ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 8

• 27 756
  • 796
  •   1
Отговори
# 735
За активност трудно мога да говоря,ритниците и въртележките вече не ги усещам,сега има едно опъване по стените на корема,протяжно такова сякаш му е много тясно...
Не ме гледаха за разкритие,много заети бяха 😃 ...

# 736
  • Белгия
Тъкмо идвам от доктора. 36 седмица, бебо е ±3200кг 😱 и около 42см. Водите са ми наред, бебето с главата надолу. Сърце, кости, мозъче, всичко си е както трябва. Тя още вика, от другата седмица, мога да започна да го очаквам всеки момент. 😱😱
Най-накрая, взеха ми микробиология, след 10ина дни (на следващия преглед) ще знам резултата.
Аз си поръчах нощници за кърмене от Лидъл, като пристигнат и куфара ще ми е готов, това поне няма да го мисля повече!

# 737
Нашата бебка е доста активна като цяло, сега се мести и разтяга някак цялата. Има ли и други със запушен нос нощем, ужасно е, като легна и едвам дишам, а коремът ми вече е паднал надолу и не ме притиска, четох за ринит на бременността.

# 738
На мен ми се запушва носа всяка нощ,мъжа ми мрънка че хъркам 😁,чакам да ми се смъкне корема но уви явно не е готов още въпреки 38+5 дни всеки ден правя разходки без кръст оставам вчера и си потанцувах в къщи уви нищо,на някоя мама ще присъства ли мъжът и на раждането?

# 739
  • Белгия
Нашата бебка е доста активна като цяло, сега се мести и разтяга някак цялата. Има ли и други със запушен нос нощем, ужасно е, като легна и едвам дишам, а коремът ми вече е паднал надолу и не ме притиска, четох за ринит на бременността.

Моите нощи от няколко дена насам са следните:
Запушен нос ➡ дишам с отворена уста ➡ устата ми пресъхва ➡ ставам да пия вода ➡ допишква ми се ➡ ходя до тоалетна ➡ лягам ➡ запушен нос......
С това недоспиване много се радвам, че не трябва да ходя до офиса!!

А за раждането - да, ММ абсолютно ще присъства, аз съм му казала, да знае и да си прави сметките за да е там! Ама и той иска де.. Не знам как ще съм, ако той не е до мен 😱😱

# 740
И аз днес бях на лекар моя мъник е 2.600.  За носа и моя много се запушваше в началото на бременността и преди месеца пак, но от 1 седмица е по-добре. Всяка нощ си слагах капки иначе не можех да спя. За раждането днес питах таткото може да е с мен,безплатно е. Ние така сме решили заедно да си го посрещнем мъника Heart

# 741
Моят нос също се запушва,  но е нормална екстра към бременността.И моето бебе е много активно ☺но док казва , че е нормално ☺.
Аз не желая моя съпруг да присъства на раждането.Нито той има желание.Все си мисля, че откакто свят светува ,това си е женска работа☺.Но ще остане с мен първата нощ в болницата .Ще се опитам да кърмя още същата вечер след секциото и ще имам нужда някой да ми подава бебето , след операцията.Виж с това може да е полезен☺

# 742
И моят съпруг ще присъства, ще съм много по-спокойна, че е с мен, а и искаме да посрещнем малката заедно.

# 743
И моя нос всяка вечер е запушен. Корема след 3 дни непоносими болки в кръста се смъкна малко, но май не достатъчно. Микробиология не са ми взимали днес бях при личния че ми пари като пишкам и директно ми изписа антибиотик. Таткото ще присъства. Той иска пък и аз май ще съм по-спокойна. Казаха ми, че имам право на двама присъстващи и майка ми иска ама май ще ми дойде в повече. Само мъжа ми за подкрепа ми е достатъчно. Вече съм в 37 седмица и съм решила, че до 2 седмици ще съм родила 😂😂😂 Сметки без кръчмар си правя

# 744
И моят нос се запушва и аз днес бях на преглед. 36+1, бебето е 3кг и високо 50см.
И на мен ми казаха да го чакам към 10 октомври защото е голямо и няма да изкара до термин.
А на мен още стаята не ми е готова, нито чанта за родилно, нито дрехите са изпрани.

Хахахха живота обича смелите, да става каквото ще Grinning

# 745
Аз изпрах и изгладих всичко, мойте и на бебето дрехите, купих всичко (или поне така си мисля Grinning ) уж сме подготвени, но ще видим дали е било така. АГ ми каза, че в 36/37 седмица трябва да се пусне микробиология и кръв и урина.

# 746
Моят мъж в началото на бременноста,ми каза че му се иска да присъства,аз го стопирах че не му била работата в родилно,имам някои задръжки едно че ще ме види тотално уязвима,после може никога да не ме погледне като жена...предполага се неговото присъствие там да е за подкрепа и споделяне на момента,подкрепа трудно може да даде,характера му е такъв,нито ще ми масажира гърба,нито ще ми говори укоражителни думи,хем ми се иска хем не ,иска ми се ако е там поне да ми е полезен..иначе за споделяне на момента ще е безценно...

# 747
И на мен от няколко дни ми е запушен носа и дишам доста по-трудно, но това да е ще го изтърпя. При мен моя мъж няма да присъства, защото каквато е паника само ще ме напряга Grinning
В 35 седмица съм, но още не сме готови с ремонта на апартамента, живеем в нашите, дрехи за бебето не съм прала и гладила, за мен нищо не съм подготвяла както винаги всичко ще стане в последния момент. Но като вляза в болницата майка ми ще изпере и изглади всичко и затова не го мисля толкова

# 748
Пера поетапно,  но най-малките няма, защото не съм сигурна, че ще послужат.  Пък за някои по-големи ще е рано, така че само ще ги прибера. Чантите са готови.Simple Smile Но няма да гладя. Ако някой иска, докато съм в болницата да идва да глади, ако не ще мина и без гладене. Най-много да ги минавам преди обличане с ютията набързо 😁

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 05:58 от ARmaCH

# 749
Аз съм 36+6 и вчера започнахме с пазаруването за бебето. Още не съм прала, но си купих прах за пране и омекотител, та мисля да започна скоро. Дрешки взех само 56 размер. Бебчето се очертава да е голямо и най-малкия размер мисля, че няма да е нужен. А пък по-големи дрешки мисля да взимам в последствие, за да си ги избирам за детето вече персонално, а и според сезона. Нещо ми е много трудно да преценя как трябва да се облича едно бебе.

Някоя по-опитна мама може ли да каже горе-долу колко време се използва този размер 56? Предполагам, че около месец-два.

Общи условия

Активация на акаунт