ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 8

• 27 759
  • 796
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
С първото дете си бях купила и кенгуру и шал с халки. Не се справих хич! Сега виждам как тук ги носят завити в шалове и искам и аз. Ама как се връзват без да изпадне бебето и защо са по 100 евро..нямам представа още.

# 721
Те и тук тези слингове не са много евтини но пък много ги хвалят,но като че ли раницата по ми допада

# 722
За мен е лесно връзването. Изгледай няколко клипчета и пробвай. Но за цената отговор нямам. С една приятелка си купихме 5м еластичен плат и една шивачка го мина на оверлог за многократно по-ниска сума.
Някои модели раници са по-удобни от слинг, но не са за малки бебета.

Steys, явно е серт самата акушерка. Тя в поликлиниката при ЛЛ ли е? Моята директно през програмата ми пуска всичко вкл изследвания, искане към ЛЛ за лекаратво или смяната му и т.н. без да се налага да ходя повторно. Праща и към болницата какво допълнително да ми правят на следващия преглед. Имам и 3 телефона в болницата да звъня според случая + на акушерката. Направо не мога да повярвам, че при такова оплакване не те е препратила веднага за изследване🙈

# 723
В една сграда са попринцип, но все пак нали тя ме следи би трябвало да вземе мерки според мен. Иначе за кръв ми дава лист и ме праща в болницата а за очен се опита да ми запази час, но нямаха наличен и накрая ме прати в болницата и се оказа, че там дето ме изпрати е само за спешни случаи та не ме прегледаха защото не съм спешна. Абе нямам думи просто ..

# 724
Утре и аз съм на тонове и преглед.
Всичко ме боли зверски, таз, стави, колена, венерин хълм.... отзад на опашката.
Като ходя също ме боли. Бебето като се движи ме боли Simple Smile
Чудя се, ще разбера ли дали започват контракции от другата болка която е постоянна.
С първата бременност , нямах такъв дискомфорт . Сега с тази да отбележа н 29год. съм и се чувствам като баба . Болят ме ставите , сухожилие между краката , кръст , гърба ми ... всичко . Започвам да се притеснявам след като родя дали това ще мине Sad
Чудех се , само моето тяло ли така е травмирано . Не се глезя , боли си ме Sad а имам още месец до термин 😭😭😭

# 725
Не се препоръчва кенгуру, като мненията са от "умерено вредно, на повечето деца нищо им няма" до "изключително опасно за тазобедрените стави". Не се наемам да кажа кой е прав в случая, просто го избягвам.
Вместо него може да пробваш еластичен слинг (0-6м на бебето), тъкан или ринг слинг (0-докато искаш), ергономична раница (4м+ или 6м+ в зависимост от модела) и тн.
По-хубаво е да се тества, като се роди бебето. В зависимост от структурата на тялото са удобни различни марки.
Има библиотеки за слингове/ергономични раници, които предлагат безплатен наем на еластичен слинг за бебе под 3 месеца. И оттам можеш да си наемеш и друго нещо да го пробваш.
Или може да отидеш на "бебеносеща среща", на доста места правят.
Или може да си избереш специализиран магазин и на място да те консултират. Обикновено разбират.
В стандартните бебешки магазини не ми харесва много какво предлагат, а и продавачките там не винаги консултират адекватно.
От 30ти септември почва international babywearing week, може би ще има намаления.

# 726
Прегледа за разакритие е почти винаги с ръка.Неприятно чувство.

# 727
На мен ми правиха за разкритие на магарето, стандартен преглед. За мен не беше неприятно, просто трябва да се отпуснеш и довериш на лекаря и няма да има проблем. Аз се оказах с 2 см разкритие.
Момичета,утре съм на тонове и преглед за разкритие,знаете ли прегледа на магарето ли ще е или с вагинален ехограф?

# 728
Тъй като от началото искам да раждам естествено се свижа много, аз и преди спортувах 4 пъти седмично и съм само и единствено пеша и мисля,че в момента това ми е от огромна полза. Все още правя йога има страхотни упражнения за гърба, доста са отпускащи, ходя поне 1:30,2:00 на ден и доста от болките ги няма. Само това на бедрата отвътре изтръпването и разширяването отдолу усещам, странно е и не много приятно, но то не ни остана много.

# 729
Как сте с движенията на бебето, при мен последните дни е страшно активно и почти 2 дни ме риташе и се движеше нон стоп. Имах чувството че ще излезе през корема ми Grinning тази седмица бяхме на сватба и при всяко ръкопляскане или когато беше зарята тя направо полудяваше:grinning: а през цялата бременност беше кротичка, от една седмица насам нещо се е разбушувала и то много

# 730
Как сте с движенията на бебето, при мен последните дни е страшно активно и почти 2 дни ме риташе и се движеше нон стоп. Имах чувството че ще излезе през корема ми Grinning тази седмица бяхме на сватба и при всяко ръкопляскане или когато беше зарята тя направо полудяваше:grinning: а през цялата бременност беше кротичка, от една седмица насам нещо се е разбушувала и то много

И аз се канех това да питам днес. При мен е същото от няколко дни - голямо въртене и преобръщане. Както и да застана и е голям купон, но не мисля , че е нещо притеснително при положение че няма болка ( само при по силните ритници е кофти) . Утре съм на консултация и ще видим на какво се дължи тази хиперактивност и ще насрочим дата за секциото май. Simple Smile

# 731
  • Белгия
Моя бебо много е заякнал. Ритането в ребрата беше поносимо, но от няколко дена буквално се събуждам от болка и трябва да се превия малко, че уж да го изместя от реброръгащата позиция.
Отделно от това не изпитвам никакъв дискомфорт, по-скоро неприятни но поносими усещания (като менструални болки), охкам ако трябва да стана от легнала позиция, но пък все още си карам колелото, разхождаме кучето в близката горичка, опитвам се нещо да шетам из вкъщи. Бедрата вече не ме болят, боляха много предишните месеци. Явно най-накрая са се разширили! 😀😳

# 732
Не мога да кажа че съм имала кой знае какъв дискомфорт през бременноста,работих си,доста енергия имах обаче влязах ли в 9ти все едно съм друг човек,подуването на ръцете едно на ръка,повече от 2 часа разходка не мога да направя понякога и те са много,започва да ме боли отдолу,и сега това изтръпване на тазовата част което не е болка за умиране,упражнения правих до 7ми месец но след една серийка влязах в болница за задържане и се отказах,упражненията бяха за бременни да отбележа никак натоварващи,вчера си купих от лидъл яке за бременни което има допълнителна платка за бебко,ако го носиш да е под якето,платката се маха и става обикновенно яке..

# 733
И при мен има доста активност, особено под ребрата. А иначе, бебетата реагират бурно на шум и е нормално да са по-активни, когато имам много хора.

# 734
При мен е обратното, бебето последните дни никак не е активно, не знам дали се дължи на това, че вече му е тясно... преглед за разкритие до сега не са ми правили а съм в 38 + 6 г.с

Общи условия

Активация на акаунт