ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 8

• 27 762
  • 796
  •   1
Отговори
# 675
Аз в началото започнах да си записвам всички разходи, свързани с бременността-прегледи, изследвания, купища лекарства... като стигнах 1500лв ми стана лошо и се отказах...
Но прегледите на ехограф по ЗК ,започнах да ги заплащам сега, т.е даже само 1 съм платила, но вс следващи също ще си ги плащам. Тоновете при мен също са платени.
Раждането като цифра, също ми идва в повече и като ударя чертата на края....не ми се мисли.
Но истината е, че след всичко, което ми мина през главата, средствата са ми най-малкия проблем.
Искам вече бебето да се ражда, защото цялото напрежение напоследък ми идва в повече. Страх ме е дали всичко ще се задържи що годе в норма, и дали няма да се прецака нещо на финала.
Относно държавната болница, тук в Бургас е само една и по моя преценка ,състоянието й е критично....и не желая да попадам в такива условия и да си създавам допълнителен стрес.

А иначе ако живея в Америка , нямаше да оцелея аз,с толкова малък брой прегледи 🤣🤣🤣🤣

# 676
Аз, както бях писала, ще раждам в държавна болница, но не ходя там на прегледи. За всичко си плащам в частен център, като със сигурност досега съм дала доста над сумата, за която likeawind пише, вкл. пренаталния тест беше 1300 лв, защото решихме най-големия пакет от хромозомни аномалии да вземем. Ходила съм на всички фетални морфологии. Като сложиш само тонове+ преглед всяка седмица, сумата не е малка.
Раждането в държавна болница с избор на екип (както ще съм аз) също е далеч от безплатно, екстри като самостоятелен апартамент, от който също ще се възползвам- също. Като сложиш и извличането на стволови клетки (5300 лв)...
Не излиза по-евтино в никакъв случай. Добрите държавните болници в София, популярни с родилните си отделения, са многопрофилни- това на мен ми е много важно. Искам да знам, че мога да разчитам на всякакъв тип лекар веднага- просто да може да слезе от друго отделение.

# 677
И аз в началото бях почнала да записвам разходите, но се отказах то се стреснах направо. В началото се следях частно, всеки преглед 50.00 лв + всеки месец изследвания за 100.00 лв, отделно феталните и ми стана лошо. Записах се по здравна каса и разликата е огромна, сега ако искам второ мнение или нещо ме притеснява отиваме на частен кабинет, но иначе си е кожудерство. На мен за цялата бременност ми взеха 4 пъти микробиология, сега в 36 седмица било задължително , за да се види преди раждането как е положението + се полага пълна кръвна и урина. Като слешам и гледам познати в чужбина как следят блеменности и раждат се убеждавам, че тук не е никак зле проследяването. Снаха ми в Малта нямаше почти никакви изследвания и прегледи, тъй като абортът там е забранен и да има проблем нямаш избор, прибираха се до Бг за да пускат изследвания, но от самото раждане, болницата и отношението е страшно доволна, там здравеопазването е безплатно.

# 678
Искам да ви попитам : аз по цикъл съм 34 г.с + 5 , но ехографа казва 36 г.с. .. бебо го изчисляват на 2800кг ... доктора ми няма да го има от 3-ти до 19-ти октомври ... насрочи ми дата за секцио 21 октомври ... колко е вероятно да издържа до тогава ? Вие имате ли отклонение от термина по Цикъл и това ,което показва ехографа ?

# 679
Според мен е доста вероятно да родиш преди 21 октомври... Това си е цял месец...
Моето бебе беше 2800 гр. в последния ден на 36 г.с. (по календар), а по ехограф върви няколко дена напред.

Искам да ви попитам : аз по цикъл съм 34 г.с + 5 , но ехографа казва 36 г.с. .. бебо го изчисляват на 2800кг ... доктора ми няма да го има от 3-ти до 19-ти октомври ... насрочи ми дата за секцио 21 октомври ... колко е вероятно да издържа до тогава ? Вие имате ли отклонение от термина по Цикъл и това ,което показва ехографа ?

Последна редакция: пн, 23 сеп 2019, 12:53 от Novichka1

# 680
В Англия днес ще дам кръв за 4-ти или 5-ти път и май ще е последен. Имах 3 скана само защото моето момче беше решило, че няма да им покаже всички органи наведнъж. Иначе са само 2. Микробиология изобщо не ми взимат. А на всеки две седмици като ходя на преглед ми мерят корема със сантиметъра и пишат на лист хартия на който пише предполагаемото тегло -пълна глупост за мен! Тоновете ги слушат на всеки преглед. И като им кажа за нещо което ме е притеснило и те ме питат ходила ли съм на доктор и ако има нещо да ида в болницата. Ужасно да нямаш връзка с тези които те следят! Наистина като гледам и вие колко изследвания имате .. блазе ви тука нищо ...

# 681
Е поне в нещо да сме по-напред в България Stuck Out Tongue Winking Eye
Истината е че безплатен обяд няма. Все има нещо за което да трябва да си доплатиш. Но поне тук можеш по всяко време да отидеш на преглед, разбирасе срещу заплащане. Тук единствено но куца материалната база и най-вече отношението към пациентите. Аз до сега съм срещала лошо отношение само от една акушерка, но тя явно си е такава кисела попринцип. Всички други бяха страхотни. Сега да видим как ще мине раждането и престоя след това. Аз съм избрала държавна болница + избор на екип.

# 682
  • Пловдив
Да, несъмнено един голям плюс на здравеопазването в България е, че можеш сравнително бързо и лесно да се свършеш с всякакви специалисти.
Мен ме голи гърлото от нялолко дни. Отделно имам болки ниско долу като при цистит, но пък стерилната урина излезе чиста... Дано да не стане някоя беля накрая.

# 683
На мен ми стана интересно, аг болниците поддържат ли лекари с други специалности? Освен стандартните аг, неонатолог, анестезиолог и тн. Мислех, че популярните Майчин дом, Тина Киркова и Шейново са само АГ. И ако ми трябва кардиолог примерно, нямат наличен.

# 684
  • Пловдив
За София не знам, но в "Селена", ако се наложи, викат консултанти от "Свети Георги".

# 685
Тогава се викат лекари от други болници или майката се транспортира спешно до друга многопрофилна. За София в болница Надежда казаха, че от Пирогов взимат специалисти, ако р многооо зле положенеито имат линейки и карат направо там. На мен затова ми беше голямо чуденето дали да не раждам в Токуда.

# 686
Аз именно заради това избрах Токуда, че е многопрофилна и искам всичко да е на едно място, да сме по-спокойни. Дано на никоя от нас не се налага да ползваме други специалисти.

# 687
И при мен една от причините да избера Токуда е, че е многопрофилна. Като си плащам толкова много поне всичко да е на едно. Надявам се да не се налагат допълнителни прегледи/изследвания все пак, но да съм спокойна.
Ако някоя мама не е разбрала, днес има в Лидл дрехи за бременни и бебешки. Аз си купих от якетата, бельо, сутиен за кърмене. Не са лоши.

# 688
А ти сега в коя седмица си ?

Според мен е доста вероятно да родиш преди 21 октомври... Това си е цял месец...
Моето бебе беше 2800 гр. в последния ден на 36 г.с. (по календар), а по ехограф върви няколко дена напред.

# 689
  • Пловдив
Ай ай това секцио на 21 окт ще е на ръба! А вариант без този доктор имаш ли?
Някакси на мен ми е странно да не знам какво ще става с мен, но да видим. Настройвам се за болка яко. Чудя се с едно спешно секцио, където леко ми капнаха водите и цял ден имах контракции и бебето ми беше влязло с главата и 6см последно преди да ме резнат имах разкритие, дали се брои за опит за естествено раждане в смисъл дали сега това второто раждане може да е по-бързо, защото вече 1 път съм "раждала". Майка ми казва , че реално те е минало бебето по родовите пътища и ще е като първо раждане. Но имам надежда, че все пак е тръгвало бебе и нещата може да се случат като при второ раждане. Оф. Аз иначе съм родена дребна и съм изкочила за 4 часа. Което за първо бебе е било рекорд хах. С мноого разкъсвания каза майка, защото съм била буквално забързана. Пък и натискат корема. Аз мисля, че с предишното ми секцио никой не натиска кореми....те окситоцин казаха, че няма да ми дадат...
Също не знам ако водите не изтекат, а ме боли дали да отивам към болницата или да се помотая у нас. Смисъл все пак мерят тонове предполагам и от тази гледна точка е по добре да съм при лекари?!

Общи условия

Активация на акаунт