ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 8

• 27 760
  • 796
  •   1
Отговори
# 705
Аз си спомням, че бельото за еднократна употреба беше отвратително и не го ползвах миналия път. Ползвах си мои бикини. Сега съм си взела дамски превръзки за родилки, но миналия път и тях ползвах само първия ден, след това- нормални нощни.

# 706
В Англия днес ще дам кръв за 4-ти или 5-ти път и май ще е последен. Имах 3 скана само защото моето момче беше решило, че няма да им покаже всички органи наведнъж. Иначе са само 2. Микробиология изобщо не ми взимат. А на всеки две седмици като ходя на преглед ми мерят корема със сантиметъра и пишат на лист хартия на който пише предполагаемото тегло -пълна глупост за мен! Тоновете ги слушат на всеки преглед. И като им кажа за нещо което ме е притеснило и те ме питат ходила ли съм на доктор и ако има нещо да ида в болницата. Ужасно да нямаш връзка с тези които те следят! Наистина като гледам и вие колко изследвания имате .. блазе ви тука нищо ...

Радвай се, че нямаш назначени изследвания и допълнителни сканове. Значи бременността ти е безпроблемна. Аз имам доста и от двете вече. Поредният ми скан е другата седмица. Трябва да са ти дали телефони за връзка с всички по трасето, ако се наложи денонощно. Просто системата е по-различна. Не е като да имаш едно АГ и да му звъниш за всичко, но и по-добре, защото един човек няма как да разбира от всичко.

Това, което си описала е 1:1 със следенето на бременност по ЗК в България. Акушерките перфектно измерват бебето и са много по-точни от ехографа, който с напредване на бременността все по-трудно обхваща органите и прави прогнози на някакви частични замервания, от където дава и големи отклонения. С това замерване, също така много добре усещатв матката, околоплодните води и могат да хванат всякакви нередности. Била съм свидетел в България на такова нещо, тъй като ни мереха едновременно по две бременни на всяка консултация. Накрая акушерката се скара с лекарите да гледат по-внимателно и благодарение на нея, дамата беше вкарана веднага в отделението и бяха взети нужните мерки, за да са добре с бебето.

Отделно, в България се правят прекалено много излишни прегледи, лесно е да отидеш да си платиш на частно и всеки може да си самоназначи какви ли не изследвания. Откъдето идва лъжливостта за "голямата грижа". Тук също има опции за частни прегледи, за който иска.

Novichka1, и на мен ми бяха ужасни. Подготвила съм си евтино бельо и ще замине директно в кофата после.

Козирогче, ако си секцио, задължително дълбоко бельо, за да не притиска операцията.

katerina680, аз раждах там баткото. Ако имаш въпроси, питай.

Diva19, нямате ли друг Лидл? Ти се радвай, че предлагат твоя номер. Мен въобще ме няма в номерацията им и само гледам жално всеки път Grinning

# 707
Pampers , при кого ражда ? Нормално или секцио ..аз съм при Яков ,но излиза в отпуск точно от 3-ти до 19-ти Sad и ще го замества Станева ...

# 708
Pampers , при кого ражда ? Нормално или секцио ..аз съм при Яков ,но излиза в отпуск точно от 3-ти до 19-ти Sad и ще го замества Станева ...

Нормално бях. Пое ме екипа на смяна (Жасмин Костов и Гери-акушерка) и накрая дойде Яков, но аз бях при сина.
От Станева нямам никакви впечателния, нито познавам някой да се следи при нея.

# 709
А той сина на къде е сега някой знае ли ? Мисля ,че само Максим Яков си е там .. Борис Яков (сина ) не мога да намеря информация за него ...

# 710
А той сина на къде е сега някой знае ли ? Мисля ,че само Максим Яков си е там .. Борис Яков (сина ) не мога да намеря информация за него ...

В Германия е.

# 711
Момичета,утре съм на тонове и преглед за разкритие,знаете ли прегледа на магарето ли ще е или с вагинален ехограф?

# 712
На мен заради контракции ми правиха преглед за разкритие преди седмица и беше с вагинален ехограф Simple Smile

Момичета,утре съм на тонове и преглед за разкритие,знаете ли прегледа на магарето ли ще е или с вагинален ехограф?

# 713
Трудно ми е обличането,и събличането,и обуването,не искам да се мотам при доктора с два ката дрехи...
Усещате ли да ви се разширява таза,постоянно ми е като схванат и бедрата също ...

# 714
Мен ме болят бедрата точно, все едно мускулна треска, ама не съвсем де....
На мен преглед за разкритие още не са ми правили, дано да е с вагинален ехограф....

# 715
Миналия месец ходих до спешното и лекаря ме провери с ръка за разкритие, не помня да ме е гледал с вагинален ехограф

# 716
Мога да се съглася със почти всичко, но телефон нямам! Единственото което ми казват е ако има нещо да ида директно в болницата в отделение Maternity и до там. Ама там като ида къде точно щото то е цяла сграда не е ясно. Казах на акушерката, че ми пари като пишкам тя ме пита на лекар ходила ли съм .. ами нали съм на преглед подяволите казвам ти проблем какъв имам тя ми казва да ида при личния да му кажа. Това е несериозно за мен лично. Сега трябва да запазвам час за личния да ме прати някъде а съм в 37ма седмица и ако имам инфекция и родя през това време ще предам на бебето тъй като никой не ме е изследвал за нищо.

В Англия днес ще дам кръв за 4-ти или 5-ти път и май ще е последен. Имах 3 скана само защото моето момче беше решило, че няма да им покаже всички органи наведнъж. Иначе са само 2. Микробиология изобщо не ми взимат. А на всеки две седмици като ходя на преглед ми мерят корема със сантиметъра и пишат на лист хартия на който пише предполагаемото тегло -пълна глупост за мен! Тоновете ги слушат на всеки преглед. И като им кажа за нещо което ме е притеснило и те ме питат ходила ли съм на доктор и ако има нещо да ида в болницата. Ужасно да нямаш връзка с тези които те следят! Наистина като гледам и вие колко изследвания имате .. блазе ви тука нищо ...

Радвай се, че нямаш назначени изследвания и допълнителни сканове. Значи бременността ти е безпроблемна. Аз имам доста и от двете вече. Поредният ми скан е другата седмица. Трябва да са ти дали телефони за връзка с всички по трасето, ако се наложи денонощно. Просто системата е по-различна. Не е като да имаш едно АГ и да му звъниш за всичко, но и по-добре, защото един човек няма как да разбира от всичко.

Това, което си описала е 1:1 със следенето на бременност по ЗК в България. Акушерките перфектно измерват бебето и са много по-точни от ехографа, който с напредване на бременността все по-трудно обхваща органите и прави прогнози на някакви частични замервания, от където дава и големи отклонения. С това замерване, също така много добре усещатв матката, околоплодните води и могат да хванат всякакви нередности. Била съм свидетел в България на такова нещо, тъй като ни мереха едновременно по две бременни на всяка консултация. Накрая акушерката се скара с лекарите да гледат по-внимателно и благодарение на нея, дамата беше вкарана веднага в отделението и бяха взети нужните мерки, за да са добре с бебето.

Отделно, в България се правят прекалено много излишни прегледи, лесно е да отидеш да си платиш на частно и всеки може да си самоназначи какви ли не изследвания. Откъдето идва лъжливостта за "голямата грижа". Тук също има опции за частни прегледи, за който иска.

# 717
Утре и аз съм на тонове и преглед.
Всичко ме боли зверски, таз, стави, колена, венерин хълм.... отзад на опашката.
Като ходя също ме боли. Бебето като се движи ме боли Simple Smile
Чудя се, ще разбера ли дали започват контракции от другата болка която е постоянна.

# 718
  • Пловдив

Чудя се, ще разбера ли дали започват контракции от другата болка която е постоянна.

Стана ми забавно. И аз това го мисля точно. Не си сама...хаха

# 719
Аз усещам как ме натиска отдолу все едно всеки момент ще излезе да се чуди човек защо му трябва толкова време на самото раждане😁,някой ползвал ли е кенгуру,да препоръча някое или трябва да меря?

Общи условия

Активация на акаунт