Какво правят жените в менопауза когато ... 8

• 131 680
  • 863
  •   1
Отговори
# 270
Кардиолога пусна ли ви някакви изследвания - липиден профил, захар, за бъбреците, ала-бала, нещо?

# 271
Аз си бях направила предварително някои изследвания и холестеролът ми е 6,5; захар 5,2; инсулин 8,4. Според кардиолога кръвното ми играе от менопаузата и за да се регулират хормоните трябва да пия вечерна иглика.

# 272
Чак да регулира хормоните тая вечерна иглика 🥺. Много голям оптимист е тоя доктор. Както и да е. За четири дена прием и то по две перлички, надали ще е кафявото зацапване от тях. На мен са ми изписвани 2 дневно по 1200 мг. Стандартните опаковки тук са по 500 мг. Обикновено, де.

# 273
Зацапването продължава, вече е розово. В момента съм със страшни болки ниско долу, като при цикъл, тъкмо ги бях забравила от година и половина. Кръстът също ме боли, точно като при цикъл. Сега прочетох, че ако се появи кървене 12 месеца след като е спрял цикъла, не е добре и трябва да се ходи на лекар. Аз ходя при д-р Карагьозов , а най- ранния час за него е декември месец. Та, ще съм съм ви благодарна, ако ми препоръчате добър лекар, който да ме прегледа още в началото на седмицата, че доста съм се шашнала.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 17:16 от maq-mi

# 274
Др.Виктория Благоева в клиника “Доктор Славчев”
Професор Виктор Златков, АГ кабинет “Др.Гунев - 2”
Това за София.

# 275
Здравейте, може би имаш киста или хиперплазия на ендометриума и затова имаш зацапване. Отиди задължително на лекар да те видят.

# 276
Момичета, часът ми за преглед е на 11 март, а днес пак имах страшни болки като при цикъл, след което вече се появи оскъдно кървене. С нурофен експрес форте след час и половина вече нямам болки, но много съм се притеснила. Чудя се дали не ми е спешно състоянието и да  търся някой гинеколог по спешност да ме прегледа? Иначе ми препоръчаха гинеколожка от екипа на д- р Карагьозов, ама дали няма да е късно в сряда. Тресе ме хипохондрия и какви ли ме страхотии си мисля.
 Никой ли не е получавал кървене по време на менопауза, поне малко да се успокоя?

# 277
  • Бургас
Здравейте,аз няма цикъл от няколко месеца.От един месец постоянно имам топли вълни през деня и през ноща свързани с изпотяване.Това е всяка вечер по няколко пъти,будя се рязко от сън и се потя.Може ли да се случва толкова често.

Да, от два месеца съм така. Засякох по две на час, а вечерта се будя през час точно както и Вие се будя рязко и след около двадесетина секунди започва вълната последвана от изпотяване.

# 278
Здравей, както преди писах и аз получила зацапване след 13 месеца менопауза. И се оказа,че имах хиперплазия и недостиг на прогестерон. Пих и пия дуфастон и още се проследявам . Прочети постовете ми от преди няколко месеца. Успех и пиши после какво стана при теб. Задължително отиди на лекар!

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 20:04 от Monika1

# 279
Момичета, часът ми за преглед е на 11 март, а днес пак имах страшни болки като при цикъл, след което вече се появи оскъдно кървене. С нурофен експрес форте след час и половина вече нямам болки, но много съм се притеснила. Чудя се дали не ми е спешно състоянието и да  търся някой гинеколог по спешност да ме прегледа? Иначе ми препоръчаха гинеколожка от екипа на д- р Карагьозов, ама дали няма да е късно в сряда. Тресе ме хипохондрия и какви ли ме страхотии си мисля.
 Никой ли не е получавал кървене по време на менопауза, поне малко да се успокоя?
При мен след двегодишно отсъствие на цикал ми дойде. Лекарят ми обесни че поради ранната ми менопауза яйчниците са се обадили на 40  ми спря. Засега пак съм без цикал от година и половина. Случвало се

# 280
Да, точно така казват,че яичниците се опитват отново да фунционират, но нямам как. И е временно . Ти лекува ли се с нещо? Или просто премина?

# 281
Не, нищо не ми изписаха. Просто пак си спря. Нямах одебелена лигавица.Един закаснял цикъл и край

# 282
  • Пловдив
Това даже не е и цикъл това се води вагинално кръвотечение.
Понякога се  случва, но трябва да си проверите за удебеление на лигавица или някакво друго изменение. Иначе няма проблем

# 283
  • Linz
Здравейте,аз няма цикъл от няколко месеца.От един месец постоянно имам топли вълни през деня и през ноща свързани с изпотяване.Това е всяка вечер по няколко пъти,будя се рязко от сън и се потя.Може ли да се случва толкова често.

Да, от два месеца съм така. Засякох по две на час, а вечерта се будя през час точно както и Вие се будя рязко и след около двадесетина секунди започва вълната последвана от изпотяване.
1:1
Но от 2-3 седмици дневните вълни изчезнаха, а нощтните се разредиха и намаляха като интензитет. От няколко дни имам зацапване (последния цикъл беше през октомври- два пъти през 1 седмица).

# 284
Здравейте, днес бях на преглед, удебелена лигавица на матката и утре ще ми направят абразио. Докторката ми допадна, доверявам и се и да се свършва по- бързо да не го мисля. Страх ме е от упойката, защото много ми играе кръвното, но това вече са рутинни манипулации и гледам да съм позитивно настроена. Предполагам ще ми е по- притеснено докато излезе после хистологията.
Стискайте ми палци утре, моля Blush

Общи условия

Активация на акаунт