Фентъзи и фантастика – тема 18

• 21 609
  • 704
  •   1
Отговори
# 480
Аз си ги записвам, но помня, че четох няколко на Бюджолд.

# 481
Тази година съм пас. Напоследък чета само на руски (фентъзи и фантастика), а заглавията и авторите няма да говорят нищо на тук четящите.

# 482
Е, нищо, сподели. Може някой да прочете, ако е с препоръка.

# 483
Е, нищо, сподели. Може някой да прочете, ако е с препоръка.
Едва ли. Почти всички книги са с платен достъп.

# 484
Минавам да споделя нещо за феновете на Мечът на истината.
Последните две книги Severed Souls (Откъснати души) и Warheart (Воинско сърце) не бяха преведени.
Един човек ги преведе.
Качени са в
Скрит текст:
Зелката

omm

# 485
Аз след Третото царство и Машина за знамения реших да не чета повече от този автор. Първите му 3-4 книги са добри, но нататък става скучно и еднообразно, а последните книги са много зле. Непрестанно се повтарят познати неща, няма вече хумор, а Калан и Ричард се взеха за големи "босове", докато в началото на поредицата бяха по-земни хора. То и "Първият изповедник" беше тъпичка, но "Третото царство" срина всичките ми представи. Жалко, навремето доста му се кефех. Ама явно някои хора не знаят къде да спрат с писането.

# 486
Всеки разбира се има право на мнение.
Лично на мен това ми е любимото фентъзи. Поради ред причини.
А за мен последните две, които не бяха преведени са уникални. Може би защото съм и фен на зомбита.
Иначе наистина някои от книгите са по-скучни, но за мен си заслужават.
За Първия изповедник хич не съм съгласна. На мен много си ми хареса. Но Вярата на прокудения ми е фаворит.
Но се радвам и че тази сага свърши.
Има и други книги свързани с този свят, но не са към тази поредица.
Децата на Дхара и Книгите за Ничи.
Но са на английски.
Смятам да ги чета постепенно. Тамън ще си упражня езика и току виж съм задобряла.

# 487
Точно така всеки има право на мнение. За мен зомбитата са антиреклама, аз държа противниците да са интелигентни. Първите книги докато противник бе Мрачният Рал, бяха много по-интересни от книгите с Джаданг. Най-интересни бяха 3 и 4 в които се появяват тройката Морещици, действат в пълен екип и въртят номера на Ричард, а по-късно изпитват и Калан, за да видят дали е достойна за него. Ситуацията с Дрефан, който от една страна бе като някакво въплъщение на Мрачния Рал, от друга като Джак Изкормвача и от трета  се представяше за брата който Ричард винаги е искал прави за мен тази книга най-добрата от поредицата. Книгите след като бе използван Лавинния огън нататък за мен стават безинтересни. За кой ли път пленяват Калан, за кой ли път я унижават и за кой ли път всичко се нарежда дообре.
А в "Машина за знамения" и "Третото царство" даже няма и хумор. И как ще има като Кара се е оженила, а тя винаги се майтапеше на тема секс. Част от първоначалните герои - Ейди, Бердин, Райна, Пилето, Грач - с времето са заменени с други герои - Натан, Вирна, Ан и прочие(в последните книги даже Зед е изведен настрана). Новите герои не са ми по сърце.
Освен това в последните книги се повтарят много ситации. Например шест-седем книги Ричард се сражава с император Джаданг, който е шеф на Народния съюз, побеждава го и бам -император Сулакан, който е шеф на Народния съюз в миналото. Това е тъпо.
Не бих искал да казвам, че имам една любима поредица, но може би харесвам най-много Света на Древните на Робин Хоб.. Това не значи, че не харесвам Мечът на истината но само донякъде. Според мен авторът от даден момент се е олял. Впрочем това не е проблем само на този автор, а и на много други.
Въпреки това ми е ясно, че не всички мислят като мен, очевидно има хора, които харесват и последните книги, но ние споделяме лични впечатления. Всеки има право да ги харесва и да ги рекламира, просто аз споделям, че на мен не ми харесаха късните книги от тази поредица.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 23:16 от Лорд Сняг

# 488
Другари и другарки реших, че ще чета “ Колелото на времето”. Крайно време е. От прелюдията “ Нова пролет” ли да започвам или да се мятам на първа книга?

# 489
Лорд Сняг, за теб се олял, за мен не е.
Колкото до зомбитата - ми хора без души какви да са? Дали си интелигентни или не, не е толкова важно.
То в случая не те са основния враг.
Колкото до Сулакан - обяснено си е достатъчно добре и в Първия изповедник и нататък в непреведените книги. Та не виждам нищо тъпо.
И предвид ситуацията в последните две книги, не знам какъв хумор очакваш.
Пак казвам, който иска чете, който не иска не чете.
Реклама не правя. Пари не печеля. Нито пък преводача.
Написала съм, че е преведена.

Меган, да може и прелюдията да почнеш и после първата книга.
Аз сега за втори път я чета.

# 490
  • Майничка
Другари и другарки реших, че ще чета “ Колелото на времето”. Крайно време е. От прелюдията “ Нова пролет” ли да започвам или да се мятам на първа книга?

По този повод https://youtu.be/rMDRopXHfaY?t=202 Smiley

При други обстоятелства бих почнала за пореден път Малазана, но нямам време.
Почвай от първа книга.

# 491

По този повод https://youtu.be/rMDRopXHfaY?t=202 Smiley

Ха-ха, липсват ми емотиконите

# 492
Оох, и на мен ми се е дочела Малазана Simple Smile Но уви, и аз нямам време... хората случаят с това ИП, аз обратното Simple Smile

# 493
Имам въпрос за Малазана.
Довършена ли е поредицата и всичко ли е преведено?
Виждам 10 книги в читанка.

# 494
Меган,  прелюдията Нова пролет е много хубава, но ако почнеш от нея нищо няма да разбереш (действието в нея се води около 20 г. преди събитията описани в поредицата и е нещо като далечна предистория). Трябва поне до 5 книг да ги изкараш, и едва тогава да четеш прелюдията. Най-добре ги карай по реда на написване.

Карай ги от 1 до 5/6

Окото на Света
Великият лов
Прероденият Дракон
Силата на Сянката
Небесният огън
Господарят на хаоса
и после ще решиш къде да вместиш прелюдията.

Елора, така е. Всеки има право на мнение.  Ти имаш право на своето мнение, аз на своето. "Реклама" не съм употребил в смисъл на взимане на пари, а на положителен отзив и аз съм правил такива реклами.  Няма нишо лошо или престъпно в такъв тип реклама. Пак казвам, имаш пълното право да ти харесва, но понеже аз съм на тотално обратното мнение държах да споделя и моята гледна точка. Не казвам, че тя е правилната или нещо от този род.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 12:21 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт