ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 8

• 27 875
  • 796
  •   1
Отговори
# 570
Мами, аз да попитам малко по-различен въпрос. Сортирате ли дрешките на бебето за пране по цветове? Имам бели бодита, но днес купих и едно жълто. Отделно имам тъмно сини ританки и чорапки и се притеснявам да не стане каша, ако ги пусна заедно... ама отделна пералня за толкова малки дрешки....

Аз ги разделих по цветове, но предимно са в розово-лилавата гама, светли тонове и беличко. Имам и няколко по ярко цветни- червени, сини и оранжеви, които още не съм изпрала, защото са точно 4 бройки 😁😁😁 иначе и аз реших, че бебешката програма,която е близо 4 часа на 60 До 90 градуса,  няма да ползвам и на 40 градуса за 1 час, сложих и кърпички. Ползвам течен перилен  препарат на Само Максима и дезинфектант. 😁

# 571
Didi_Cholakova, ще допълня отговора на ARmaCH, като уточня, че при мен болката беше само в кръста. Да, накрая става много кофти, но при самото напъване вече нямах болка по време на контракциите (само чувството, че ми се ака 😳 ).

# 572
  • Пловдив
Аз разделих тъмните от светлите дрехи. Тъмните изпрах на ръка. Относно прането - 40 градуса и Фрош сенситив, някакъв бебешки препарат на нормална цена. Гладенето е по-важно за мен, то дезинфектира напълно. Препарат Сано Максима ползвах преди, но тук не е популярен както в Бг. Персил, Ариел също ползвах. Не избирам на една марка. И от Zoya съм ползвала 1 път препарат, но повече козметика взимам от сайта, масълца и подобни. Сега даже се замислям за поръчка и какво точно.

# 573
Прах за пране и омекотител Sano Maxima ми бяха любими! За жалост и в сащ не са достъпни !

# 574
По повод вчерашната дискусия за слизане на бебето в таза, ето една статия: http://purvite7.bg/bebeto-ne-e-slyazlo-v-taza-chudite-se-koga-shhe-sleze/

# 575
Здравейте, коя марка памперс избрахте за първите дни на бебчо. Повечето ми познати са ползвали pampers premium care, но след това са го сменили, тъй като не са били много доволни. Аз все още доста се колебая.

# 576
Аз взех един малък пакет Pampers premium carе, защото в  родилното ще са такива. след това ще го мисля дали да не пробвам различните марки, но в началото ако няма някакви проблеми не мисля да сменям, поне не често.

# 577
Има ли такива, като мен, които още нямат име за бебето. При нас казусът е сложен, мм иска на неговата рода, моите родители на тях (скъсват ми нервите), а аз си искам неутрално име. Направо съм пред нервна криза и се чудя как може друг човек да иска да кръстя детето си на него, независимо дали ми е родител или по друга линия. Не го приемам, направо усещането е, като душевно изнасилване..
В Тина Киркова, нали майката питат как да се казва детето? Казвам ви, ще полудея..

# 578
  • Белгия
При нас няма „душевно изнасилване” 😀 но пък ни е много трудно да намерим име. В началото искахме да е име на мъж от семейството, независимо моето или на ММ. Понеже живеем в чужбина искахме да е име от сорта на Александър (няма да е това), което се произнася максимално еднакво и което да е нормално и в България и в Белгия. Но пък имената от семейството на ММ са прекалено „белгийски” а в моята рода мъжете са все със старомодни и съответно прекалено „български” имена (Еньо, Сава, Латун и пр. 😰).
Общо взето, на никое специфично не сме се спряли.
Имаме кратък списък с международни имена, както е тръгнало, в родилното ще ги чета едно по едно и ще видим кое пасва 😳

# 579
Категорично казахме, че няма да се съобразяваме с техните желания. Детето е наше и ние решаваме. Имаме име, но не сме им го казали, като се роди малката тогава ще го научат. Майка ми ще е в шок, тя иска да кръстим малката на родителите на съпругът ми и даже име е измислила 😁😁😁 ние го приехме като шега, но ще мрънка после. Не ме интересува. Детето си идва с името, някак усетихме как би ѝ отивало да се казва.
Отстоявайте името, което вие харесвате, детето е ваше и цял живот ще му е с това име трябва да ви харесва.
Има ли такива, като мен, които още нямат име за бебето. При нас казусът е сложен, мм иска на неговата рода, моите родители на тях (скъсват ми нервите), а аз си искам неутрално име. Направо съм пред нервна криза и се чудя как може друг човек да иска да кръстя детето си на него, независимо дали ми е родител или по друга линия. Не го приемам, направо усещането е, като душевно изнасилване..
В Тина Киркова, нали майката питат как да се казва детето? Казвам ви, ще полудея..

# 580
Ние също още в началото казахме, че няма да я кръстим на никой, но и те са съгласни с нас и никой не мрънка за нищо. Името ще им го кажем когато се роди живот и здраве. Всички покрай нас мислят, че ще е нещо с на бабати буквата тъй като и двете са с В, но за това честно казано не се бях замисляла иначе можеше и така да е, защото двете любими имена на ММ бяха Виктория и Вероника. Но и името, което сме избрали ни харесва на двамата и мисля че това е важното

# 581
Момичета кои изследвания за бебчето са желателни да се направят

# 582
За името нашите родители също се опитаха да се наложат в началото, но ние още тогава ги попарихме. Като цяло се чудихме дали да е кръстено на свекърва ми, но в крайна сметка, за да няма сърдити и да не слушаме коментари цял живот, избрахме няколко неутрални и ще видим като се роди. Майка ми сега пък казва, че ако изберем неутрално име за това бебе, после за второ дете задължително трябва пак да е неутрално и няма да е честно да бъде кръстено на някой. Или пък ако изберем да го кръстим сега на някого, трябва и второто задължително да е кръстено, но на другия род. Аз много се дразня от такива коментари като цяло и изобщо не ме интересува кой какво казва. В началото ММ предпочиташе да е кръстено на майка му, но като поговорихме, се съгласи, че най-добре да не се съобразяваме с никой. Според мен родителите трябва да изберат името на детето с любов, а не по задължение

# 583
Trudy, Теб ще питат в болницата, никой друг. Stuck Out Tongue Winking Eye   
 Щом всички напират кажи, че за да няма сърдити няма да е на никой.  Нашите и двете деца ще са с неутрални имена. За първото много се коментираше да е на свекър ми и дори се роди един ден след имения му ден, но се примириха накрая. Grinning

# 584
И ние не сме избрали с точност името. Имам два варианта и който ми се изплъзне в първия момент-той ще е. Никой не ги знае,даже и баткото,бабите се опитват да разберат,но ние мълчим и казваме,че не сме решили. Ще е кръстен на тях двете-така решихме заедно с мм,но ще разберат,когато бебеко се роди.

Аз не съм купила памперси,всъщност нищо за болницата не съм купила,а скоро влизам в деветия. Вторник съм на преглед и мисля след това да купя това-онова,че майка ми мърмори и се шашка. А и наистина не остана много май...

Общи условия

Активация на акаунт