Фентъзи и фантастика – тема 18

• 21 830
  • 701
  •   1
Отговори
# 630
Ау, Божигроб има 4.56 в гуудрийдс при 24К гласували.. Не съм виждала толкова висок рейтинг ..
Става ли поредицата за 11 годишни почитатели на Рик Риърдън или е по-скоро за техните майки?
За майките става, има доста пиперливи сцени, така, че за малчугани по моето скромно мнение, не. Кристоф ми е голямото откритие за миналата година.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 15:28 от Меган

# 631
Сега си давам сметка колко ми липсва Ангел Дъст. Обикновено и тя помагаше с номинациите, но не заради тов ми ми липсва, просто с нея като че ли имахме най-еднакви вкусове и се допълвахме. От доста време не е писала, надявам се да е добре.

# 632
Ау, Божигроб има 4.56 в гуудрийдс при 24К гласували.. Не съм виждала толкова висок рейтинг ..
Става ли поредицата за 11 годишни почитатели на Рик Риърдън или е по-скоро за техните майки?
За майките става, има доста пиперливи сцени, так, че за малчугани по моето скромно мнение, не. Кристоф ми е голямото откритие за миналата година.
Тенк ю, записана е за набавяне поредицата Simple Smile

# 633
И аз не съм я чела, веднага издирвам
Гаджето на щерката не е гледал ГоТ, живял е в някаква пещера или не знам Joy,сега гледам сезон 1...омг Joy, спомени, спомени...

# 634
записвам си я за четене.

Меган, поздравявам те с изображение на Юно
Скрит текст:

и Мин
Скрит текст:
Във втор книга ги им и двамата

# 635
Гаджето на щерката не е гледал ГоТ, живял е в някаква пещера или не знам Joy,сега гледам сезон 1...омг Joy, спомени, спомени...
Аз не живея в пещера, ама и аз толкова го гледах. Не си спомням  на кой сезон го зарязах, ама рано беше. Все пак реших да изгледам последния сезон,  но така и не изгледах последния епизод, развръзката 🤣А на книгите съм голям фен.

# 636
  • ул. "Мечтание"

И аз не съм го гледала... Добре де - 6 серии, пряко сили и не издържах повече...

Windekind, баш за тази поредица бих се съобразила с препоръката 16+. Laughing Laughing Малкия се огледа в нея, ама категорично бях "хайде не" и си стиснахме ръцете на Вещера като компромисен вариант. За няколко дни мина 1/3 от първа книга.

# 637
Ще чакаме за 16те, мерси. Просто ме впечатли рейтингът. Всичките са над 4.3.
Скрит текст:

На английски ги намерих:)
ГоТ не мога да го разшифровам..

# 638
Извинявай, Гейм офф Тронс Joy
Нивганощ го има в рулит, за пореден път го тегля ( имала съм я) и ще я почвам

# 639
Лорд Сняг, Ейнджъл е във форума. Засичала съм я из разни теми, но не знам защо спря да пише тук.
Имам електронно Нивганощ и Божи гроб, но ми липсва третата. Аз и Илумине имах желание да прочета, но така и не успях да си я купя.

# 640
  • ул. "Мечтание"
Аз и Илумине имах желание да прочета, но така и не успях да си я купя.

Има я на английски в LibGen.

# 641
Мерси Стоун,
радвам се, че е добре и това ми стига. Аз не съм я засичал горе - - долу от края на миналата тема, затова се наложи тази да я отворя аз, иначе нашите теми първо ги правеше Нели (която също изчезна), а после Ангела.

# 642
Здравейте на всички ! Това е първият ми пост тук , та още навлизам в темата, но е малко трудно да прочета всички 18 теми дотук та ще ме извините ако не съм в час все още!! Радвам се ,понеже явно тук ще открия много хора който харесват да четат книги защото около мен в реално време няма много такива за съжаление, та поне тук да имам с кого да коментирам ,! Simple Smile Какво очакваме сега ? Колелото на времето ? страхотна поредица , прочетох я преди доста години ,но все още ми е прясна в главата така да се каже! Много се зарадвах когато преди време прочетох ,че ще визуалицизират тази страхотия. Но да се надяваме ,че няма да я се получи зле ,всички знаем понякога (даже в повечето случай смятам) визуализацията на дадена книга се проваля тотално.Дано тук случаят да е различен.Естествено ,на едни ще се хареса на други не , но .. това е. Та въпросът ми е , кога се очаква да е готова горе долу? Повече инфо по въпроса? Благодаря Ви предварително! Simple Smile
А освен Колелото на времето, какво друго харесваш от фантасика и фентъзи?

Какво друго харесвам . ах откъде да започна ! Лично ми харесва страшно много книгите на Ст.Ериксън за Малазанската империя, толкова задълбочено изграждане на свят и личности е нещо вълшебно направено.
Друго което харесвам, наскоро прочетох на Мартин  - Пътешествията на Хевиланд Тъф, това е един от най-
забавните и интересни герой (за мен) който съм срещал в последно време във фантастиката.
Като автори мога да подчертая Кърт Вонегът , Уитли Стрийбър,  невероятният  Роджър Зелазни,  Брандън Сандерсън също така (той е един от малкото автори на който харесвам всички книги до Една), Клифърд Саймък ,  Зена Хендерсън и още и още... като цяло не спирам да чета и бих искал да попитам ако може Вие или някой друг да ми препоръча някой автор или книга , няма да откажа Simple Smile
Благодаря Ви

# 643
Ако все още не си чел Робин Хоб - препоръчвам я. Трите саги за Убиеца и тази за Живите кораби за чудесни и наситени с много интересни описания на магията.Самите герои пък имат за разрешаване тежки дилеми.

Иначе сред фантастиките ти препоръчвам поредицата Живият Хаос, книгата Пожарникарят н Джо Хил, а ако си фен на Дивиргенти и подобни неща - Тъмна Дарба от Александра Бракен ил Легендата от Мери Лу. Но те са по-тийн насочени . Освен това като за фенове на Сандърсън препоръчвам Брайън Маклелън с трилогията Барутните магове.....невероятна епика, а самият автор се е вдъхновил от Мъглороден. Да не забравя и трилогият "Червен изгрев" - наПиърс Браун - задължително четиво за всички професионални ревюлиционерии, след Мъглороден - Последната империя

въобще кажи какви по-конкретно фентъзита и фантастики харесваш, защото изброените от теб са доста различни
Сандърсън е доста по-модерен от Клифърд Саймък например, той пише в стийм-пънк жанр в който пише и Маклелън, а и Филип Рийвс(Смъртоносни машинии). Мартин пише историческо фентъзи

Зелазни смесва яко фентъзи и фантстика. какво конкретно търсиш и ще те упътим, тук си попаднал на точните хора

П.С. Темата свършва след 6 страници и тогава ще е нашата годишна анкета. Гледай какво имаме като предложения и се ориентирай.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 23:21 от Лорд Сняг

# 644
  • ул. "Мечтание"
Две ръце и два крака за Робин Хоб. Обожавам я!

Препоръчвам и класическата руска фантастика "от едно време", ако не си чел разбира се. Примерно братя Стругацки. Харесвам и българските фантасти. Една от любимите ми антологии –> https://www.goodreads.com/book/show/11340099

Азимов също - любима ми е "Голото слънце".

Урсула Ле Гуин. Бредбъри също има яки неща =)

И за къде без моя любимец Дейвид Брин и неговите трилогии за Ъплифта. Simple Smile

Ако си падаш по по-бруталнички неща - Библиотеката на Въглен връх и трилогията Нивганощ.

Патрулите на Луканенко (прочетох до четвърта книга).

Ако четеш на английски мога да ти препоръчам и няколко, които мен лично много ме кефят, но не са преведени.

Сетих се сега и за "10 на минус девета" на Николай Теллалов. Другите му неща също са ми ги хвалили, но не съм ги чела.

Edit: Допълвам още една "древна" поредица (фантастика) - Диамантът на Уордън на Джак Чокър.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 00:14 от Нощни очи

Общи условия

Активация на акаунт