Stonewalling

• 8 383
  • 195
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Хаха, който каквото го вълнува Laughing

П.П. От преди години? Значи си с нов профил. Кой е предишният?

# 121
  • Агент под прикритие
Наистина не мога да асимилирам как ако някой те дразни дори с присъствието си, все още си във връзка с него. Дори за месец, за седмица.
Един човек не ти става неприятен изведнъж.
Има хора, които са много needy - не знам точко как да го преведа, извинявам се. На мен това ми е адски неприятно, но не го осъзнавам веднага, то няма и как. Усещаш го в процеса на отношенията, които развивате.

Тези, които наричаш needy, са такива още преди да започнете да развивате каквито и да било отношения и личи от поведението им. Ако го виждаш чак след като започнете да излизате.... wow!!! Ти въобще интересувала ли си се от тях? Хем знаеш, че не харесваш нещо, хем се навираш точно на това.

# 122
  • София
Именно, според мен просто се дължи на вътрешна скука, която се завръща на периоди и в един момент човекът вече ти е писнал.

# 123
Агенте, да де, извинявай, ти прибра ли се от нивата? Sunglasses

# 124
  • Агент под прикритие
Агенте, да де, извинявай, ти прибра ли се от нивата? Sunglasses
Не, там съм още, крача и пиша от телефона, а на главата си имам каска с фенерче! LaughingLaughingLaughing

# 125
Разяснете сега тоя термин "needy", каква връзка има с темата? За съзависимост ли говорите или друго?Confused

# 126
  • София
Общо взето, преведено на този "език" - да.
Но стоунуолването също се прави от съзависими хора (ако се замислиш тая порода са съзависими). Зависими са от реакциите, от одобрението на другите и от вниманието, което им се отделя. Когато не им отделяш внимание, пресъхват.

# 127
  • Агент под прикритие
Това беше някаква забежка, даже не знам защо авторката на този пост въобще го писа, защото поста си беше тотално офтопик.

# 128
Когато не им отделяш внимание, пресъхват.
Според мен, такива хора винаги имат резервен вариант и не пускат клона, докато не са се хванали здраво за другия.И ако още не са хванали здраво другия, могат да те побъркат, докато се откачиш от тях окончателно..  Joy

# 129
  • София
Да, нямат празно Simple Smile
Винаги свалят друг/а, преди да се пуснат от предния/предната.

# 130
  • Агент под прикритие
Е, това вече е друго, казват му monkey branching и... пак няма нищо общо с темата! Joy

# 131
  • София
О, има има. Simple Smile
Хората, които прилагат тая тактика, са си манипулиращи. Обикновено манипулаторите нямат доблест да се пуснат от единия клон, иначе нямаше да са манипулатори. Доблестните хора нямат нужда от игрички.

# 132
Връзката с темата е очевадна: А именно - ако някой системно и агресивно ви прилага stonewalling най-вероятно си опича работите и на друг клон, но още не са се опекли или се колебае кой клон е по-здрав. Joy За това няма смисъл да се заигравате да "поправяте" такива хора или да се надявате да се очовечат. Колкото по-далече, толкова по-добре.

# 133
Не мисля, че задължително е свързано с желанието за друг клон. Поне в моя случай тези неща продължиха в продължение на много години и се засилваха, докато не приключи всичко, без да има трети човек. Аз -needy, той от оня тип самодостатъчни, които два дни могат да съзерцават тавана затворени на тъмно в спалнята и така..

# 134
  • София - Рим и обратно
Алба, а ти опита ли да не си толкова "нуждаеща се"?
Ако някой е склонен да е обсебващ (needy...боже...), а другият е склонен да е по-самодостатъчен (чак да гледа тавана 2 дни на тъмно е малко преувеличено, сигурна съм, иначе човекът е имал нужда от специализирана помощ), то двамата заедно неминуемо биха засилили недостатъците си, ако не полагат усилия да се саморегулират. И все пак това е масовата комбинация и смятам, че е подходяща. Защото двама обсебващи или двама самодостатъчни....нищо няма да е както трябва. Изобщо да се търсят някакви идеални варианти за мене е инфантилно и обречено на провал още в зачатък. Трябва да стоим на земята засега, другари. Като се въздигнем някой ден, може и да намерим райското равновесие.

Общи условия

Активация на акаунт