Кралски работи и клюки - септември 2019

• 124 578
  • 2 987
  •   1
Отговори
# 2 475
  • Бургас
Летисия

# 2 476
Елизабет Удвил е с мижава титла, но е с титла. Баща й, както и първият й съпруг са били с дребни благпроднически титли.

# 2 477
Какви са тия безформени чували, дето напоследък ги навлиЧа Летисия.
ПП: не бях чувала за Елизабет Удвил. Ма кого е майка тя?

# 2 478
  • Чужбина
Е че те тогава всички васали са имали някакви титли.

В кралското семейство днес има повече не-роял, отколкото роял кръв.

Прочети историята, а не се заяждай. Излагаш се.

# 2 479
Какви са тия безформени чували, дето напоследък ги навлиЧа Летисия.
ПП: не бях чувала за Елизабет Удвил. Ма кого е майка тя?
Тя е жена на Едуард 4ти. Синовете и са прословутите принцове в Кулата. Дъщеря и Елизабет Йоркска се омъжва за Хенри 7 Тюдор и е майка на крал Хенри 8ми с многото жени.😃

Ули, баща и е рицар. Каква друга титла има?

# 2 480
Ех, любимото ми. Като няма какво да кажем, почваме с обидите.

Специално те попитах на кое казваш простосмъртен. Та по собствената ти дефиниция, Елизабет Удвил не е простосмъртна

# 2 481
За в бъдеще ще е така - ще се женят за простосмъртни, освен ако не се върнат обратно към очарователната традиция да се женят за братовчедите си, та да си остане всичко вътре в семейството 😀 и децата им да приличат на...Чарли (нищо лошо към него, иначе го харесвам).

# 2 482
  • Чужбина
Специално те попитах на кое казваш простосмъртен. Та по собствената ти дефиниция, Елизабет Удвил не е простосмъртна
Commoner ... Не си ли чела романи?

Само две от жените на Хенри 8-ми са били не-commoner.

Цялата история е осеяна с морганатични бракове, но май са най-чести при немците.

# 2 483
Esme, аз затова уточних, че е с много мижава тила, но има.

# 2 484
  • Чужбина
Рицарска титла?

Ти правиш ли разлика м/у рицар и благородник?

Да вземем да ти опишем йерархията освен в обществото по време на средновековието и преди това.

# 2 485
Рицарството си е рицарство. Водят се към gendry- то, не nobility - то. Честно казано не знам как се превежда gendry на български. И според мен се водят commoners всички, които са под барони, но може и да греша. Някой по - запознат да каже.
А самата Елизабет не е било дори лейди, т.е. няма титла.

# 2 486
  • в сърцето на един мъж...
Че рицар каква титла е?

# 2 487
  • Чужбина
Че рицар каква титла е?
Именно!

Рицар ставаш, като те посвети някой в рицарство, щото си победил съперниците на някой турнир, или си се бил смело в някое сражение.

Само рицар може да посвети друг човек в рицарство. Всякаква паплач е била рицар. Имало е рицари-разбойници, рицари-крадци, сган и какво ли не още.

# 2 488
Англичаните, понеже са се сношавали, бракували и размножавали с кого да е, после са се биели за трона и не са можели да се разберат кой по крал от другия.

# 2 489
Последно по темата: gentry е част от аристокрацията. Nobility също.
Елизабет Удвил специално, както споменах вече, има титла и по линия на първия си съпруг.

Общи условия

Активация на акаунт