ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 8

• 28 413
  • 796
  •   1
Отговори
# 120
  • not found
Не се ваикайте има и по- зле , освен кошарата , количката и матрака друго купено нямаме Stuck Out Tongue Winking Eye не , че е за хвалене , но на мен нищо не ми харесва Confused В краен случай , ако бебето ни изненада поръчвам всичко от нета на адреса на нашите и майка ми ще има честта да пере и глади бебешки дрешки , милото ще вземе леглото , матрака и количката и ще ги изпере , оправен е доста , така че не се притеснявам .
С ремонта закъсняваме ужасно много , още не е започнат , а ще е основен , но по- бързо няма как да се случат нещата . Явно всичко наведнъж ще ни се случи, когато бебето се роди Hug
Веси , стаята ви изглежда много уютна Grinning

# 121
  • Пловдив
Ох, аз изцяло ви изпуснах. Първо, че не бях разбрала, че има нова тема, после видях 99+ непрочетени отговора и не ми се четеше толкова... Grinning Но сега ще ви следя по-редовно.
Моето бебе в 32 седмица +2 дни го мерят 2800 г. Голямо ми се вижда, но каквото такова. Казаха ми да си избирам вече дата за секцио към средата на октомври, иначе терминът ми е на 28-ми.
Нищо не ми е готово освен легло, количка, две олекотени завивки и едно боди. И педиатър не съм избрала, пък не остана време...

# 122
Да се похваля и аз със сглобено легълце вече. Освен леглото сме капарирали количката и дотук с бебешките покупки 😀 успокоявам се, че ако тръгне да излиза по-рано поне ще има къде да спи, а дрешки лесно ще се купят. Довършваме ремонт, после се местим и започвам и аз с покупките. Надявам се да издържа до термин. Иначе моята лична лекарка е педиатър и се съгласи да ни вземе, за което съм много доволна, че изобщо не ми се занимава да търся нов лекар.

# 123
Аз имам малко смешен въпрос...
Тези от вас, които ще раждат в частни болници  предполагам, че за бебето не искат дрехи за престоя в болница. В частните болници е така навсякъде май, всичко е осигурено почти и за нас, и за бебето.
Да, но в такъв случай  , те там какви дрешки им слагат?? 🤔такива дето са били на други бебета? И ако си занеса мойте, дали биха имали против да му ги обличат 😁

# 124
Момичета нямайте много доверие на мерките на ехографите. Когато лежах в болница едно момиче така го бяха наплашил - на 4 различни машини разлика с по 400 гр. Или много малко или на горна граница, но пак недоносено. Моята бебка в 33седмица я премериха 2100, върви си все още седмица назад. Важно е графиката с темпа на разтежа, т. е при всяко мерене на наддава равномерно. Аз ходя всеки път и на доплер заради високото кръвно и винаги ми я показват.
Ние сме готови с всичко. Изпълних си списъка и даже кучето го изяде. Дрехите са изпрани и днес мама 3 часа ги глади. Имам да изпера само платнените части на кошарата, люлката и шезлонга. В събота изчистихме основно спалнята и детската стая. Честно казано вътрешно имам усещане, че трябва да съм готова по-отрано. Най-късната дата за секциото ми  е 10.10, но другата седмица ще се видя с доктора на екипа, който съм избрала и ще фиксираме дата.

# 125
Да, аз ще раждам в частна б-ца. На бебетата обличат еднакви дрехи, подреждат ги, снимат ги и всички са някак еднакви и в тон Simple Smile после тези дрехи се перат и се ползват от следващите бебета. Не знам дали приемат / отказват да си занесеш бебешки дрешки. Същото е и с нощниците - ще ми дадат от там и няма да нося мои.

# 126
Момичета нямайте много доверие на мерките на ехографите. Когато лежах в болница едно момиче така го бяха наплашил - на 4 различни машини разлика с по 400 гр. Или много малко или на горна граница, но пак недоносено. Моята бебка в 33седмица я премериха 2100, върви си все още седмица назад. Важно е графиката с темпа на разтежа, т. е при всяко мерене на наддава равномерно. Аз ходя всеки път и на доплер заради високото кръвно и винаги ми я показват.
Ние сме готови с всичко. Изпълних си списъка и даже кучето го изяде. Дрехите са изпрани и днес мама 3 часа ги глади. Имам да изпера само платнените части на кошарата, люлката и шезлонга. В събота изчистихме основно спалнята и детската стая. Честно казано вътрешно имам усещане, че трябва да съм готова по-отрано. Най-късната дата за секциото ми  е 10.10, но другата седмица ще се видя с доктора на екипа, който съм избрала и ще фиксираме дата.
Аз не вярвам много на ехографите. Предишната ми бременност пет дни преди да родя ми казаха, че бебчо е 3050гр, а аз я родих 3750гр. Лекарката беше много изненадана аз също. Миналата седмица бях на преглед 35+6дни, я измериха 3000кг, надявам се и този път да са объркали и да е по дребничка, защото миналия път много се измъчих🙁

# 127
В частните болници, дрехи за бебето чак за изписването.

# 128
И аз се чудех за бебешките дрехи, освен за изписването дали друго трябва да се носи....и памперси ли дават....
За майките знам,че дават едни грозни нощници.....дали да не си носим и по една резервна....?!

# 129
На мен ми казаха да си нося две нощници,чехли,хавлия,и тоалетни принадлежности,за бебко чак на изписването...

# 130
  • Пловдив
Аз мисля да взема нощница, някоя и друга превръзка, някой и друг памперс, макар че ще съм в частна болница. По-спокойно ще ми е, като знам, че имам при себе си за всеки случай.

# 131
А да гащи и превръзки,като превръзките ми казаха да са нощни т.е с повече капки,

# 132
  • Пловдив
То  има и превръзки за родилки и еднократни гащи. Някои взимат направо от тях.

# 133
Да то аз освен на дм другаде не намерих еднократни гащи но не ми харесаха как изглеждат,а и дружка ми каза че никак не били удобни затова ще заложа на познатото...

# 134
Да то аз освен на дм другаде не намерих еднократни гащи но не ми харесаха как изглеждат,а и дружка ми каза че никак не били удобни затова ще заложа на познатото...
Всички необходими хигиенни материали за родилки се продават и в големите магазини за бебешки стоки. Аз ще поизчакам още седмица или две да заредят след летния апокалипсис:sunglasses: и ще взема да имам поне един модел. Все още не мога да си намеря сутиен за кърмене. Обиколката трябва да е над100, а чашката поне Д. Някой ако е успял да намери и е с моя калибър да помага. Или ще се кара на спортни и така!

Общи условия

Активация на акаунт