Кралски работи и клюки - септември 2019

• 124 416
  • 2 987
  •   1
Отговори
# 2 685
Това означава ли, че бракът на Хари не е съгласуван?
Прави ми впечатление, че в последно време не е документирано да са се виждали  много много с бабет.
Или с Уилям и жена му.
Ние си се събираме поне веднъж седмично с някой от родата.

# 2 686
  • София
Това е според този от 1772, вече има по-нов, там е за 6тия, няма възраст.
https://en.wikipedia.org/wiki/Succession_to_the_Crown_Act_2013

Защо да не е на Хари? Той винаги е бил в тези 6 човека и трябва да има позволение, за да остане в реда за наследяване. Щом е, значи е поискал и получил позволение от Баба.

# 2 687
По спомен, Бабет им връчи нещо като (ох, не знам как да го определя) официален документ, с който им даде съгласието си. Връчи им го малко след свабата.

# 2 688
Доколкото помня, пишеше, че има разрешение от баба ( убедил я е  Simple Smile ),  но тя не присъства на сватбата, защото ММ е разведена и това противоречи на протокола. По същата причина не е присъствала и на сватбата на Чарлз и Камила.
Аз затова все питам за този протокол, че ми е много любопитно. Също и от какви актове се регламентира, изменя и т.н.
А Законът за кралските бракове от 1772г. бил отменен с Пъртското споразумение - https://en.wikipedia.org/wiki/Perth_Agreement

# 2 689
Как ще не е присъствала на сватбата на Мегън и Хари? Там си беше, има бая memes по въпроса.

# 2 690
Не е вярно, че не е присъствала. Беше и на сватбата на Чарлз и на Хари.

# 2 691
  • Чужбина
А Законът за кралските бракове от 1772г. бил отменен с Пъртското споразумение - https://en.wikipedia.org/wiki/Perth_Agreement
Диорела, къде пише, че е отменен?

Извинявай, не ми се чете цялата страница.

# 2 692
Не съм им гледала сватбите, нещо такова бях чела, че баба не присъства, защото са разведени.
Виждам, че снимките говорят обратното, мерси.

Ето тук, но не съм ги търсила в оригинал и не съм ги чела:
Цитат
https://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Marriages_Act_1772
Той беше отменен в резултат на Пъртското споразумение от 2011 г. , което влезе в сила на 26 март 2015 г.

# 2 693
  • Чужбина
https://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Marriages_Act_1772
Той беше отменен в резултат на Пъртското споразумение от 2011 г. , което влезе в сила на 26 март 2015 г.

Аха, супер. Мерси.

Значи от 2015-та остава правилото за първите шестима.

Но Беатрис e 9-та.

Я кажете, Моцито точно какъв благородник в Италия се води? Граф на какво е?

# 2 694
Eleonora_27, ще изкопаеш ли протокола от някъде?

# 2 695
  • София
Баба И Филип не са присъствали на гражданската церемония на Чарлс и Камила, а само на църковната служба,  и са били доманкини на приема.
На Хари на сватбата си беше от-до.

Моци-то е граф...сега пък и на какво. Просто граф Joy - граф Моци.

# 2 696
Някой знае ли повече за протокола при английските кралски сватби?
попаднах на снимка от сватбата на Кейт и Уйлям, на която той държи с неговата лява ръка нейната дясна. https://dariknews.bg/v-snimki/oslepitelnite-nakiti-na-bizhuto-ke … t-snimki-20370/34 - снимка 34.
А това важи при морганатичния брак, който е приет в немските фамилии.
Дали на тяхната сватба това е същият символ?
Макар, че в английският кралски двор много крале са се женили за обикновени жени, а децата им са наследявали престола.
Diorela, благодяря ти за този интерес към детайлите!
Ще следя това, което откриеш по темата, защото и на мен ми е интересен кралският церемониял и протокол, но за съжаление няма откъде да прочета кой знае колко.
Относно това, че Уилям върви от дясно на булката, до сега не съм се замисляла и не ми се е струвало необичайно, поради следното правило, за което съм чула:
Когато върви една двойка /по улицата/, мъжът трябва да е от лявата страна на жената.
Когато мъжът е военен /с униформа/, само тогава жената трябва да върви от ляво на мъжа, за да може той да козирува /в наши дни/, а в предишни времена да може да държи сабята /с дясната ръка/ и да я защити, ако има ситуация, която го изисква. Simple Smile
/Това съм го чула при общуване с възрастни хора от поколенията, които навремето са получавали т. нар. светско възпитание. Това е обяснението, което съм получила за възникването или за историята на правилото/.
Та, Уилям има военен чин, жени се в униформа /пак правило, но все още популярно Simple Smile/.  За мен е било достатъчна причина да върви от дясно на булката и не съм обръщала повече внимание...
Сигурна съм, че ще излязат още интересни неща.

# 2 697
  • Чужбина
Eleonora_27, ще изкопаеш ли протокола от някъде?
Диорела, имаш предвид, протокола за венчавката ли?

Ще се опитам да намеря малко инфо след малко.

Само да пиша за граф Моци Joy

Значи, момичета, тоз Моцито ... татко му е бил граф, потомък на италиански благородници. Обаче таткото имал двойно гражданство, а като британски поданик не може да си ползва титлата в Обединеното кралство.

Тя титлата е по-точно конт, но такава точно в Англия няма.

# 2 698
  • Sydney
Щом е Privy (фигурира тази дума), значи е най-висшата инстанция... Privy Council се занимава с монархическите юридически въпроси, както и Privy Court е най-висшата инстанция, на която много много рядко (да не кажа почти никога) нещо отива от гражданските и обикновени дела...

В бг на гражданска церемония жената е от дясно на мъжа...

# 2 699
Ох, тези техни благороднически правила... Винаги ми е било странно, че жена може да наследи престола и то от средните векове май. А в същото време, децата на жена не могат да наследят титлата й - пример принцеса Ана.

s11s11, много интересно обяснение, сетих се, че и аз съм го чувала. Но в слъчая не е това, защото и Чарлз е с униформа на сватбата с Даяна, а стои от другата страна.
А и странни са ми титлите им, Уйлям на бърза ръка го направили херцог сутринта преди сватбата. Що така?

Цитат
В бг на гражданска церемония жената е от дясно на мъжа...
То май това е правилото и затова при морганатичните бракове жената е от ляво на мъжа.

Общи условия

Активация на акаунт