ДЕКЕМВРИйски мами се вълнуват, започват за бебчо да пазаруват! Тема 7

• 27 632
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Куршумчее страхотна снимка имате на бебчо . Сега може да видите как
 Ще изглежда . Аз момичета страдам от силна болка в едната гърда. Нормално ли е само едната да ме боли и то доста??

# 691
Кикаир, хубав е комплекта, но няма ли да ѝ е студено на момата? Или тя ще е с космонавт отгоре?
Моникриси, аз бях така и тръгна коластра от тази гърда. От другата също имам, но не ме е боляла. Grinning

# 692
Имам едно дебелооо испанско одеало от каката използвано само на изписването.
Сега пак ще ползвам. Освен него имам и космонавче за излизане, но одеалото е традиционно .
На първото бабата се беше постарала ,няма да я разочаровам пак ще увия бебето с него. Blush
П.С наистина си е хубаво дебело мекичко.

# 693
  • Пловдив
Относно килограмите и апетита. Вчера се теглих на кантара показа 50 кг.,преди около 2 седмици се теглих бях 52,но аз от самото начало съм си с тия килограми 50-52. Нямам засилен апетит,не проявявам интерес към дадени храни. Спокойно цял ден си изкарвам на вода и салати (не гладувам нарочно. Simple Smile )

# 694
Тъй като  сме на вълна покупки майките с деца да да споделим полезните покупки  .За сега се сещам удължители за бодита и непромокаема подложка за смяна на, пелени.

Тези удължители наскоро ги купих ,макар че малката вече не носи бодита. Сега ще ги ползвам за бебето. Подложката е много удобна имам две ще взема още две, напишка ли се хвърлям направо в пералнята.Поръчвам ги от Алиекспрес.

# 695
Здравейте, банда;)
оф и аз тези дни съм се отдала на съзерцаване на малки сладки бебешки принадлежности, още не съм купувала нищо, но пък то било голям кеф това! Помня, че по-рано се обсъждаха бебешките чувалчета, но не мога да намеря кога е било. Имам питания към опитните майчета: защо повечето чувалчета за спане са без ръкавчета, не им ли измръзват ръчичките? Аз си представях за чувалче ето такъв тип:
Скрит текст:
Дали крие някакви неудобства и опасности, за които не мога да се сетя в момента и има ли значение към кой от двата типа е по-добре да се ориентирам: от тези като потниче отгоре или тип плик? И също слагате ли одеало върху чувалчето...аз съм се настроила да не слагам в началото? Ако не ползвате чувалче, повивате ли с пелена? Извинявам се за дъжда от въпроси:)

# 696
Аз ползвах подложки но от дрогерията. По спомен излиза по 50 ст едната, но пък 1 се ползваше понякога повече от седмица.
И аз се зачудих дали да не ползвам чувалче този път, но това ще са без ръкав някак ме разколеба. Аз лично ако не са ми завити ръцете ми е студено

# 697
На мен лично космонавтите ми бяха неудобни, да пъхна бебето вътре после да го извадя вземе че се разреве Cry
Имам няколко космонавта обличани само по веднъж когато сме ходили на ваксина или преглед.
Завивах я в одеало като беше малка докато я смъкна при бабите или да отида до комшийката , а като порастна и купух яке с гащерезон отдолу.

# 698
  • Гърция
Куршумчо голям красавец си имате💙Аз пък много обичам да правя баници и други вкусотии❤,но от както съм бременна не правя .Захарта ми е висока и не трябва да ям тестени и то бяло брашно😦
Утре съм при Диавитолога 15 дни си мерих кръвната захар с машинка и записвам преди ядене и 1 час след ядене .

# 699
Четох книга за бременност и бебета и пишеше, че чувалчетата намаляват риска от синдром на внезапна смърт при новородени. Препоръчват ги горещо като това, че ръцете им са отвън не е проблем, защото така се охлаждат по естествен начин телцата. Отделно се забраняваше да слагаш и одеяло, особено пък някакво плюшено, тъй като бебето може да го издърпа неволно върху лицето си през нощта и да се задуши.

Знам че звучи много крайно и плашещо, но реално има такава опасност, така че ние ще сме с чувал. Още повече като свикне от малко да спи в чувал, ще може и като по-голямо и отпада нуждата да ставаш и да го завиваш, че се е отвило. Сестра ми е на 6 и спи с чувал и ѝ е супер.

# 700
И аз четох същото, поради тази причина и аз се насочвам към чувал, но се зачудих какъв точно е добре да бъде. По-скоро ще взема този като потник, звучи ми логично да се охлаждат чрез ръчичките, а и да може да си шава с тях.

# 701
Лейди, имаме такъв от сестра ми и него ще ползваме поначало:

Също пишеше в книгата да слагаме бебетата САМО по гръб, защото ако са настрани може да се претърколят, а ако са по корем - пак има опасност от задушаване. Дори беше обяснено в детайли, че е разбит мита, че се слагат настрани, за да не се задавят, било изследвано научно и по гръб било най-сигурно да се слагат и през деня, и по време на сън.

# 702
Точно такъв търсих! Но:) не открих по българските сайтове, ще потърся още

# 703
  • София
Лана, как точно обясняват връзката, че ми стана интересно. Сподели, ако ти се пише.
Иначе аз също съм фен на чувалчетата, особено когато поотраснат, станат по-активни и са вечно отвити. Друг е въпроса, че Ади примерно се беше научила да се откопчава, дори когато завъртахме ципа да й е на гърба 😁 Та в един момент си е до дете. В началото са лесни, щото не мърдат много.
Сега се сетих, че при нея за обличане спазвах правилото "както съм аз - 1" и на нея й беше добре. Но тя е юлче и до зимата вече беше поотраснала, сега май се шашкам малко повече и още не мога да си представя как ще ги обличам/завивам.

# 704
ако някоя мама намери чувалче в български сайт ще се радвам да сподели, понеже аз намирам само такива, който са като потниче отгоре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт