Кралски работи и клюки - септември 2019

• 124 584
  • 2 987
  •   1
Отговори
# 2 505
Е, да, не е била селянка(peasant). Чак бракове между крале и селяни, едва ли е имало.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 15:52 от EsmeWeatherwax

# 2 506
  • Чужбина
Значи, момичета, Сара Фъргюсън също не е от благородническо семейство.

Баща й е някакъв майор, и е бил нещо като стюард на Херцога на Единбург.

Тоз Моцито граф ли е?

# 2 507
Последно по темата, Елеонора, защото начинът, по който пишеш към мен, ме обижда.
И смятам да уважа това, че единствено е възможно да се срещнем в различията си.

И едновременно с това ми е малко тъжно, защото този въпрос имаше голям потенциал за интересен и смислен разговор, но за съжаление не се получи.
Например семейството на майката на Елизабет Удвил е далеч по-интересно от баща й, именно женейки се за нея, баща й получава мижавата си титличка. И т.н. и т.н.
Жалко, че дори и миналото не можем да обсъдим, защото ни е интересно, без да си скочим да се надцакваме.

# 2 508
Да, майка и е благородничка, но това прави ли дъщеря и такава? Титлите се предават от баща на син в общия случай. Следователно самата Елизабет каква е?
И на мен ми стана интересно затова продължавам темата. Мисля си, че и гледната точка е важна. Например как са я виждали благородниците, семейството на Едуард? Най - малкото е била неподходяща за тях.

# 2 509
  • Чужбина
Последно по темата, Елеонора, защото начинът, по който пишеш към мен, ме обижда.
И смятам да уважа това, че единствено е възможно да се срещнем в различията си.

И едновременно с това ми е малко тъжно, защото този въпрос имаше голям потенциал за интересен и смислен разговор, но за съжаление не се получи.
Например семейството на майката на Елизабет Удвил е далеч по-интересно от баща й, именно женейки се за нея, баща й получава мижавата си титличка. И т.н. и т.н.
Жалко, че дори и миналото не можем да обсъдим, защото ни е интересно, без да си скочим да се надцакваме.

Ми съгласна съм с болднатото. Просто не е коректно да се внушава на онези, които четат темата, че бракът на роял с не-роял е нещо невиждано.

Това не е лично към теб, а е дразнещо, защото забелязвам, че масово журналистите се опитват да го внушат на читателите - Кейт Мидълтън и Мегън Маркъл са някакво чудо, такова нещо не е имало, вижте-вижте, как се разчупва монархията.

И подозирам, че ти си чела подобни статии.

Но не е точно така. Още ехееееееее от Чингиз Хан е имало саги в стил пепеляшка. В цялата човешка история.

Да, роялите като цяло уж си пазят кръвта чиста (от какво да ги пита човек, но както и да е).

Птолемеите в Египет са женели в продължение на 300 години брат за сестра, за да им е уж чиста кръвта. И тя природата ги е наказала. Започнали са да полудяват по едно време, което е довело до краха на династията.

И понеже Птолемеите са македонци, не бива да се мисли, че това е характерно за македонците, т.е. да жениш брат за сестра, леля за племенник или чичо за племенничка, ако няма брат или сестра.

Практикувало се е само в роял фемилито.

Клеопатра е била омъжена за двамата си братя. Само си представете, за какъв ужас от наша гледна точка става въпрос.

Но, да кажем, това е било известно време, а и е по-скоро изключение. В Европа уж пак са се опитвали да се женят помежду си, защото такава е била политиката.

Нали сте гледали сериала Борджиите? Там много добре е представено, колко важна политическа маневра е бил бракът.

# 2 510
  • София
Има благородна кръв, но тъй като баща ѝ не е имал титла  в момента, когато се е родила, тя не е лейди, примерно.
Та не е съвсем "простосмъртна"  - една идея по-високо, по кръв. По звание - commoner. Объркана работа Simple Smile

# 2 511
Ами баща й дори и в уикипедия е "сър" с титла Earl, така че дори и нисш благородник, е благородник, а не commonor. Дори и след брака да е получил титлата, то пак е преди раждането на Елизабет.  
Та, ако случайно не е станало ясно Laughing, за мен Елизабет Удвил не е commoner. Ако не се зачете бащината линия, то първият й съпруг също е "сър".

Елеонора, ставаше дума за простосмъртни майки (дефинирани като commoner) на престолонаследници. Не за брак на роял с не-роял.

# 2 512
Да, Lana, съгласна съм.

Сключвали са бракове помежду си, за да си запазят властта, парите, имотите.

Относно титлата earl на Ричард. Дават му я доста късно. Не е наследена, предполагам е по заслуги. Някой знае ли какви?

# 2 513
  • Чужбина
Та, ако случайно не е станало ясно Laughing, за мен Елизабет Удвил не е commoner. Ако не се зачете бащината линия, то първият й съпруг също е "сър".
Добре де, дай тогава да видим други.

Katherine Swynford и Anne Hyde.

След малко ще напиша повече за тях.

Някой от вас чел ли е за тях?

Елеонора, ставаше дума за простосмъртни майки (дефинирани като commoner) на престолонаследници. Не за брак на роял с не-роял.
Да, но Катрин Мидълтън не е никакво изключение.

# 2 514
  • София
Ето какво казва и Сара Фъргюсън за семейството си
Sarah once described her family as "country gentry with a bit of old money". She is descended from both the Stuart and Tudor houses. On her father's side, Sarah is a descendant of King Charles II of England via three of his illegitimate children: Charles Lennox, 1st Duke of Richmond, James Scott, 1st Duke of Monmouth,[11] and Anne Lennard, Countess of Sussex.
Има и тя благородническа кръв, но незаконна.

# 2 515
Ама какво общо има Катрин Мидълтън, нали за миналото говорехме, за простосмъртни майки на престолонаследници в миналото. Или е тръгнало от Кейт, а аз съм пропуснала?

# 2 516
  • Чужбина
Ама какво общо има Катрин Мидълтън, нали за миналото говорехме, за простосмъртни майки на престолонаследници в миналото.
Ули, най-малкото можеш да погледнеш за Кралицата-Майка, душа.

# 2 517
Разбрах сега цялата работа. Елизабет я короноват за кралица 1465г., а татко и придобива титла година по - късно. Един вид са повишили бащата на кралицата.😃😃😃

# 2 518
  • Чужбина
Момичета, погледнете, коя е майката на Мария II, Кралица на Англия.

# 2 519
Момичета, погледнете, коя е майката на Мария Стюард.
Мари дьо Гиз или ме лъже паметта?

Общи условия

Активация на акаунт