Фентъзи и фантастика – тема 18

• 21 837
  • 701
  •   1
Отговори
# 495
  • България
Eee, Моарейн недей така...Да се надяваме, че ще е по-добре 2020 г-. Сега Коронавируса ще принуди писателите да стоят в къщи и да пишат.
Дано!
Но и да пишат сносно.
Колкото и да са хубави китайските фентъзи сериали, с които се разтоварвам, добрата книга дава друго усещане.

# 496
Ама китайски фентъзи сериали има? Я кажете нещо да хвърля едно око.

Основната поредица е от 10 книги. Довършена и преведена е. Но има доста други книги от същия свят, включително от друг писател, който е съавтор на тази вселена.

А те преведени ли са?

# 497
  • България
Ама китайски фентъзи сериали има? Я кажете нещо да хвърля едно око.
Да, имало.
От няма и два месеца съм фен и гледам като за последно. Blush
В тази тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=1197545
освен западни сериали, обсъждаме корейски и китайски.

# 498
Коментирайте сериалите в тази тема, да не каже някой, че е спам Wink https://www.bg-mamma.com/?topic=1197545.msg40570680#new

# 499
Поствам всички произведения от света на Малазана, тези с български заглавия в скобите са преведени:

От Стивън Ериксън:

Malazan Book of the Fallen (Малазанска книга на мъртвите):
1. Gardens of the Moon (Лунните градини);
2. Deadhouse Gates (Дверите на Скръбния дом);
3. Memories of Ice (Спомени от лед);
4. House of Chains (Дом на вериги);
5. Midnight Tides (Среднощни приливи);
6. The Bonehunters (Ловци на кости);
7. Reaper’s Gale (Вихърът на Жътваря);
8. Toll the Hounds (Дан на Хрътките);
9. Dust of Dreams (Прах от мечти);
10. The Crippled God (Сакатият бог).
Това е основната поредица.

The Kharkanas Trilogy (Трилогия за Карканас):
1. The Forge of Darkness (Ковачница на мрак);
2. Fall of Light (Гаснещ зрак).
Предистория на света. Поради слабите продажби на втората книга, написването на третата, която ще се казва Walk in Shadow, се отложи и Стивън Ериксън беше принуден да избърза със следващия си проект - нова трилогия, действието в която ще се развива след събитията в основната поредица. Заглавието на трилогията ще е The Witness Trilogy, а първата книга от нея ще се казва The God is Not Willing. Очаква се да бъде издадена догодина и до макс още една година би трябвало да излезе и на български.

The Tales of Bauchelain and Korbal Broach:
1. Blood Follows;
2. The Healthy Dead;
3. The Lees of Laughter's End;
4. Crack'd Pot Trail;
5. The Wurms of Blearmouth;
6. The Fiends of Nightmaria.
Малки хумористични повести за едни герои, които се появяват за кратко в основната поредица. Първите три са издадени у нас в сборник със заглавие Първите събрани истории за Бочълайн и Корбал Броуч. Има ги в Читанка. Не са свързани с основните събития, могат да се четат и съвсем отделно. На харесващите Пратчет би трябвало да им допаднат.

Goats of Glory
Кратък разказ, част от антологията Swords & Dark Magic. Просто се развива в света на Малазан, героите в него не са се появявали в други книги, нищо общо с основни събития. Неиздаван на български.

От Иън К. Есълмонт:

Novels of the Malazan Empire:
1. Night of Knives (Нощ на ножове);
2. Return of the Crimson Guard (Завръщането на Пурпурната гвардия);
3. Stonewielder (Повелителят на камъка);
4. Orb Sceptre Throne;
5. Blood and Bone;
6. Assail.
Допълва основната поредица. Развива сюжетни линии, зарязани от Ериксън. Третата книга излезе съвсем наскоро у нас и още я няма онлайн, но ще я качат по някое време.

Path to Ascendancy:
1. Dancer's Lament;
2. Deadhouse Landing;
3. Kellanved’s Reach.
Предистория. Нищо от тази трилогия още не е излязло на български. След нея Есълмонт ще продължи с нова предистория.

# 500
Много ти благодаря за хубавия пост. Даже си го запазвам.

# 501
Аааа ааааа нов Малазан, сега трябва да ги препрочета всичките Heart

# 502
Чакам и аз да качат Повелителят на камъка, макар че по принцип купувам поредиците точно тази я нямам и ще трябва да си припомня първите книги. Тези дни писах на Бард с въпрос кога предвиждат втората книга на Фийс от "Легенда за огнегривия", но отговор не получих и не за пръв път.

# 503
  • Майничка
Имало нова книга на Фийст?
Срам за нашето семейство - не само че аз не съм разбрала, а и ММ не е споменал. Ще изчакам и ако не я получа като изненада за празниците, директно ни слагам в графа пенсии!

# 504
Имало нова книга на Фийст?
Аха, има, но не много нова. По спомен още 2018 купих първата част от поредицата. Мързи ме да проверявам кога излезе.

# 505
Като се каза Джордан - предлагам да ви споделя малко картинки

Скрит текст:
Ранд ал Тор

Скрит текст:

- Перин Айбара

Скрит текст:
Мат (рим) Каутон
Скрит текст:
Берелайн Сур Пендраг
Скрит текст:

Демандред

Скрит текст:
Бигит Трахелион/Биргит Сребролъката

Скрит текст:
Тююн Атем Пендраг, Щерката на Деветте лунни

Скрит текст:
Елейн Траканд
Скрит текст:
Мургейз Траканд
Скрит текст:
Гавин Траканд
Скрит текст:
Скрит текст:
Галад Дамодред

Скрит текст:
Моарейн Сейдай
Не можах да се въздържа - ето още нещо за Мойрейн
Скрит текст:
Скрит текст:
Ланфеар

Скрит текст:
Егвийн.
Старал съм се да подбирам картинки все от един художник. Надявам се да са ви занимателни. Имам и още много. Картините са в спойлери. Които не иска - да не гледа.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 11:33 от Лорд Сняг

# 506
Аз съм все още в началото на първата книга и се запознах само с Ранд и Мат, но определено не си представях така Ранд. Има червеникави отблясъци в косата му по описание, но някак си по-тъмен си го представям.

# 507
В първата книга героите са Ранд, Мат, Том Мерлин, Перин, Егвийн, Нинив, Лан и Моарейн. Това "Задругата", която тръгва на път. има и други герои, но тези са сред най-важните.

на Нинив не съм й търсил снимка, тя е една от малкото героини, които не харесвам, но им много характерна плитка. Перин аз пък не си го предствях, чак толкоз възрастен да изглежда, но от един момент той пуска брада  изглежда като мечок.
Скрит текст:
Лан
Скрит текст:
-отново Лан

Скрит текст:
Моарейн Сейдай

Скрит текст:
Том Мерилин

Скрит текст:
Нинив с прослувутата плитка
Скрит текст:
- една от по-добрите рисунки на Мат
Скрит текст:
-
-Мат, Ранд, Перин

Скрит текст:
Егвийн - в самото начало
Скрит текст:
Егвийн - вече към 4-5 книга
Скрит текст:
Илияс Мачира

Общо взето в този пост съм пускал героите от първа книга.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 14:05 от Лорд Сняг

# 508
Нинив само я споменават засега, предстои ми среща с нея. Нямам много време тези дни за четене. Сега по празниците ще наваксам.

# 509
  • Майничка
Май само Елейн и Перин ми харесват. Тююн е декоративна, бива.
Лан - не ("...с очи различни, лице ръбато..." Simple Smile), по-скоро Перин го виждам така.
Том Мерлин прилича на пан Заглоба на Сенкевич.

Егвийн (от 4-5 книга) е имала фейс ту фейс среща с руска ютия и после са й присадили нос и джуки?

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 12:10 от gargamela

Общи условия

Активация на акаунт