Фентъзи и фантастика – тема 18

• 21 284
  • 704
  •   1
Отговори
# 600
  • България
Ще се оправят работите. bg
Трудно прощавам, ако ни е отредено лошо място.

# 601
Като че ли най-добро място във фентъзито ни е отредено при Джоан Роулинг (Виктор Крум, както и отборът по куидич на България -Левски, Ботев, Иванова...). В Ерагон авторът пише, че се е вдъхновявал от стенописите на Рилския манастир, но на мен ми е трудно да усетя нещо такова.

Иначе в повечето фентъзи книги сме я вампири, а зли магове.

Снощи "опуках" първите 2 книги за Легендата за руническия жезъл. Приятно и непрентециозно четиво, стана ми симпатично, но не ме грабна. Все пак ще изкарам до края.

# 602
Ето и моите номинации за 2019. Всъщност се оказа, че необичайно за мен, но почти не съм чела фантастика през нея година.

Фантастика
"Момиченцето с всички дарби" М.Р.Кери
"Институтът" Стивън Кинг

Фентъзи
"Сребърна приказка" Наоми Новик

# 603
Започнах втората книга на Колелото, но още тук ми се струва, че се започва с разтягането на локуми. На Баал замон би трябвало да му е ясно вече кой е преродения Дракон, а той пак се чуди кой от тримата е.

# 604
О, моля те, локуми са всички рокли, плитки и прочие след 6-7 книга, повече от някой турски сериал...

# 605
  • София
Аз съм на последната книга на Вещерът /не знам кой номер подред/.
Като цяло се забавлявах доста, на моменти доскучаваше, имаше и яд и разочарование
Скрит текст:
например: толкова време отделено на компанията на Гералд, всичките ми бяха много симпатични и накрая автора ги ликвидира за нула време.
Така че номинирам Вещерът. Трябва ли да избера един том или може всичките?
И другата, която много ми хареса е Институтът на Стивън Кинг.

# 606
Да - 7-10 книга са локумите.* Баал Замон е доста ограничен оттам дето пребива. Той е нещо като Саурон, който може да усети, че Пръстен се движи, може д локализир групата, но поне в началото не е наясно, кой точно е Носителя. Имй предвид, че Освен Моайрен и Егвийн все още никой не знае, че Ранд е преливал. Когато тов стане взеиствестно ситуацията ще се промени. От векове насам Червените усмиряват преливащите мъже, като потенциални Лъжедракони.

*Джордан е признавал, че е мислел да напише 6 книги, но феновете са го подтикнали да пише още. 7-10 реално з мен са една книг.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 21:35 от Лорд Сняг

# 607
  • ул. "Мечтание"
Ей, откога не съм надничала тук. И явно се вясвам тамън навреме за номинациите. Grinning

Абсолютния ми фаворит за 2019 е "Нивганощ" на Джей Кристоф.
Отнесе ме зашеметяващо. Даже я препрочетох тия дни подготвяйки се за втора книга (аз книги много, много, много рядко препрочитам).

Фантастика не съм чела ни една цяла година. тц-тц! Каква загуба.

Amidala, и аз имах същите проблеми с "Вещера". Като цяло ми е в категорията "готина идея, написана смотано". Точно тая книга, дето си "скрила" едва я изтраях и финала толкова ме подразни и ядоса.

# 608
Да - 7-10 книга са локумите.* Баал Замон е доста ограничен оттам дето пребива. Той е нещо като Саурон, който може да усети, че Пръстен се движи, може д локализир групата, но поне в началото не е наясно, кой точно е Носителя. Имй предвид, че Освен Моайрен и Егвийн все още никой не знае, че Ранд е преливал. Когато тов стане взеиствестно ситуацията ще се промени. От векове насам Червените усмиряват преливащите мъже, като потенциални Лъжедракони.

*Джордан е признавал, че е мислел да напише 6 книги, но феновете са го подтикнали да пише още. 7-10 реално з мен са една книг.
Да де, ама Баал замон знае, че Ранд прелива. Именно той се изправи срещу него и срещата им не завърши добре.

# 609
Амидала, може и един том, може и всичките. Номинираш това което си прочел за 2019 и ти е харесало.

Например имали сме случаи Отделно да бъде номинирана книга на Сара Маас и в същото време цялат поредица

Меган, то това че някой прелива, все още не е доказателство, че е Дракон.  Айез Сейдай през няколко години чат-пат залавят Лъжедракони. Има си пророчества, те тепърв ще бъдат изпълнени и чрез тях ще стане очевидно, кой е Драконът. Едно от първите знамения ще се изпълни в края на Втора книга. То не е директно пророчество към Дракона, но е сериозно знамение, че Последната битка е близо.
Обаче видя ли как внимателно Моарейн насочва Ранд към съдбата му?

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 21:48 от Лорд Сняг

# 610
Казах ли ви, че новата на Маас е пълна боза и отврат Joy, сега като спомена Маас. Много съм огорчена.

# 611
Аз още след първата на Маас се отказах да чета нататък, ти Хепи, чак досега си издържала.

# 612
  • Бургас
Аз чета Наоми Новик ,поредицата за Темерер,дочитам 2книга .Очарована съм ,много добре написана и единствено съжалявам ,че другите книги ги няма на български.

# 613
Знам за тебе, аз на другите споделям,които я харесват, като мен. Е, новата поредица не ме впечатли. Може пък да започва- традиционно- мудно, но би трябвало да е поузряла малко вече.

# 614
Аз днеска окончателно свърших "легенди за руническия жезъл" - тази вчер 1,2 книга днеска 3,4 Затвърди се мнението ми. Симптична поредица в духа на Тери Брукс и пр.но не ме грабна с нищо. Разни герои се размотават насам-натам търсят артефакти, лошковците са много лоши, добрите герои - много добри и т.н.
Нямаше нещо което да ме впечатли.

Общи условия

Активация на акаунт