Кралски работи и клюки - септември 2019

• 124 251
  • 2 987
  •   1
Отговори
# 2 835
  • Чужбина
В тоя ред на мисли с какво вдъхновява децата Кейт.

Имам чувството, че не разбираш, за какво говорим.

Кейт никога не е съобщавала публично за свои претенции, желания и блянове да бъде пример за "младите момчета и момичета".

Това е, което обяви ММ. Тя каза, че ще следва желанията на сърцето си, въпреки че била член на кралското семейство, и нямало да забрави мечтите си, защото искала да бъде пример за младите момчета и момичета.

Ако ММ е пример на децата за това, че е станала някаква актриса, то тогава всички участници в сапунки и сериали трябва да са пример на децата и те да станат такива, нищо че това нещо сигурно няма да е актуално, когато същите тези деца пораснат.

Кейт се е пласирала по-добре, по-слаба е и в бг-мама я харесват повече. Как да не вдъхнови тинейджърите? Stuck Out Tongue Winking EyeJoy
Ами че тъй де ... Joy Joy Joy

# 2 836
  • Истински се вижда само със сърцето.
Фондацията на Кейт и Уилям се занимава с менталното здраве.
А Кейт агитираше децата да прекарват време навън. Имаше и нещо за пчелите.
Децата тук като цяло прекарват много време навън, тази агитация ми е странна на мен лично.
Иначе всеки може да бъде мотивиран о някого, аз гледам простия пример че с усърдие всичко се постига, пък ако ще да е насочено к м това да ке омъжиш за принц ;

# 2 837
Аз това с вдъхновяването го разбирам така:"въпреки,че съм цветнокожа,аз исках да стана актриса,борих се и успях.Щом аз мога,и вие ще можете".Ръкопляснания,масов ентусиазъм.
Реално,какво друго да каже?Дали са й микрофон,трябва да говори нещо 15-20 мин.Да сподели:че е златотърсачка?Че договорът й за деца с предния съпруг не включваше само кауза той да ги роди?Че шансовете й за успех в киното намалят,въпреки,че все пак е извадила късмет?Че късметът, връзките и външността са по-важни от таланта?И че негроидните черти е добре да се коригират за повече успех?
Естествено,че няма да го каже.Нито пък очаквам от Кейт да каже нещо значимо,даже мисля,че нищо извън собственото й семейство не я интересува,та затова усмивките й стават гримаси.
Щом обаче англичаните си ги искат и дори им финансират пътуванията с цел държане на мъдри речи и замислени снимки пред дървото на Даяна,каквито растения и места има сигурно хиляди,където е била през 36годишния си живот-ОК!

# 2 838
  • Чужбина
Скрит текст:
Аз това с вдъхновяването го разбирам така:"въпреки,че съм цветнокожа,аз исках да стана актриса,борих се и успях.Щом аз мога,и вие ще можете".Ръкопляснания,масов ентусиазъм.
Реално,какво друго да каже?Дали са й микрофон,трябва да говори нещо 15-20 мин.Да сподели:че е златотърсачка?Че договорът й за деца с предния съпруг не включваше само кауза той да ги роди?Че шансовете й за успех в киното намалят,въпреки,че все пак е извадила късмет?Че късметът, връзките и външността са по-важни от таланта?И че негроидните черти е добре да се коригират за повече успех?
Естествено,че няма да го каже.Нито пък очаквам от Кейт да каже нещо значимо,даже мисля,че нищо извън собственото й семейство не я интересува,та затова усмивките й стават гримаси.
Щом обаче англичаните си ги искат и дори им финансират пътуванията с цел държане на мъдри речи и замислени снимки пред дървото на Даяна,каквито растения и места има сигурно хиляди,където е била през 36годишния си живот-ОК!
Не съм много съгласна.

Британците се дразнят на ММ и харесват Кейт, защото, като си част от тоя роял фемили, основната ти роля е да служиш на Короната и на страната. Това постоянно го пишат в коментарите си. За нас е малко неразбираемо, но те са си с такъв манталитет.

След като ще служиш на страната и Короната, тебе те няма в картинката. Желания, намерения, цели ... забравяш.
Няма такова чудо като индивидуалност. Правиш онова, което ти се каже. Като ти кажат да ходиш с децата при пчелите, ходиш там, може да те жилят, може да ти се реве, обаче седиш, усмихваш се и траеш.

Те това искат да видят ..., че им служат. А не че си развявят задниците някъде и правят онова, което им било "желаело сърцето".

Става въпрос за това, че Короната се съобразява с народа, а не народът с Короната. И това е било винаги така. Дори Османският султан се е страхувал от гнева на еничарите и народа.

# 2 839
Тия англичани, които си вярват, че точно пък Короната прави нещо за тях, явно доста са им промити мозъците. Интересно какво ли си мислят в Шотландия и Ирландия по този въпрос. И дали така припадат от умиление от новото сетре на някоя от куклите-дукеси.

# 2 840
  • Чужбина
Тия англичани, които си вярват, че точно пък Короната прави нещо за тях, явно доста са им промити мозъците. Интересно какво ли си мислят в Шотландия и Ирландия по този въпрос. И дали така припадат от умиление от новото сетре на някоя от куклите-дукеси.

Те така ги разбират нещата. За тя Короната е гордост. Тя им дава чувство на принадлежност към нещо, с което са известни в целия свят.

Не съм забелязала правителствата да правят нещо повече за държавите си. Но пак ходим да гласуваме, нали?

А после пък не се и гордеем.

А президентитът на ЕС никой го не знае, кой е и какво прави. Той човекът си получава заплата, нищо че не ни дава никакво чувство на принадлежност към каквото и да е било.

Нашата брюкселка администрация със сигурност е по-скъпа от Британската корона. Там хиляди получават невероятни заплати за нищо-правене. Но ние не можем и отговорност да им потърсим. Дори не ги знаем, кои са.

# 2 841
Нито пък очаквам от Кейт да каже нещо значимо,даже мисля,че нищо извън собственото й семейство не я интересува,та затова усмивките й стават гримаси.
И аз мисля, че тя се интересува само и единствено от семейството си.
Обаче виж, че тук се пускат статии и се мъчат да ни убеждават, че държавата и кралицата е на първо място за нея...Laughing
Което, истина или не, и в двата случая говори зле за Кейт: ако държавата и е на първо място - бляк, тя е луда и доста си е повярвала.
Ако пък не и е на първо място и го твърди, че даже и в пресата е излязло-  е, как може такова лицемерие, тя хората ги има за съвсем тъпи. То се вижда на кой какво му е на първо място, няма нужда от промиване на мозъци чак.

За вдъхновяването: и двете могат да вдъхновят младите момичета, вярващи в приказката за принца. Друг е въпросът доколко е полезно една девойка да лети в облаците до такава степен.
Определено смятам, че с Мегън направиха много хитър ход Уиндзърови. Чернокожото население навсякъде я приема добре, а роялите печелят фенове от тази раса, която е многобройна. Което само доказва, че всеки брак на такова високо ниво е и сделка. Е, тук изглежда като да има и любов, което е чудесно.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 09:46 от Анонимен

# 2 842
  • Чужбина
За вдъхновяването: и двете могат да вдъхновят младите момичета, вярващи в приказката за принца. Друг е въпросът доколко е полезно една девойка да лети в облаците до такава степен.
Определено смятам, че с Мегън направиха много хитър ход Уиндзърови. Чернокожото население навсякъде я приема добре, а роялите печелят фенове от тази раса, а тя е многобройна. Което само доказва, че всеки брак на такова високо ниво е и сделка. Е, тук изглежда като да има и любов, което е чудесно.
Врабчо, нито Кейт, нито Мегън могат да бъдат вдъхновение за младите хора. Те по-скоро нас, по-зрелите могат да вдъхновят, я с някоя одежда, я нещо с отглеждане на деца ... ей такива неща. Но младите хора ... не.

# 2 843
Елонора,съгласна съм с теб.Това очакват англичаните,да,особено по-старите поколения.
Ако принц или дукеса бяха работни позиции,щеше да им се получи.Наистина има хора,готови да прегърнат идеята за промяна на света.
Обаче принцовете се раждат такива,нямат избор,само определени навици.Подозирам ги в незаинтересованост и поза.Смятам,че Уилям,Хари,дори и баща им,биха се радвали на друг тип живот.
Жените им пък са живели 30+г.извън двореца.И навици нямат.Влюбили са се в красиви,шармантни мъже с възможности и са се оженили за тях,не за короната.Честно си изпълняват задълженията да разносват дрехи,да рекламират и да ги снимат.Но повече не.Не можем да се сърдим на Кейт,че е отдадена майка и съпруга,нито на Мегън,че й се действа по холивудски.
Чувствам ги фалшиви,но коя съм аз да кажа "долу монархията",щом поданниците си плащат чинно.И да,нека си изискват (невъзможни неща).А аз ще си зяпам рокли и замъци,ще чета история и ще коментирам във вашата приятна компания Simple Smile

# 2 844
Да, сега ще има ураган от хейт заради тези изказвания. Няма ли кой да й напише речите на тази жена?! Защо се излага така?!
Щяла да си следва сърцето...мхм...повярвахче ти.. баба каквото каже това ще правиш, дори и против сърцето.. Rolling Eyes

# 2 845
  • Чужбина
Обаче принцовете се раждат такива,нямат избор,само определени навици.Подозирам ги в незаинтересованост и поза.Смятам,че Уилям,Хари,дори и баща им,биха се радвали на друг тип живот.
Хари може спокойно да се откаже от титлите и да се засели някъде у джунглата. Нищо не му пречи.

Точно това, че са родени такива, има и предимства. Т.е. те са закърмени с идеята. А не ги избират за по 4 години, през които се чудят, как да облагодетелстват семействата си.

Т.е. имаме и предимства, и недостатъци на тази система.

Замислете се за Брюксел и председател на ЕС. Те точно какви са и какво правят за нас. Оня темерут и грозник Херман Ван Ромпой, какво точно е направил за нас и защо е получавал някаква невероятна заплата, за да представя някъде си ЕС. Аз не се чувствам представена от него, но не мога и да му поискам отговорност, защото него го смениха.

Обзалагам се, че половината ЕС не знае, че Херман Ван Ромпой им е бил председател.

# 2 846
Ето тази статия в Дейлито казва доста неща.

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-7511673/Meghan-fulfil … royal-duties.html

Meghan Markle is determined to 'fulfil her heart's desires' and not let her own needs 'fade away' now she's a member of the Royal Family - and wants to be a role model for young boys as well as girls.

The Duchess of Sussex, 38, reportedly made the remarks during an event for inspiring female entrepreneurs at Woodstock Exchange in Cape Town earlier this week during her tour of South Africa with husband Prince Harry.

Woodstock Exchange, the UK-SA Tech Hub, focuses on skills development and access to markets by assisting entrepreneurs, particularly women, to acquire skills, resources and support.

'She wasn't referring to being a royal, but life in general when you have challenges,' Modise added, admitting she felt a bit 'awestruck' by Meghan.

За мен същността на нейното изказване е свързана с онези неща, с които тя се занимава от ранна възраст, и много преди Хари, с които се занимава и до днес и особено сега, когато са на тура в Африка.  Правата на жените, създаване на условия за тяхното обучение и развитие, подпомагане на благотворителни организации за жени в неравностойно положение -  това могат да бъдат вдъхновяващи неща и за други хора, млади момичета или момчета.
Да се свежда вдъхновението за което говори Мегън, до “Те по-скоро нас, по-зрелите могат да вдъхновят, я с някоя одежда, я нещо с отглеждане на деца ...“ е меко казано плитко.
Всяко изказване си има контекст, нека се научим да четем и контекста пък после да философстваме.
За мен са очевидни удоволствието и страстта ѝ, когато се занимава с благотворителните организации, свързани с жените, даване на нов старт в живота, образованието, развитието на умения и въобще цялостната подготовка на младите жени за живота. Всичките ѝ срещи и ангажименти на този тур са свързани именно с това. Затова и изказването ѝ за вдъхновяване на младите хора трябва да се разглежда в тази светлина.

# 2 847
  • Чужбина
Морнинг стар, за мен ММ приказва пълни глупи и реди клишета на килограм. Всичките й тиради са изтъркани и повтаряне на безсмилени лозунги.

Направо ми е смешно дори да чета за нея.

Тя е просто едно голямо клише с изтъркани фрази, които вече не важат. Не е яхнала навреме вълната. Тия неща, които ги приказва, са краткосрочни трендове. Но тя доста е закъсняла.

Прочети коментарите под статията в Дейлито, за да разбереш, какво мисли за нея народът. Ужасна работа е.

# 2 848
Меган няма полезен ход. Няма и да има докато продължава да се бута сред черните. Нали я видяхме как се бори за правата на жените, надписвайки едни банани с разни двусмислени стимулиращи текстове. Кейт е ценена и харесвана, защото е отдадена на това което прави. Не съм в нея за да знам дали наистина и пука за короната и британците, но дори и да не и пука, то много добре си играе ролята на заинтересована и отдадена на семейството и народа. Меган вместо да си вземе пука и да се научи как се прави, продължава да се закопава все по дълбоко.

# 2 849
Нашата брюкселка администрация със сигурност е по-скъпа от Британската корона. Там хиляди получават невероятни заплати за нищо-правене. Но ние не можем и отговорност да им потърсим. Дори не ги знаем, кои са.
Доене и крадене,това правят.И резултатите са на лице.
Нов вид организация е нужна,дори не мога да си представя каква.

Да,Мегито притопля стари манджи.Какъв расизъм,какви пет лева,правата на младите жени,то нали е забранено вече да се делим по полове,даже можем да си избираме такъв....
Но какво бихме казали на нейно място?"Вземете си пояси и жилетки,ако се пробие лодката като мигрирате към ЕС"или "Не бийте белите"...

Общи условия

Активация на акаунт