Фентъзи и фантастика – тема 18

• 21 344
  • 704
  •   1
Отговори
# 615
Аз сега като пишете,се сещам, че съм чела например Сребърна приказка, или Малерман и т.н., но иначе тотално съм ги забравила...не знам дали ще номиниран нещо изобщо. Сушава година...
ММ се бори с Бюджолд все още Joy
Препрочитам Сътворението,на малки хапки, не е точно фентъзи, уж е историческа...но на мен ми е направо фентъзи Joy и много ме забавлява.

# 616
Като се заговорихме за Колелото, се сетих да проверя класацията на реддит за 2019-та:
https://www.reddit.com/r/Fantasy/comments/c7d7z8/the_rfantasy_20 … els_poll_results/

Колелото е на 4-то място, след Песента. На първо място са Летописите на Сандерсън.

Колелото, все пак, си остава едно от най-четените и харесвани фентъзита.

# 617
Аз реално през 2019, продължавам и сега, четох доста разказите на Шекли. Не ги номинирам обаче, защото по-голямата част от тях съм ги чела преди доста години. Сега обаче съм подхванала пълните съчинения в три тома. Отвреме навреме си прочитам по 2-3 разказа. Много ми е приятно. Тези, които съм ги чела си ги припомням с удоволствие, а на другите се наслаждавам като на първа среща.

# 618
О,какъв хубав списък Hug намира се едно друго, което да не съм чела Hug

# 619
Добра sci-fi класация е ето тази:
http://scifilists.sffjazz.com//lists_books_rank1.html

# 620
О,да. Повечето заглавия тук са много стойностни.

Меган, сега вече и аз започнах де препрочитам и да си припомням Колелото. Чета трета книга и си припомням стари неща.

Такааа - със първото от специалните  си умения Мат ще се сдобие в трета книга, глава 18. Точно сега стигнах дотам

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 22:36 от Лорд Сняг

# 621
По едно време само Мат крепеше сюжета с някакви интересни неща. Останалите бяха пълна скука

# 622
Започнах втората книга на Колелото, но още тук ми се струва, че се започва с разтягането на локуми. На Баал замон би трябвало да му е ясно вече кой е преродения Дракон, а той пак се чуди кой от тримата е.

Мен локумите много ме изтощават. Затова и ми върви тегаво.

# 623
  • ул. "Мечтание"
Като ви чета как сладко си обсъждате Колелото и ахаааа, да ми се прище... Ама тия локумести истории вероятно няма да ми понесат.

Първото ми епично фентъзи беше Властелина..., последва го Песен за огън и лед и май след това нямам сили за такива разтегливи понятия (предвид как (не) ми понесе Вещера). Но може би някой ден... когато се пенсионирам ще го хвана Колелото Grinning

# 624
В момента бих препоръчала по-стегнати фентъзи истории,като Абъркромби например. Но явно си има фенове на локумите, щом Летописите на Сандерсън са толкова харесвани Simple Smile Малко съжалявам,че ги чета, защото пада чакане Simple Smile 
Автокоректора ми се е развилнял, трябва да се върна да си огледам мненията назад, че няколко пъти локумите ставаха килими, незнайно защо Joy

# 625
Първото ми епично фентъзи беше Властелина..., последва го Песен за огън и лед и май след това нямам сили за такива разтегливи понятия (предвид как (не) ми понесе Вещера).

Трудна работа е след тях ... Neutral Face

# 626
След "Песен за огън и лед", Сафон успя да ме спечели безапелационно с "Гробището на забравените книги". Там може да се спори какъв е жанрът, но докато четях първата и втората част, бях убедена, че е фентъзи/мистика. Просто ме отвя ..

# 627
На мен пък така не ми допадна Simple Smile, а толкова го харесват

# 628
Моите номинации
Фантастика:
1. Институтън - Стивън Кинг
Фентъзи, тук мога повече от 5 да номинирам и ми е трудно да избера и да подредя:
1. Нивганощ - Джей Кристоф
2.Божигроб - Джей Кристоф
3. Заклеващия -  Сандерсън
4.Лебедова песен - Робърт Маккамън
5. Сага за Дренай - Дейвид Гемел

# 629
  • София
Ще взема да го прочета този Институт, много го харесвате 😀 Не обичам Кинг, имам усещането, че си мрази героите. По същата причина не харесвам и Мартин. Но Кинг има и хубави неща.

Общи условия

Активация на акаунт