ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 8

• 28 431
  • 796
  •   1
Отговори
# 165
Снимах едно упражнение от книгата дано да успеете да го прочетете

За съжалление не мога да я завъртя снимката понеже-качвам от телефон...

# 166
Майка ми е родила 2 деца нормално, без упойка и без нито един шеф. Бързо се е възстановила и аз много се надявам да съм като нея, поне нееластичната и кожа като съм наследила и приличам на зебра в момента, поне отдолу да съм "еластична" като нея 😂😂😂

# 167
Madlen123,при кой се следиш?(Видях поста ти,че си в Щерев) Много неприятно така,все пак си се подготвяла психически толкова време.. На мен първото ми АГ(Савова) отсече,че задължително ще е секцио с близнаците и аз си бях ОК с това. След 6ти месец се наложи да се преместя при друга АГ(Арабаджи),тъй като първата ми я преразпределиха към отдел АРТ.Тя ми каза,че стига разположението на близнаците да позволява-няма проблем да се пробвам и нормално,ако държа.(Но уточни,че все пак по-безопасно е секциото при близнаци,въпреки че тя е привърженичка на естественото раждане). Изобщо не исках и да чуя за естествено,и въпросът повече не е повдиган. Едва ли ще те кара насила,все пак са 2 бебчета-спокойствието на майката не е без значение. Надявам се да се разберете.Simple Smile

# 168
На мен ми остават 23 дни до термин☺ Вече нямам търпение. Страх ме е защото не знам какво ме очаква, но няма как да мина без страх. Сравнително спокойна съм все пак нямам идея какво са контракции.... боли ме при разходки ниско долу корема както и кръста, но може би е нормално в тези седмици да ги има тези болки. Майка ми е имала много бързи раждания надявам се и при мен да е така.

# 169
Направо ви се възхищавам за смелостта да имате желанието да раждате без упойка. Аз съм на мнение, че като модерни хора сме си заслужили предимствата на модерната медицина. Толкова процедури съм минала и винаги съм искала, когато е имало възможност упойка. Всеки преценява възможностите си. На мен ми става лошо само когато слушам за тези неща. Слаба психика и нисък праг на болка!
За мен е важно на първо място безопасността на детето. Но не смятам, че трябва да пренебрегване и себе си. Пожелавам успех на всички и дано всичко да се случи така както го планираме!

# 170
Издържа ли се така без упойка,или вие просто сте си корави по природа😜?

Например бъбречната криза е в пъти по-тежка от раждане.
Самото раждане е като болезнен цикъл, който те мъчи първите 1-2 дни. Това за нормално протичащо раждане, разбира се.

Бъбречната криза е песен в сравнение с раждането. Но това е за мен.  При други може и да не е така..

# 171
И аз съм на твоето мнение!
Издържа ли се така без упойка,или вие просто сте си корави по природа😜?

Например бъбречната криза е в пъти по-тежка от раждане.
Самото раждане е като болезнен цикъл, който те мъчи първите 1-2 дни. Това за нормално протичащо раждане, разбира се.

Бъбречната криза е песен в сравнение с раждането. Но това е за мен.  При други може и да не е така..

# 172
Вече съм в 37с. И не съм очаквала че толко много ще ми тежи и  боли корема. Вярно че 8кг.само съм качила и всичко е на корема, но вече не само нощите са кошмар. Само като лежа на бебето му е по-широко и се шири милия докъдето може( най-често в ребрата😂), но в момента, в който стана и походя дори 10мин.корема почва много да ми тежи и да ме  боли ниското. Днес цял дем мисля как ще тръгне по-рано бебо и как няма да съм готова психически за раждането😂😂

# 173
Аз съм ужасно страхлива. Толкова ме е страх от болка и всякакъв тип манипулации, че мога да умра от ужас...
Въпреки, че вече съм на 30г, продължавам да се държа като дете навсякъде, само за да отложа времето и да се спася от обождане, инжекция и т.н.  Всички лекари и сестри остават потресени, след среща с мен. А това е просто защото от малка съм ужасно страхлива, но това са подробности...
Та..бях твърдо решена да раждам секцио, само защото бях убедена, че нормалното раждане е на прага на човешките възможности и аз не бих го издържала.
Избрах си лекар, уточнихме всичко.
Аз обаче, освен че съм страхлива, съм и супер нерешителна и често съм неспособна да взема решение сама. Приятелки започнаха да ме навиват, че секциото е ужасно, че възстановяването е бавно, наговориха ми един куп неща и аз взех да се самонавивам, че и със секцио не става..
Така си намерих друг лекар, той пък почна да ме убеждава за нормално, да ми разказва истории от практиката...
И аз се съгласих на нормално.
Сега съм в някакъв тих ужас, поради факта че съм адски объркана. Време няма, а аз още не знам какво да правя.
Но ще е с упойка със сигурност, ако е нормално....

# 174
Аз съм при доктор Коновалова от началото. Тя също вече се води АРТ, но продължи да ме следи. Тъй като следващия преглед ми е в 35 седмица се съмнявам да успея да я убедя за секцио. Самата мисъл, че мога да преживея ужаса и от двата вида раждане ме побърква.
Дано всичко да е наред със всички нас и нашите бебенца пък всичко друго се преодолява или поне така казват. 
Цитат на: Fireee link=topic=1140413.msg39283684#msg39283684 [b
[/b]date=1568045917]
Madlen123,при кой се следиш?(Видях поста ти,че си в Щерев) Много неприятно така,все пак си се подготвяла психически толкова време.. На мен първото ми АГ(Савова) отсече,че задължително ще е секцио с близнаците и аз си бях ОК с това. След 6ти месец се наложи да се преместя при друга АГ(Арабаджи),тъй като първата ми я преразпределиха към отдел АРТ.Тя ми каза,че стига разположението на близнаците да позволява-няма проблем да се пробвам и нормално,ако държа.(Но уточни,че все пак по-безопасно е секциото при близнаци,въпреки че тя е привърженичка на естественото раждане). Изобщо не исках и да чуя за естествено,и въпросът повече не е повдиган. Едва ли ще те кара насила,все пак са 2 бебчета-спокойствието на майката не е без значение. Надявам се да се разберете.Simple Smile

# 175
  • София
Аз лично изпитах и двата вида раждане. За себе си знам, че не искам нормално. Най ме е страх от разкъсвания и шевове, колкото и лигаво да звучи. Сестра ми си пълнеше леген със смрадлика и се киснеше в него. Не, че и секциота не ме боля някалко дена, но в никакъв случаю при мен не беше болка за умиране. На мен след раждането ми падна прага на болка.

# 176
Майка ми е родила 2 деца нормално, без упойка и без нито един шеф. Бързо се е възстановила и аз много се надявам да съм като нея, поне нееластичната и кожа като съм наследила и приличам на зебра в момента, поне отдолу да съм "еластична" като нея 😂😂😂
Сигурно ще наследиш това, особено ако си приличате като структура на тялото. Стискам палци Simple Smile Аз май имам добра наследственост за лесно раждане и от двата рода, или пък не са искали да ме плашат с истории миналия път. Но веднъж родих сравнително лесно и бързо, дано и сега да е така.

# 177
Madlen123,всичко ще е наред сигурна съм.❣
Аз днес съм 33+6 - към 37ма ми планират секциото ако всичко е наред и устискам до тогава.😂

# 178
Моята майка също ме успокоява, че е родила много лесно, без упойка и шевове за час и половина, но как ще е при мен не се знае.

Колкото повече наближава моментът изпадам в ужас. Знам че това ме чака, нямам друг избор и т.н, опитвам се да се успокоявам, но не ми се получава.

# 179
  • Белгия
fffrrr_bs, на мен в медицинския ми файл даже изрично са написали, че изисквам по-спецеиално отношение, заради фобията ми от игли (разбрах го това само на последната ми визита при АГ). Това е също и причината, че не искам секцио.. Това си е обикновена операция, рязане, игли, бля!
За това се чудя също и за епидуралната.. Някои хора казват, че болката от контракциите е толкова зле, че тая игла хич не се чувства, други пък казват, че без упойка е все едно имаш малко по-тежък запек и това е. Ще видим аз от кои ще съм!
Иначе в болницата не мога да избирам екипи, ако реши да се ражда през седмицата бебчо ще съм с моята АГ, а през уикенда - който е на смяна.

А също така в последно време започнах изключително да забравям разни неща. Пих ли си витамина сутринта, оставих ли седмичните доклади на бюрото на шефа, аз ли трябва да пазарувам днес или ММ.. Чувствам, че имам нужда от тая почивка най-накрая.. Другата седмица ми е последната, а до тогава без телефонния ми дневник съм много досадна - задавам едни и същи въпроси по хиляда пъти..

Общи условия

Активация на акаунт