ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 8

• 27 874
  • 796
  •   1
Отговори
# 690
Аз по ехограф съм за 10.10, а по цикъл за 15.10. На последния преглед, аг каза, че бебето се е наместило вече и имам 2 см разкритие. За сега само тонове следим. Почвам малко да се притеснявам и аз кога ще се тръгва към болницата, дали ще падне първо тапата, после водите, колко време ще имам. Чантите са почти готови иначе.
И аз разгледах нещата в Лидъл, но моя номер (м) беше свърщил от повешето неща, егати бързите мами има Grinning

# 691
Имам вариант - заместничката на доктора ,но за мен е много тъпо ... цяла бременност се следиш при един доктор и накрая да раждаш при друг .. и то съм си го избрала заради това ,че е добър специалист и накрая да се случи така при заместничката му ... не знам не знам ... просто се чудя кое е по-вярно - термина по цикъл или термина според ехографа ... Sad
А иначе аз от това ,което съм чела е ,че ако изтекът водите -веднага в болницата .. , а ако започнат само контракции-имаш време да се помотаеш .. започваш да си ги засичаш .. изчакваш да станат през по-къс интервал ... не съм много запозната колко точно . Може би през 10-15 минути :/

Скрит текст:
Ай ай това секцио на 21 окт ще е на ръба! А вариант без този доктор имаш ли?
Някакси на мен ми е странно да не знам какво ще става с мен, но да видим. Настройвам се за болка яко. Чудя се с едно спешно секцио, където леко ми капнаха водите и цял ден имах контракции и бебето ми беше влязло с главата и 6см последно преди да ме резнат имах разкритие, дали се брои за опит за естествено раждане в смисъл дали сега това второто раждане може да е по-бързо, защото вече 1 път съм "раждала". Майка ми казва , че реално те е минало бебето по родовите пътища и ще е като първо раждане. Но имам надежда, че все пак е тръгвало бебе и нещата може да се случат като при второ раждане. Оф. Аз иначе съм родена дребна и съм изкочила за 4 часа. Което за първо бебе е било рекорд хах. С мноого разкъсвания каза майка, защото съм била буквално забързана. Пък и натискат корема. Аз мисля, че с предишното ми секцио никой не натиска кореми....те окситоцин казаха, че няма да ми дадат...
Също не знам ако водите не изтекат, а ме боли дали да отивам към болницата или да се помотая у нас. Смисъл все пак мерят тонове предполагам и от тази гледна точка е по добре да съм при лекари?!
Има ли някой от Варна в Майчин дом ?

Последна редакция: пн, 23 сеп 2019, 16:36 от AnMary

# 692
Josefin,6 см разкритие,и видима главичка,защо са те рязали та ти почти си била родила?Аз се чудя мога ли да родя само с акушерка?

# 693
При мен има 14 дни разлика в термина изчислявано по последна менструация и по овулация (беше ми на 30ден от Ц. доста късна), но бебето си отговаря по размери на времето изчислено по овулация....
Някой може ли да обясни за тази "тапа" какво точно представлява и как да разпознаем, че е тя ....?!

# 694
Напиши в Google - mucus plug .. дай на изображения и ще видиш какво представлява тапата Simple Smile това ,което знам обаче е че не е задължително да настъпи раждане веднага или скоро след падането й .. възможно е да падне и на по-ранен етап ...нейната функция е предпазването от инфекция по време на бременността

# 695
Тапата може да падне и раждането да започне след няколко дни дори. От училищата за бременни обясняваха, че е като сопол и може да пада ня няколко части също.

# 696
  • Белгия
Това го гугълнах и реакцията ми е бля. Знам, че и моето ще е подобно, ама бля. Smile

Днес ходих до ХМ да видя за ританки - единствения магазин тук, който ги предлага!! Ама 15 евро за 3 чифта ми се видя малко множко.. То тук тея ританки все едно са някакви абнормални екстра прищявки. Ще си карам аз с панталончета и чорапки.
Като стана дума за чорапки, как да избирам размера? Пише новородено 10-12 и 13-15. Аз взех няколко от втория, че не знам как да ги преценя. Вие какви размери взимате?

# 697
И аз се обърках в размерите и взех от двата най-малки, 50 и 56, да има 😁 в next също има страшно сладки неща.

# 698
  • Пловдив
Josefin,6 см разкритие,и видима главичка,защо са те рязали та ти почти си била родила?Аз се чудя мога ли да родя само с акушерка?
Поради няколко причини, но най-важната беше, че бебето беше без свободна пъпна връв, и го видяха на ехограф в деня на раждането. Съответно бях пуснала снимка някъде, наистина се оказа правилното решение за неговото здраве. Иначе аз навитак бях за естествено, въпреки таласемията и тесен таз, който също ми го вписаха като показание за секцио.

# 699
Има всякакви отделения в тях.
На мен ми стана интересно, аг болниците поддържат ли лекари с други специалности? Освен стандартните аг, неонатолог, анестезиолог и тн. Мислех, че популярните Майчин дом, Тина Киркова и Шейново са само АГ. И ако ми трябва кардиолог примерно, нямат наличен.

# 700
За тапата, доколкото знам, дори и да падне, после се образува друга и не е задължително да започне раждането... Дано не бъркам, но нещо такова слушах в едно училище за родители

# 701
  • not found
Момичета здравейте,изчетох ви ,доста сте писали .
Аз ще раждам в частна клиника,ако нещо се случи ще ме транспортират в АГ ,ест.коментари имаше ,че съм лигла ,префърцунена и какво ли не ,ама.който където иска да си ражда ,аз на никого не се бъркам.
Накупих дрешките ,за козметиката все още се чудя каква да е и остана да взема помпа ,предвид ,че.ще.уча.искам,ако може бебето да си остане на кърма.Предишния път имах много ,адски много ,ще видим ,ако и сега е така ще правя запаси във фризера Joy
Остана ми да си взема за себе си бельо за болницата и ми се ще да е от това еднократното има ли някоя ,която да го е ползвала ?Другия вариант е някакви такива по-дълбоки да взема и после да гихвърля,2 ощници имам ,друго не ми трябва .

# 702
  • Пловдив
Аз за бельото се чудя по-плитко ли да е или по-дълбоко. Да не нацеля накрая някое, на което ръбът му е точно на операцията.

# 703
аз ще се пробвам с това което имам, обикновени бикини. В момента ми седят под белега от секциото, но корема е мн подут, но си спомням, че в болницата пак бях с такива, така или иначе то постоянно има превръзка на разреза и не ми е пречило бельото.

# 704
Аз си взех еднократни (5бр), но ми изглеждат някакви гадни и спарващи. Ще си взема и повече мое бельо, аз си нося моето старо, не съм си взимала за бременни. Днес си взех сутиен за кърмене от Лидъл да имам поне един, имам 2 нощници и ръчна помпа на авент.

Общи условия

Активация на акаунт