Нашите орхидеи – тема 27

• 35 102
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Честита Коледа и от мен, момичета! Страхотни нови придобивки имате! Да ви радват с дълговременен цъфтеж!

Sunshine, това ми изглежда като гущер, лазещ по стъблото на секвоя Grinning  Снимката наистина е велика! Виж.... за гадината нищо радостно не мога да кажа, но се надявам да се отървеш бързо.

Gabriela Marseleva 604123 мушичките са в резултат на мокрия субстрат - дразнещи са, но не знам да вредят на орхидеите. Като се засуши и изчезват.

Засега мога да се похваля само с една изхвърлена Брасавола... мъчих я известно време, но реших, че няма смисъл да продължаваме да се тормозим взаимно. Другите засега се кумят напъпили, а аз подскачам около тях. Добре, че са вашите красавици, та да напълня око Grinning

# 526
  • Мадрид / София
Весели празници, момичета!
И по-малко проблеми с нашите красавици! Бъдете здрави!

# 527
Мушиците най-добре се борят с Райт, аз така се спасявах. Следващата година ще опитам да завъдя няколко хищни растения, дано свършат работа.

Наското завъдих няколко минита. Има ли някаква врътка в гледането им? Чувала съм, че са по-слаби като растения.

# 528
  • Русе
Fallon, имам 4 минита от повече от две години и не съм имала проблеми с тях досега. В момента всичките са с цветоноси, едното - с два 😀.  Гледам ги, както и другите. Успех с новодомците 🥰

# 529
Първи цветове за сезона:

# 530
Красота! Моите нещо още се бавят, сестра ми ни беше на гости, а на нея и е все топло и съответно държахме по-студено, и все още нямам цъфтеж.
Междувременно - фузариум на вандата. Тя си дойде с липсващи листа от едната страна, ама нещата отиват на зле.

# 531
Честита Нова Година!

# 532
Честита Нова Година! Здраве и красота да има Simple Smile

Аз отново имам някакъв проблем с моята красавица, която в  момента развива кейки.
Тя се съвзе, след като загуби много листа, но вече има ново, както и доста нови корени. Бебето също добре се развива, но последното листо, което му израстна трудно се отвори и в края е сухо. Според вас каква е причинита, трябва ли да предприема нещо?
Благодаря!

Скрит текст:

# 533
  • Мадрид / София
Честита Нова година!

Buni, разгледай за гадинки.
Мойте някои се сдобиха с памуклийки, та ги пръсках вчера. Да  видим как ще им се отрази.

# 534
Благодаря, уж гледах и нищо не видях Simple Smile
А тези вредители основно на растението ли са или може да са в субстрата, онзи ден ми се видя нещо беличко на една кора и я отстраних.......

# 535
  • Мадрид / София
От долната страна на листата и по гънките ( където листата са захванати за стъблото). Изобщо закътаните местенца. Ако не са гадинки може да е нещо гъбично, но това го казвам информативно, без да съм убедена, че е такова.

# 536
Благодаря, довечера ще разгледам обстойно. Дано не е сериозно.....

# 537
  • Бургас
За много години Joy
Само здрави и красиви растения да ни радват.
И моите новоцъфнали красоти

Последното е мини, на което пъпките на единия цветонос пожълтяват и окапват. Същия проблем имам и с друга орха която купих нецъфнала и много исках да разбера какъв цвят е но уви..... Според вас от преполиване ли пожълтяват пъпките?

# 538
  • Варна
За много години и много красоти и от мен!
Мая, дали не е от сух въздух? Чела съм по групите, че съхненето го свързват с климатика обикновено, особено ако въздушната струя обдухва растението....

# 539
  • Бургас
Не стоеше в ниското на 30 см от пода установих, че долу не е 21гр. както показва датчика на климатика, а е около 17-18гр., но пък на другите нищо им няма. Ще ги засуша дано другите пъпки се развият.

Общи условия

Активация на акаунт