Stonewalling

• 8 393
  • 195
  •   1
Отговори
# 180
  • София - Рим и обратно
Остава да се почудим, дали пък онези “нормалните” са изцяло бели и добри герои, само защото не мълчат, ами драматизират и изискват, когато не е на тяхното.

# 181
  • София
Нали не ти беше интересна темата и въпреки това стоиш и пригласяш колко са зле другите. Следва да се зачудим и мазохистична ли е твоята жилка (стоиш в тема, която не ти е интересна), или садистична (плюеш по хората, които са били тормозени)

Но ще ти отговоря- невротипичните хора визирам под нормални. Не казвам, че нямат травми и проблемно поведение. И те имат проблем, за са търпят, а другите не са "нормални' из основи, повредена машина, не просто кофти поведение.

# 182
Толкова много разновидности има на тези случаи, че никак не е достоверно да се твърди - едните са драма queen, другите мълчат щото драмата ги дразни и са еднакво "виновни". Не е задължително да си травмиран, за да се вържеш на манипулатор, на който му отсъства съвестта. И не задължително - търпиш след като разбереш, че е такъв или пък драматизираш. Sunglasses

# 183
  • София - Рим и обратно
Като ти наблюдавам нападателно киселия тон, Спасителко в ръжта, нищо чудно, някой да ти издигне стена под носа. Би ли посочила къде съм “наплюла” горките раними хора? Или показвам нещата от друг ъгъл, което за някой умен би било от полза. Но ти си кудкудякай, не ми пречиш.

# 184
  • София
Проектирай си и ти не ми пречиш. Точно за темата си "ти си такъв и такъв, аз затова издигам стена". Не, издигаш стена, щото си инвалид, не щото друг ти е виновен. А кой колко е умен трудно ще прецениш, трябва самият ти да имаш нещо на последния етаж.

За мен не се безпокой, отървала съм се отдавна от токсични хора и о, изненада, другите не издигат стени и се радват на живота, аз също.

Че и ни уведомява, че щяла да се изнася от темата, ама седи и контрира всеки втори. Joy Това не е гледна точка, а провокация. Айде, стига ти внимание. Нахрани се за днес. ignore
Конкретно по темата- има толкова много приятни хора, с които говориш нормално, смеят се, не са вечно нацупондрени, че си им одраскал егото, общуват нормално, като не им понася, се махат, а не се разхождат като буреносен облак, не те обвиняват за всичко, комунииират желанията си и проблемите. Живеят. Предполагам е тъжно за определена група от хора да вижда колко лесно е всъщност всичко и затова гледат да посочат с пръст адекватните и да развалят настроението на околните. Това също е причина за stonewalling. Ако те видят, че си шастлив и правиш нещо хубаво, ще си измислят проблем, за който да мълчат. Joy

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 17:12 от The Catcher in the Rye

# 185
  • София - Рим и обратно
Видно, че си най-активна в темата, явно осъзнаваш, че имаш проблем. Но решаването му не е свързано с атакуване на някой, който не ти припява на брътвежите. Обърни си внимание малко сама на себе си, както правят омразните стоунуолващи. За малко пробвай, може да помогне.

# 186
  • София
Явно осъзнаваш, че имаш проблем.
Вече обсъдихме газлайтинга. Бъди по- изобретателна : )

Активна съм, имам какво да кажа и как да помогна. За това е форумът. Ти нямаш. Само пускаш евтини провокации, без да се аргументираш. Явно ти помага да запълваш някакви празнини, но аз не искам да участвам в това. Затова наистина е редно да преустановим "диалога", различни вселени сме.

# 187
  • София - Рим и обратно
За щастие.

# 188
Невротипичен ще да е някоя нова дума, несъществуващ медицински термин, израз на нечии бегли познания по неврология, психиатрия и психология, може би.

# 189
Като ти наблюдавам нападателно киселия тон, Спасителко в ръжта, нищо чудно, някой да ти издигне стена под носа. Би ли посочила къде съм “наплюла” горките раними хора? Или показвам нещата от друг ъгъл, което за някой умен би било от полза. Но ти си кудкудякай, не ми пречиш.

Ти пък от къде привзе този тон на комуникация?! Егати нахалните са се пръкнали. Или някое дети, тук таме някоя Терезка  и сега ... разваля се времето и гърнето с мед се мухляса. Вземи се осъзнай малко, жена!!!

# 190
Според мен  - да обръщаш внимание на себе си е най-нормалното нещо и въобще, не те прави манипулатор (прилагащ stonewalling). Дори смятам, че манипулиращите хора не обичат да се вглеждат твърде навътре в себе си, нито другите да се вглеждат много подробно в тях. Обичат чуждото внимание и са пристрастени в много случаи към него, но само докато е повърхностно или докато успяват да манипулират накъде да наклонят везните - тоест в своя полза. Затова и според мен, "манипулаторите" не ходят често и доброволно на психотерапевт или други подобни специалисти, ровещи дълбоко в мислите им. Ако случайно се излъжат и отидат, поради някакви "подтикващи" обстоятелства - доста вероятно е, да се бъгнат още по-дълбоко след като се изправят пред същността си Joy

# 191
  • София
Ходят, по 2-3 пъти. Joy За да им обърнат внимание. Като ги усетят, започват да обиждат психолога, че нищо не разбира. Пълно отричане. Хем не обичат наистина да се вглеждат. То, кой обича да гледа в черна дупка.

# 192
  • София - Рим и обратно

Ти пък от къде привзе този тон на комуникация?! Егати нахалните са се пръкнали. Или някое дети, тук таме някоя Терезка  и сега ... разваля се времето и гърнето с мед се мухляса. Вземи се осъзнай малко, жена!!!
Дренка, ей това сигурно наричат невротипично. Знам ли.

# 193

Дренка, ей това сигурно наричат невротипично. Знам ли.
Едва ли, мила. Не се прави на остроумна. (Нахранила се въшката и излязла на челото)

# 194
Аз пък започвам да получавам паник атаки почти всеки ден когато връзката ми с даден човек се е изчерпала... Всякаш тялото ми ме кара да прекратя връзката и да си тръгна. Случвало се е да не се поддам на тези сигнали и да стоя с дадения човек, но накрая не издържам и честно казано след около месец се чувствам страшно добре и много щастлива.

Общи условия

Активация на акаунт