ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 8

• 28 423
  • 796
  •   1
Отговори
# 135
Еднократни гащи има в Ремедиум - различни марки. Моя приятелка ми каза, че на chicco били най-добри и взех такива - 2 кутии по 4 броя. Също взех и превръзки за родилки на chicco - огромни са 😁

# 136
Аз ще раждам в държавна болница, защото АГто ми изражда там. Чудех се... дали може мои дрешки да си взема за бебенцето? Предпочитам, но сигурно ще ми откажат. Вие чували ли сте дали разрешават?

# 137
  • София
Аз ще взема старо бельо и след ползване изхвърлям. Еднократните гащи са супер неудобни и превръзките за родилки не харесвам. Ще взема нощни.

# 138
Аз ще раждам в държавна болница, защото АГто ми изражда там. Чудех се... дали може мои дрешки да си взема за бебенцето? Предпочитам, но сигурно ще ми откажат. Вие чували ли сте дали разрешават?
Дружката ми ще ражда в държавна казали и да носи 3 чифта бодита с ританки и блузки за бебето,чаршафи за нея 2 комплекта,памперси

# 139
За държавната болница знам, че искат 3-4 бодита за бебчето, понеже не ги осигуряват там и трябва да се подготвиш, както себе си, така и него.

Аз също се чудех за тея еднократни гащи, изглеждат ми странно и не знам дали няма да ме дразнят.
За превръзки също съм много капризна и съм свикнала и без това само на Always нощните, и при цукъл си бях с тях, че обхващат хубаво всичко. Ще взема и от другите, за родилки ама не знам ,дали ще ги изтрая...
То вече всичко ме дразни и изнервя, тогава сигурно ще е същото 😁

А и още нещо да питам, АГ изпраща ли ви на очен преглед вече, или не е задължително да се ходи?

# 140
  • Пловдив
Мен ме изпрати за всеки случай, макар че ще съм със секцио. В четвъртък ще ходя.

# 141
Мен не ме е пращал,и дано не ме праща че с нищо не ми се занимава вече...

# 142
Момичета кои са тези държавни болници? За пръв път чувам да се искат дрехи да бебето..

# 143
Не мога да твърдя че е във всички държавни, защото може и да има изключения, но практиката в общия случай е такава. Искат дрешки за престоя на бебето, защото те не разполагат с такива и няма как да се справят с тоалета  ако майката не е подготвена.
Повечето болници имат списък и в него е описано какво се изисква по време на престоя за майката и за бебето.

# 144
  • Белгия
Здравейте, мамита!
Аз бях на очен преглед, защото мрънках на АГто да ме прати.. Ще раждам нормално и исках да съм сигурна, че всичко е наред! Слава богу - е!

Тук при нас изобщо не съм чувала да не искат дрешки за бебето. Мисля, че има нещо общо с факта, че като нова майка ти се иска вече да започнеш да си го обличаш бебока както желаеш. А може и някой някъде някога да се е оплакал 😂 иначе предлагат и памперси и кремове и т.н.
Онзи ден ходих да ни показват родилното. Има стаи с джакузита за релаксация, всички имат арома и светлинна терапии и какви ли още не глупости. Ама стая с джакузи можеш да избереш само ако няма да ползваш епидурална упойка.. Та започнах да се чудя 😁 Има ли мами раждали без упойка? Съвети? Бихте ли повторили?

# 145
Не, не бих повторила без упойка! Wink
Джакузито Не е достатъчен залог Stuck Out Tongue

Здравейте, мамита!
Аз бях на очен преглед, защото мрънках на АГто да ме прати.. Ще раждам нормално и исках да съм сигурна, че всичко е наред! Слава богу - е!

Тук при нас изобщо не съм чувала да не искат дрешки за бебето. Мисля, че има нещо общо с факта, че като нова майка ти се иска вече да започнеш да си го обличаш бебока както желаеш. А може и някой някъде някога да се е оплакал 😂 иначе предлагат и памперси и кремове и т.н.
Онзи ден ходих да ни показват родилното. Има стаи с джакузита за релаксация, всички имат арома и светлинна терапии и какви ли още не глупости. Ама стая с джакузи можеш да избереш само ако няма да ползваш епидурална упойка.. Та започнах да се чудя 😁 Има ли мами раждали без упойка? Съвети? Бихте ли повторили?

# 146
Има ли мами раждали без упойка? Съвети? Бихте ли повторили?

Няма нужда от съвети. Слушаш тялото си и го следваш. Пак така ще раждам (надявам се). Присъствах и на раждането на приятелка, която много се притесни, че е късно за упойка, но и тя видя от личен опит, че няма нужда от такава и каква голяма разлика има в поведението на бебето след раждането, когато не е под въздействието на медикаменти.

Във вода също не бих раждала. Едно,че гъбясваш целия (което ми е ужасно гадно), второ - надигнеш ли се веднъж, вадят те, няма повторно влизане. Трето - чака се 1+ час, за да отбъбне кожата и да могат да те прегледат и те първа да се прилагат манипулации. Друго си е още изтръпнала отдолу и под влиянието на множество процеси в тялото да те прегледат и нищо да не усетиш, съвсем различно - вече да си се отпуснал и да релаксираш и те първа да те човъркат. Разбира се, за много жени е най-приятният начин за раждане. Просто изказвам мнение защо аз не бих раждала във вода.

# 147
  • Пловдив
И аз не бих раждала във вода. Не ми се струва хигиенично.

# 148
Аз се надявам да раждам във вода, но в чужбина. Дори ходих е  на тур в болницата, е няма такъв  комфорт. Тп си е направо хотел.
Искам да отбележа, че тъй като докато стигнеш 10 см разкритие може да минат часове, те не те вкарват във ваната откакто те приемат. Следват тоновете на бебето и проверяват как напредва разкритието. Тогава те вкарват във водата.
За упойката, се надявам на Газ и Въздух. Няма опасност за бебето и за майката. Действието е 30 секунди, така че е напълно безопасно.
А само като се замисля, че изобщо не исках във вода.😁😁

# 149
Не знам за всички държавни, но в Тина Киркова (1АГ Св. София) не дават да си носиш дрехи за бебето. Обличат ги с техни и грам не им пука, дори слагат розови на момченцата Joy
Миналият път само в първия ден бях с превръзки за родилки, после си минах на нощни. Иначе веднага след раждането количеството беше значително и се наложи да взема на заем от съквартирантката такива за родилки. Гащи ще си взема от моите стари, които до скоро ми ставаха, но вече малко ме стягат и също ако се изцапат направо ще хвърлям.
Раждах без упойка и не съжалявам за нищо. Сега се надявам пак така да родя Blush

Общи условия

Активация на акаунт