трезва.   Алудр също бе добре изграден типаж. Егвийн в началото бе по-разчупена, в хода на сюжета стана тип "шефка" и стана по-плоска, което ме дразнеше. Нинив по принцип си бе груба и тесногърда. Перин малко го докарваше "селски ерген", винаги съм си мислил че за него по-подходящата жена е
Скрит текст:
Берелайн, а не Файле. Файле бе прекалено "огнена", след първите книги в които само се закачаше с Пеин, рязко промениха нейният типаж
.
Обаче повечето герои/героини са плоски така е. Допълнително го има и факта, че последната книга е писана по много малко бележки на Джордан за страничните линии и това се усеща.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 02:18 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт