Нашите орхидеи – тема 27

• 35 096
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
От сух въздух най-вече окапват пъпките или евентуално резки смени в температурата. Моите всекидневно ги пулверизирам, досега нямам опадали.

# 541
  • Den Haag
За много години 🤗

# 542

Ай! Великолепни са!

# 543
Здравейте.
По принцип съм много зле със цветята, но с орхидеите нямах проблеми до преди една година.Оттогава моите растат само на листа-едни хубави, зелени, блестящи, но един цвят нямат😠.Слагах и течна тор-нищо!Как да ги накарам да цъфнат.През повечето време температурата е около 19°, поливам на 1 седмица, не са сменяли мястото.....

# 544
Имам чувството, че моите много се стимулират като ги засуша в началото на зимата, но може и друга да е причината, не знам.
При 19° поливане на седмица ми се вижда много, аз бих се притеснила да не тръгне мокро гниене.

# 545
  • Оптимист по принуда
шаОмра! Heart Eyes

# 546
През повечето време температурата е около 19°, поливам на 1 седмица, не са сменяли мястото.....

За какви орхидеи говорим тук?

# 547
  • Мадрид / София
Въх уби ма! 😄

# 548
  • Den Haag
Разсмяхте ме с коментарите 🤗😀
Задните три са скорошни и заслугата за цъфтеж не е моя, само предните две розовки са при мен цъфнали Simple Smile. Иначе бялата беше отрупана с цветове и пъпки, но много от тях пожълтяха и ги отстраних, за първи път толкова много пъпки да пожълтеят и да ги махна.

# 549
През повечето време температурата е около 19°, поливам на 1 седмица, не са сменяли мястото.....

За какви орхидеи говорим тук?
Фаленопсис, най-обикновени.
Но, даже тия, които бяха с няколко цветоноса при купуването, после имат само по един и на този един излизат много малко цветове.Всъщност, на всичките ми орхидеи цветовете са малко и само на един цветонос😔

# 550
  • Мадрид / София
Нормално е да излезе само един цветонос поради условията на отглеждане. Купените с два са гледани при оптимални условия и/или подпомогнати за повече цвят. В нашите къщи такива условия е трудно да се постигнат.
Защо са малко на брой цветовете - за мен отговорът е в условията/ средата в която си ги поставила. Може би не са съвсем доволни.

# 551
Нормално е да излезе само един цветонос поради условията на отглеждане. Купените с два са гледани при оптимални условия и/или подпомогнати за повече цвят. В нашите къщи такива условия е трудно да се постигнат.
Защо са малко на брой цветовете - за мен отговорът е в условията/ средата в която си ги поставила. Може би не са съвсем доволни.
А, как да ги накарам да станат доволни?😁, какво искат, как може листата така добре да вървят?

# 552
Няма как да постигнете цъфтежа,  с който сте закупилите цветето (нито като обилие, нито като продължителност ) . Няма как да му осигурите нито оптималните температури, нито оптималната влажност , нито нужното количество светлина , нито дължината на деня ( всички до тук целогодишно ) , нито професионалните торове с които е торено. Така че се радвайте на цветето каквото е.

# 553
Няма да забравя цвета на първата ми орхидея преди повече от 15 години (още е жива между другото) - ярко пурпурна. Никой цъфтеж след това не можа да достигне този цвят, излезе светло розова и оттогава все така си цъфти.

Както съм казвала и преди, моите цъфтят пряко усилията ми да ги уморя. Фаловете са на западен прозорец, пред тях - тераса, неведнъж са били огрявани пряко по цял следобед през лятото. Мисля, че температурните разлики в началото на есента и по-оскъдното поливане тогава, са оптимални предпоставки за развитието на цветонос. Точно след края на лятото ги торя по веднъж и винаги няколко седмици по-късно започват да развиват цветоноси.

# 554
Няма как да постигнете цъфтежа,  с който сте закупилите цветето (нито като обилие, нито като продължителност ) . Няма как да му осигурите нито оптималните температури, нито оптималната влажност , нито нужното количество светлина , нито дължината на деня ( всички до тук целогодишно ) , нито професионалните торове с които е торено. Така че се радвайте на цветето каквото е.
Да му се радвам, ама само листа има😂, не ще да ми цъфтят и това е.

Общи условия

Активация на акаунт