Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 12

• 87 269
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Препоръчайте ми препарат за почистване на дамаска (може и да е за килими или мокет пак ще свърши работа), който да не изисква измиване, а само изсмукване с прахосмукачка. Значм, че има един лидълски, но не е в постоянния асортимент. Идеи?
На Астониш.

# 166
  • Козлодуй
Препарат за тапицерия от Т-маркет с четка отгоре Simple Smile

# 167
  • София
Благодаря!

# 168
Здравейте, в банята непрекъснато излиза мухъл. Чистя, ръцете ми окапват, но не успявам да го премахна навсякъде. Има между фугите и грапавините на плочките, по фризовете и орнаментите. Ще съм благодарна да ми препоръчате препарат със силно действие. Банята я чистя с Полирапид, Доместос и препарат за под, но не мога да се справя с този проблем. Пробвала съм и с обезмаслител. Вече ми иде да изкъртим всичко и да я правим наново, макар че е ремонтирана само преди 5- 6 години, и много ни харесва, като изключим мухъла.

# 169
Според мен, не й достига вентилация на тази баня. Как я проветрявате?

# 170
Банята има прозорец и той стои непрекъснато отворен.

# 171
  • София
Банята има прозорец и той стои непрекъснато отворен.
Да има прозорец и отново да има мухъл вече ми е притеснително, да не би да има малък теч някъде под фаянса, че да избива така, ?? Защо питам ли, защото моята баня няма прозорец, само вентилатор, но врата  й винаги е отворена, тя е към спалня и няма кой да гледа,  и нямам мухъл никъде и никога не съм имала.

# 172
Аз имам мухъл на местата където майстора сложи силикон и е ужас! Купих Бреф перфектно почисти котления камък, но мухъля не успя. Майка ми даде Силит ли е или Цилит не знам с бялата капачка, напръсках и оставих за около 30 мин. и светна! Много се зарадвах, че опитвах с какво ли не, но мирише на белина много...

# 173
  • София
Мухъл се трепе с белина.

# 174
Прозорецът е мъничък, а банята е северна и няма изолация. Най- много мухъл се събира на плочките зад паравана на душа (две стъклени врати), въпреки че винаги стоят широко отворени, освен когато се къпем.
Таванът и той даже мухляса на едно място. Много е грозно.
Ние си имаме проблем с мухъла из целия апартамент, но само в банята личи така и не се чисти. През зимата мухлясва под леглото в спалнята (то е с шкафове за съхранение отдолу). Даже долният шкаф на гардероба, който  е към външната стена, също мухлясва. Непрекъснато го чистя, както и долния шкаф на тоалетката. Мъжът ми направи решетки на самото легло, сложи вентилатор там, даже постави и някави плоскости, но нищо не помага, и затова вече превантивно си чистя, обаче е доста трудоемко, понеже трябва да вадя всичко. Апартамент с преобладаващо северни стаи без изолация е нещо ужасно, но не го знаехме, когато се нанесохме и го ремонтирахме. Иначе детската стая ни е източна и там мухъл не е имало. А климатици имаме навсякъде и цяла зима работят във всички стаи.
Аз никога не се бях сблъсквала с такова чудо, апартаментът на родителите ми е вътрешен, топъл, едната им баня даже няма прозорец, но никога не са имали проблеми.
Май бях чувала или чела някъде за този Цилит, ще го пробвам, а с белина не сме опитвали, но Доместос няма ли сходно действие?

# 175
  • На брега на реката
Може ли снимка на тоиз Цилит,моля. Аз имам същия проблем и е някакър кошмар. Отрових се от пръскане и няма отърване от мухъла.

# 176
И аз така. Мисля вече маска да слагам, защото след всяко чистене, усещам вкус на препарат в устата си. Откакто се роди малкият, не използвам нищо агресивно, даже чистя с разни домашни смеси, с изключение на банята и местата с мухъл. Там използвам вече по- силни препарати.
Някой ми беше казал, че мухълът е като гъба, и веднъж появил се, ако не се махне първопричината, винаги ще го има. Започвам да си мисля, че е така, той избива на едни и същи места въпреки мерките, които вземаме. Даже започнахме да вдигаме леглото, когато не сме си вкъщи, за да не е затворено. Пак мухлясва.
Много ни е яд, защото този апартамент, буквално го изкъртихме и изградихме наново, а не се усетихме да сложим изолация. Евентуално може да направим външна.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 20:27 от Forest rain

# 177
  • София
Мухълът е много опасен,  особено за децата може да доведе до алергии и други болести.

# 178
При нас се появява мухъл само в тоалетната, северна е, има прозорец, но не стои постоянно отворен, но пък и помещението не се мокри, банята е отделно. Веднъж или два пъти годишно пръскам с "Антимухъл", български е препаратът, доста силно мирише, после проветрявам, но мухълът изчезва. Евтин е, няма и два лева. Бях пробвала със "Саво", но не останах доволна, този е по–ефикасен. Но пък и мухълът не е много, само около прозорчето.
Имам силикон на две места и там мухлясва, няма изчистване, имам цилит, но не помня каква беше капачката, ще пробвам с него, благодаря!

# 179
  • София
Мухълът се появява от влага. Ако сте с ПВЦ дограма, има специални клапи с датчик, които се монтират на дограмата, при наличие на влага се отварят и тя излиза. Видях ги на Стройко. Това било трайно и модерно решение против мухъла.

Общи условия

Активация на акаунт