Съвет за приятелка

• 11 228
  • 334
  •   1
Отговори
# 195
Именно.

# 196
Гал, сигнали за манипулативност има, и не знам как не ги виждаш? А, ако не е манипулативност, то е липса на всякакъв опит да бъде в интимна връзка с друго човешко същество. И в двата случая, не е добре.
Тя клони повече към второто и има някаква надежда, че с времето може би ще прояви някакъв вид емоционална привързаност към нея. След това си мисли, той в началото като е такъв и не изпитва желание много много да е с нея, едва ли и след време ще има, абе скапана работа като цяло.
Ако смята, че ще се научи на тези неща докато е във връзка с нея, тогава да го търпи... неясно колко време. Бих търпяла човек без всякакъв опит, но трябва да бъде изпълнено едно много важно условие - да бъде добър и мил човек. Такъв, който си няма никаква представа от нищо, но си позволява да критикува и подскача, не влиза в графа "мил човек".

# 197
Гал, сигнали за манипулативност има, и не знам как не ги виждаш? А, ако не е манипулативност, то е липса на всякакъв опит да бъде в интимна връзка с друго човешко същество. И в двата случая, не е добре.
А за сигналите за манипулативност от нейна страна нещо да кажеш?

Тя клони повече към второто и има някаква надежда, че с времето може би ще прояви някакъв вид емоционална привързаност към нея. След това си мисли, той в началото като е такъв и не изпитва желание много много да е с нея, едва ли и след време ще има
Какъв точно е, освен различен от нея? Тя не иска емоционална привързаност, а иска точно определено емоционално проявление - така, както тя го вижда за правилно. Човекът иска 2 от 7 дни будно време за себе си и това естествено, че за човек без личен живот като приятелката ти е проблем. Тя хубаво се притеснява за бъдещето, а да й е минало през ума как изглежда отстрани? Ако сега се е лепнала, като се съберат в едно жилище няма да има отърване - захапва го за крака и не го пуска.

Сериозно, плашите ме понякога с тоталния отказ, че може да има друга гледна точка.

# 198
Нека си има друга гледна точка, изобщо не ми пречи. Проблемът не е във времето, което иска да прекарва сам, а в това, че явно нещо в поведението му, буди несигурност в нея - критиката за тялото й е физическото доказателство в случаят, най-вероятно има и други неща. 
Продължавам да си стоя зад първоначалната позиция, че са прекалено различни за да имат връзка. Кой крив, кой прав, няма особено значение.

# 199
Кой крив, кой прав, няма особено значение.
Има даже огромно значение, защото човек влиза във връзка с целия си багаж - минало, очаквания, характера.
Независимо с кого е във връзка, за да поддържа душевното си равновесие, девойката ще иска да участва плътно в живота на гаджето. Тя губи увереност от всеки негов ангажимент, който не включва присъствието, участието или одобрението й. А това, доколкото помня, според ССФ в СО е дефиницията за психическо насилие.
Че тази връзка няма да я бъде - няма как да съм по-съгласна. Против съм единствено да се обявява гаджето за черен, само защото е
А. Мъж
Б. Не иска да е 24/7 с девойката.

# 200
За мен никой не е виновен от двамата в тази двойка. Мъжът е свободолюбив, обича да излиза напред-назад, незадължително с гаджето. А тя, според мен, е от типа романтична душа -иска цялото внимание, любов, пеперуди и т.н. и като не ги получи, следват драми. Аз мъжът го разбирам, защото и аз съм до известна степен такава. Те просто не са на една честота, затова не ги виждам заедно успешно. Тя ще продължава да драпа за внимание, той - за свобода. Да се преориентира тя е моят съвет, щом този мъж не я устройва.

# 201
Точно пък от мен, никога никога няма да чуеш мнение, което да е пристрастно. Няма значение дали става дума за мъж или жена, коментирам това, което ми се струва нездравословно.
При нея нездравословното е да търси връзки с хора, които никога няма да й дадат това, което иска/има нужда. Освен драми в живота си, друго няма да постигне.

# 202
  • Варна
Аз мисля, че момичето е с повече емоц.проблеми. Влюбена е в мъж, който не е особено впечатлен от нея. А тя целеустремено иска да го промени кардинално . Защо ??? Унизително е и безпереспективно. Не зная от форуми,книги, клишета ли се влияят някои хора, но и в сблъсъка с реални проблеми си остават слепи. Някои са като програмирани, с амбици, но в противовес на избрания човек. Ергенът няма да се трансформира в послушна детегледачка, иконом, с култ към жена си. Няма нужда от излишни квалификации и анализи. Мъжът не желае сериозно обвързване. Следващите му критики ще са по - язвителни, с цел да я дистанцира.

# 203
  • Бургас
Ох, като тръгнем да вярваме на приказки... кой колко правил секс и блабла. Момчето я ползва за разнообразяване. Вероятно има и друга, или поне е хвърлил мрежи някъде, където обяснява как няма гадже и затова не иска "гаджето" да приказва за отношенията им. Излиза си, обикаля баровете, вероятно сваля жени, вероятно спи с тях. В началото му е било интересно, ама после мацката е подкарала с телефона нон стоп и "ти защо не се обади" ,"от 3 часа не си ми писал" и подобни и му се е отщяло. Дори и приказките за фитнеса и че харесва друг тип тяло не значи "иди на фитнес", а значи "не ме кефиш".
В момента поддържат неангажиращи отношения за секс. Утре може и телефонът да не си вдигне. Това е.
Разбирам момчето. При него връзката ще се случи, няма да "влезе" в нея. Затова е и "нямал" досега връзка, защото не казва на всяко няколкомесечно чукане така. Момичето да си намери друг, този не е нейният.

# 204
  • София
Що се правите на улави Joy
Вие с вашите мъже, като бяхте гаджета, по 3/7 дни ли бяхте във връзка? През другите 4 не се познавате, не се чувате, все едно другият не съществува.
Нищо лепкаво не виждам в момичето. Всяка, която е имала нормален мъж, знае, че един мъж те търси, иска да прекарвате време заедно, наглася си ангажиментите и т.н.

# 205
  • Terra incognita
Така си е. Ако някой мъж ми постави условие за режим на свиждане 4/7,  бих се обидила много жеатоко и бих си тръгнала без обяснения.

# 206
А ако настоява всеки ден с него, няма приятелки, няма курс по рисуване или каквото там обичаш да правиш, няма днес си вкъщи, че се умори и искаш да си починеш след работа, абе с него си само?!

# 207
  • Terra incognita
Тези неща се уточняват съвсем естествено в хода на ежедневната комуникация, а не се правят предварителни схеми и графици.
Днес съм ангажирана с това и това, да оставим киното за утре, защото ще стане късно? Утре имам служебен ангажимент извън града, ще закъснея. Такива работи.

# 208
  • София
Не виждам да настоява. Не се пали.

Ще ти подшушна една тайна. Човек, който не е емоционален инвалид, когато иска време за себе си, го комуникира чрез поведението си и по други начини, изразява го чрез личността си
и не кара другия да се чувства като притурка и досадник. Правилца от сорта на 4/7 и 3/7 говорят за проблем у човека. Ако ти си окей да ти размахват пръстче и да се снишаваш като дъвка, залепнала на подметката на някого, записвайки си в графика кога можеш и не можеш да го притесняваш, то не го рекламирай на другите жени. НЕ е нормално. Просто не е.

# 209
И ти не се вълнувай. Преувеличаваш казаното от момчето и преразказано от двама човека - гаджето и приятелката й - в случая.

Общи условия

Активация на акаунт