Азиатска козметика и грим 12

• 34 382
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Две в едно, аз лично не разбирам поста ти. Не те и виждам да си препоръчала нещо на момичето, което пита за препоръка за продукти. Ако само ще си чешем езиците за това кой с кого е съгласен или не е, тук не е мястото. От тестерите, които ползваш какво можеш да препоръчаш за зряла кожа, склонна към акне?! Аз съм с такава.

Viola аз не съм съгласна с поста ти. Независимо колко чете човек с козметиката винаги има риск дали ще е подходящ в даден момент продукта Х. Може един и същ продукт да е ок понякога и да не е ок друг път. Това важи за всички козметични продукти. Не всеки има време или желание да изчете Н на брой теми. Когато някой пита нещо, ако човек иска отговаря, ако не подминава, нали затова е форум. Иначе се получава някакво затворено общество.

Аз лично когато има възможност купувам малки опаковки от 15 мл за проба. При корейските марки е по често срещано да има малки разфасовки.

# 511
Виола си е напълно права. Колко много неща сме пробвали и споделяме като мнения за даден продукт, да нормално е на един да му действа даден продукт на друг не, на един гадните съставки да му се отразят на друг не...пробвай купувай и това е няма друг начин.
Сподели мнение за продукти и така ще се допълва информацията.
А и Виола е много добре запозната с продукти и състава им, виж аз мажа като невидяла и рядко гледам състав, добре че тя тук споделя за разни състави та и  аз вече имам навика да поглеждам от време на време.

# 512
  • На остров
В предишен пост съм споделила аз какво ползвам. Естествено, че няма да си съгласна с мен защото съм от съвсем скоро в тази тема. Но пак казвам това е форум не е някаква тайна явка за просветени.
Моят кожа също е зряла и склонна към акне.

# 513
Две в едно, какъв ти е проблема, на конкретни въпроси винаги се е отговаряло в темата, а това за тайното обшество не го разбрах какво искаш да кажеш.
Както на всеки не му се занимава да чете, така и на всеки не е вменено задължението да отговаря, Виола си направи труда да разясни.
Ще се радвам, ако послушаш съветите, които раздаваш какво трябва да правят другите в темата - да отговарят и т.н.
Противоречиш си, хем на никой не му се чете, хем ни пращаш сега да ти търсим постове из темите.

Оф,  неприятни са ми такива включвания, някой да се обади само с някаква такива нищо не казващи включвания в една от най-спокойните теми.

Sunglasses  явка за просветени не ми харесва, не предполага никаква грижа за външния вид, трябва да си безличен, като ще сме конспиратори избирам примерно билдербергите на азиатската козметика:joy:

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 12:00 от zari65

# 514
  • На остров
Зари65 нямам проблем Simple Smile
Разбира се че всяко различно мнение не се харесва. Аз конкретно съм отговорила на въпроса на потребителката без да и обяснявам колко много трябва да прочете преди да реши да си купи нещо.
Много сериозно се взимате Simple Smile и излишно се усложняват нещата.

# 515
  • Germany
Аз за зряла кожа склонна към акне бих препоръчала охлюви. Обаче пък конкретна марка не се наемам да препоръчам, защото съм ползвала само Cosrx.
Две в едно, нощната маска на Klairs е един от продуктите, които винаги бих държала в наличност. И на мен ми пасва много добре 😉

# 516
Много хора не се задълбочават особено в грижата за кожата и смятат, че един крем ще преобрази магически всичко към по-добро. Да, ама в 99 от 100 случая не е така. Особено когато бориш няколко проблема. Една хубава и адекватна грижа за кожата включва комбинация от правилни продукти, стриктно самонаблюдение и проучване за състав и взаимодействия помежду им. Съзнавам, че това звучи неопределено и вероятно високопарно, но е факт. Всеки може да каже какъв серум ползва. Почти няма пишещи тук, които да не са споделяли рутината си (която варира също много, аз не ползвам всяка вечер едни и същи неща например). Две в едно е може би права от гледна точка на много от сега навлизащите в азиатската грижа за кожата, но пък Виола дава мнение като човек, знаещ че всяка директна препоръка към определен продукт би била да кажем 50/50 адекватна. Истината е, че почти всеки започнал пробва в началото. Никой не може да каже кое как ще действа на някого. Аз за себе си дори не мога да кажа. Моля ви, не се дразнете! Темата ни е прекрасна! Всички въпроси са добре дошли, просто на някои няма еднозначни отговори и могат да "увиснат". Това не е грубост от някакво тайно общество към новодошли. Аз смятам за безотговорно да се дават категорични препоръки на хора, които не познаваме и не знаем нищо за тях.
Хубав ден на всички сладки "корейки"!

# 517
Две в едно, мнението ти не е различно. Мнението ти е неадекватно. Изумява ме и самочувствието, с което пишеш, че пък и имаш претенции към останалите.

Върнах се да те чета и виждам, че ползваш Клеърс, но освен, че си написала, че ти харесват серума и крема, не виждам нищо повече. Затова и съм те подминала като бърз влак.

Няма такова нещо като зряла кожа, склонна към акне. Моята кожа е комбинирана, към нормална, в зависимост от сезона, успявам да я дехидратирам най-редовно, боря две-три пигментни петна, фини линии около очите, порите ми се отварят повече от колкото искам от време на време... налага ми се да изравнявам релефа.. пак от време на време. Акне отдавна не боря активно, но си пазя два продукта за спешни случаи, ако ми се появи някоя хормонална.

Истината е, че продуктите, които ползваш са крайно недостатъчни за моята кожа... не само, защото не предлагат никаква комплексна грижа, но и защото съм ползвала почти всичко на Клеърс (пълноразмерни продукти), а мога да препоръчам само Supple preparation face toner-a.
Алергична съм към всякакви продукти с охлюви, а така също и прополис....

КК е сложна за кастомизиране, комбиниране и употреба. Неправилното използване на активи може да доведе до нежелани ефекти. Неправилното комбиниране - до никакъв ефект.

Момчета, които пишат тук с препоръка го правят отговорно и с грижа за останалите. За това и препоръките са малко. Внимателни са по отношение на това какво препоръчват и защо...

Изцепки като твоите аз лично подминавам по дифолт, но други, за съжаление, няма да го направят...

# 518
Момичета, мисля, че няма нужда да се продължават подобни дискусии. Нека бъдем полезни една на друга и оставим егото настрана. Аз също съм изказвала различно мнение и съм приемала различно от моето и уважавам това!
Много рядко пиша за продукт, тъй като не съм ползвала много, а и имаше период в който спрях корейската козметика, за да дам шанс на една френска (голяма грешка), та от 2 седмици новата ми придобивка е есенцията на Secret key - консистенция като вода, малко щипе там където имам активни пъпки или разчоплени, но за 3 дни оправи кожата ми. Бях я взела преди месеци, но тотално забравих за нея. Сега съм доволна, че лицето ми започна да се изчиства 😊

# 519
Момичета, да ви се похваля, че взех Dr.Jart Ceramidin Liquid за без пари почти от Джолсе. Почти никога не е наличен и днес видях, че го имат. Приспаднах десет долара кредит и айдееее. Исках плей сета заради пингвина, но и сега съм много доволна.

# 520
Здравейте, момичета, днес идвам да ви помоля за съвет - сутринта успях да си "ощавя" леко кожата над горната устна с депилираща лентичка, не е много дълбоко, но съм свалила от горния слой кожа определено и е достатъчно за да загрози. Тъкмо 3 седмици ползвам почти изцяло корейски продукти и съм много доволна как ми се подобри релефа и кожата ми става все по-свежа и сега 2 червени петна Cry Детето има рожден ден след 4 дни и искам да поногна по-бързо да заздравее кожата. За съжаление точно неща за зачервявания и кожна бариера не си поръчах много(нали никога не съм имала такива проблеми) и имам само Centella green level buffet serum и Real Barrier intense moisture cream (взела съм си по 10 мостри за проба), както и на Pyunkang Yul имам Essence toner-а и доста мостри са ми сложили на лосион,серум,ампула,крем та мога и тях да използвам локално ако ги препоръчвате. Имам и Mizon snail recovery gel cream. От изброените кое да мажа според вас утре като се поуспокои мястото или още днес да третирам с нещо?

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 15:29 от BeStrongMoms

# 521
BeStrongMoms,още днес много леко почистване на зоната, по възможност с кремов продукт, нищо със сапун  и като цяло избягваш много да мокриш със вода. После взимаш един тампон, напояваш с PKY тонера и правиш компрес за няколко минути. Отгоре нанасяш крема на Real Barrier и фанатично мажеш със слънцезащита дори и само като си помислиш за слънце. Това на първо време би трябвало да подейства. Охлюв не докато не позаздравее малко, а и виж в състава какво друго има освен муцин. Бъфета с центела също можеш да ползваш най-рано поне утре. От тестерите на PKY ако са синята серия (не тази за акне) можеш да ползваш почти всичко. Ако имаш от кремовете, moisture серум/ампула -всички са общо взето за възстановяване. Успех и пиши как се развиват нещата Hug

# 522
А този серум на Ит’с скин с пептиди подобни на змийска отрова - от тези, които има сега ДМ - дали наистина има леко блокиращ ефект?
Искам нещо, с което да удържа действието на ботокса ( на Ординари има еден такъв продукт и според мен има известен ефект, ползвам го много, на бих пробвала и още нещо)

# 523
BeStrongMoms, ох, лошо, ама не е непоправимо. И аз чат-пат си смъквам кожата заедно с мустака. Някъде назад съм описала по-подробно какво и как се случи и как се оправих. През телефона нямам достъп до старите си постове и не мога да го копирам сега, ако искаш потърси. Ако не, по смътен спомен - не помня кой тонер ползвах, но се мажех с https://m.jolse.com/product/skinlab-k-plus-red-x-essence-50ml/13 … ry/744/display/1/
И след това с https://m.jolse.com/product/apieu-madecassoside-cica-balm-15ml/1 … ory/46/display/1/
Като с второто се мажех почти нон-стоп - не оставях кожата да "изсъхне" между мазанията. По-бързо никога не съм се възстановявала.
Та на базата на горчивия ми опит, отговора за мен е центела и постоянно мазане през два часа примерно (зависи колко бързо кожата ти абсорбира продукта).

От това, което имаш налично, на твое място бих опитала следното:
Първо не бих се бавила, веднага щях да започна мазането, още щом съм си дръпнала мустака - ще пари и ще щипе, но няма полза от чакане.
Та бих започнала с Пюнканг тонера, бих пропуснала Мизон-а и вместо него или Пюнканг серум/ампула или онази с центела, а накрая Real Barrier крема. Като крема щях да подновявам непрекъснато. И извън мазанията, никакво докосване на засегнатия участък по никакъв повод.  
Обаче да подчертая, че това е само догадка, не съм пробвала конкретните продукти (освен тонера) и не знам доколко са ефикасни в дадената ситуация.
Успех и бързо заздравяване! Hug

# 524
Viola и blixa, много ви благодаря и на двете! Значи горе-долу добре съм действала сутринта - почистих, сложих тоник и много слънцезащита (излизането беше наложително), а сега започвам веднага с наличните продукти (от PKY имам и от синята серия май на всичко тестери,ще си запиша какво ползвам, за да дам едно полезно ревю и аз после)!

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 16:37 от BeStrongMoms

Общи условия

Активация на акаунт