ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 8

• 28 424
  • 796
  •   1
Отговори
# 150
Аз пък предпочитам да си занеса всичко за бебко/дрехи,пелени,козметика/,защото знам,че съм си ги изпрала,изгладила и са нови. Не бих се съгласила да облекат детето ми с общи дрехи,колкото и да са изпрани са използвани.
Раждах нормално без упойки първия път,сега пак така ако всичко е наред. Вдругиден съм на преглед,ще видим още ли е с пъпната връв около вратлето и колко е пораснало. Нямам търпение.

# 151
Издържа ли се така без упойка,или вие просто сте си корави по природа😜?

# 152
Аз имам психическа травма от първото раждане без упойка, не бих повторила.
Моето АГ е на мнение, че съвременните пречистени упойки само ще допринесат за комфорта на майката по време на раждането, но не само това: помагат и на самия лекар в процеса на раждане.

# 153
  • Белгия
Само да поясня, че джакузито в стаята е чисто за релаксация а не да се ражда в него. Имат отделение, специално за водно раждане, но за мен това не ми звучи много удобно, не знам.
Една братовчедка на ММ ми обясняваше онзи ден как два пъти и забиха епидуралната упойка, защото първия път не беше на правилното място. А после се оказа, че втория път също било на грешното място... и общо взето родила с игли в кръста но без упойка .. Аз и заради такива подобни истории се чудя. Уж прагът ми на болка е г/д висок, май, мисля 😁😁 пък и казват, че имаш повече контрол върху напъните..
Все повече и повече се замислям без. Сестрата в болницата ме успокояваше, че ако не тръгне изведнъж хипер бързо да се ражда, мога да си поискам упойка по някоето време, ако реша, че ми е прекалено..

# 154
Здравейте момичета, днес бях на тонове и преглед при АГ. Бебетата са се наместили главично и седалищно и АГ държи да опитаме с естествено раждане, а аз изпаднах в ужас. През цялата ми бременност се подготвях психически за секцио (нещо,което преди това не исках) и сега изведнъж нормално раждане. Много се разтроих. Не се чувствам подготвена и страшно много ме е страх. Като плюс към това е, че имам минимум час път до болницата ,в която ще раждам.

# 155
Аз се надявам да мина без упойка, но ако много ме боли чак да не издържам ще си поискам, няма да се правя на героиня.

# 156
Аз съм се настроила, че изобщо няма да ме боли, даже че ще ми е приятно Grinning изобщо и не си помислям за друг начин. Цялото раждане съм си го "планирала" в главата. Ако някой му е интересно ще му разкажа Grinning

# 157
  • Белгия
Аз съм се настроила, че изобщо няма да ме боли, даже че ще ми е приятно Grinning изобщо и не си помислям за друг начин. Цялото раждане съм си го "планирала" в главата. Ако някой му е интересно ще му разкажа Grinning

Някакъв по- специален метод?

# 158

Някакъв по- специален метод?
психически съм се настроила

# 159

Например бъбречната криза е в пъти по-тежка от раждане.
Самото раждане е като болезнен цикъл, който те мъчи първите 1-2 дни. Това за нормално протичащо раждане, разбира се.

# 160
Изобщо не бих го сравнила с болезнен цикъл, а съм с доста висок праг на болка.

Например бъбречната криза е в пъти по-тежка от раждане.
Самото раждане е като болезнен цикъл, който те мъчи първите 1-2 дни. Това за нормално протичащо раждане, разбира се.

# 161
Всеки да разказва и да намерим начин да се успокоим взаимно поне тези които не са минали през това,и цистит и бъбреци са ме боляли Незнам защо обаче си мисля че това ще е по лошо,в главата ми са все някакви картини на крещящи и превиващи се жени,а доктора ми е толкова респективен че едва ли ще мога да гъкна пред него ...чета книгата раждане с любов където всичко е описано много добре-ще преснема едно упражнение и ще го кача ...

# 162
  • not found
Възхищавам се на всички , които раждат нормално , не знам какво е , но съм чела доста , що сълзи съм изревала от страх . Аз като цяло съм лигла, глезла , прагът ми на болка е явно доста нисък , кръвното ми се вдига само докато ми вземат кръв ... Бях панирана през цялата бременност , че ще раждам нормално , не знам за щастие или не ще е секцио . И това не ме успокоява обаче , искам да ме приспят и всичко да мине , но възтановяването после е много трудно , като се сетя как се влачих като парцал с дни ,цяла вечер бях на обезболяващи , не можех да говоря , да мисля дори , но пък си имам много мил спомен като ми сложиха малкото съкровище на гърдите Hug Отплеснах се отново , много ще ми е интересно да прочета как са протекли вашите предишни раждания - независимо дали е било секцио или нормално . Гледах клипчета във фейсбук забравих страницата , един вид - щастливо раждане , като гледам жените няма гък няма нищо , дишат , чакат контракцията да мине и после си чакат разкритието ... Всичко изглежда безкрайно лесно .

# 163
Мен честно казано болките не ме притесняват чак толкова (имам някаква търпимост, а и нали за това е упойката), това което ме безпокои повече е, че от напъването ще ми изхвръкнат червата хахаха
Иначе докторът каза аз да си избирам как и подозирам, че до последния момент ще се чудя.....
А за упойките също каза, че мога да изибрам епидурална или спинална, но трябва да се доинформирам повече...

# 164
Аз мога да споделя кофти опит с нормалното раждане. Въпреки че родих бързо и без особени мъки и напрежение се възстановявах 6 месеца, в които не бях човек. Много ме болеше, имах ужасни хемороиди и се бях сцепила стабилно. За инфо- родих с индукция, която започна в 12:00, в 16:40 при никакви признаци за раждане, което според мен си е бързо първо раждане. След това ме шиха час и половина. Слагаха ми 2 пъти упойка, която ме хвана след като родих. Де факто си усетих всички контракции, а за капак и ме болеше кръста от самата упойка. Повечето мои дружки, обаче, имат супер лесни и безболезнени раждания, след които на 3тия ден са кукуряк. Таааа всичко си е до човек и относително. За инфо родих дъщеричката ми 3.210, 51см. Аз самата тогава бях 63 кг, а бях забременяла 51кг.

Общи условия

Активация на акаунт