Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 4
Здравейте!Публикувам тази тема не с идеята да съдите мен и родителите ми за това,което сме решили да направим,а за да може хората,които се интересуват да получат отговор на някои от въпросите си от първо лице.
Отопластиката е естетичната интервенция, с която се коригира ухото.Целта на пластиката на ухо е възвръщане на формата, големината или симетрията.
   От много малка бях комплексирана заради стърчащите си уши,които предизвикваха присмех и подигравки у околните.В детската градина,а по-късно и в училище децата ми се подиграваха,измисляха ми прякори-общо взето Ад.Чувствах се различна в лошия смисъл на думата.
    След години,когато навърших около 11 подметнах на родителите си идеята за операция.Прочетоха доста по темата и две години по-късно взехме решение.
   Оперирах се на 13 години.По съвет на лекаря,който извърши отопластиката е добре да се направи в малко по ранна възраст (8-11години),с цел избягване на подигравки в училище и комплекси.Също е най-добре да не се прави,когато навън е твърде топло или студено,защото ушите след операцията са много чувствителни.Първата седмица имаше силна,но не непоносима болка,която отшумя до месец.След операцията носих 2 месеца ластични ленти,които предотвратяват обратното щръкване на ушите.Година по-късно ушите ми бяха с прекрасна форма,симетрични и вече болка не се усещаше.

# 1
  • София
  • Мнения: 59
Важното е да се чувстваш добре и да бъдеш уверена. Имай предвид, че тийнейджърите са гадни и винаги ще намерят за какво да се подиграват и да те дразнят. Този период от живота отминава, просто не се оставяй да те тъпчат.

# 2
  • Мнения: 2 343
Защо да те съдим, ако не си се чувствала добре и е имало проблеми, значи е трябвало да го направиш.
Аз имах съученичка, която на 16 години си оперира ушите, и това още по времето на соца беше, но нейните наистина доста стърчаха, беше с права коса и стърчаха през косата. Не знам някой да и се е подигравал, но за нея беше комплекс. Нямаше никакъв проблем с възстановяването после.

Общи условия

Активация на акаунт