Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 12

• 87 301
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Моля, дайте съвет за почистване на бял мокет от петна? С какви препарати?

# 181
  • оттам, откъдето започва България
Прозорецът е мъничък, а банята е северна и няма изолация. Най- много мухъл се събира на плочките зад паравана на душа (две стъклени врати), въпреки че винаги стоят широко отворени, освен когато се къпем.
Таванът и той даже мухляса на едно място. Много е грозно.
Ние си имаме проблем с мухъла из целия апартамент, но само в банята личи така и не се чисти. През зимата мухлясва под леглото в спалнята (то е с шкафове за съхранение отдолу). Даже долният шкаф на гардероба, който  е към външната стена, също мухлясва. Непрекъснато го чистя, както и долния шкаф на тоалетката. Мъжът ми направи решетки на самото легло, сложи вентилатор там, даже постави и някави плоскости, но нищо не помага, и затова вече превантивно си чистя, обаче е доста трудоемко, понеже трябва да вадя всичко. Апартамент с преобладаващо северни стаи без изолация е нещо ужасно, но не го знаехме, когато се нанесохме и го ремонтирахме. Иначе детската стая ни е източна и там мухъл не е имало. А климатици имаме навсякъде и цяла зима работят във всички стаи.
Аз никога не се бях сблъсквала с такова чудо, апартаментът на родителите ми е вътрешен, топъл, едната им баня даже няма прозорец, но никога не са имали проблеми.
Май бях чувала или чела някъде за този Цилит, ще го пробвам, а с белина не сме опитвали, но Доместос няма ли сходно действие?

Според мен проблемът ви с влагата в стаите може да се реши с ползването на влагоуловител:

Що се отнася до банята, изчистете й мухъла с белина и после пробвайте след всяко къпане да я подсушавате.

# 182
Може ли снимка на тоиз Цилит,моля. Аз имам същия проблем и е някакър кошмар. Отрових се от пръскане и няма отърване от мухъла.
Скрит текст:
Това е препарата! Дано ви свърши работа! Вкъщи сме с изолация вътре/вън с две северни спални, имаме и влагоабсорбатор - есен/зима работи по цял ден, вратите са отворени и проветряваме. В банята вентилатора също работи денонощно и пак в основата на тоалетната чиния и мивката където има силикон мухлясва. Вече си мислех да викам друг майстор да ги оправя!

Последна редакция: сб, 02 ное 2019, 10:25 от AnMary

# 183
  • София
Мухълът се появява от влага. Ако сте с ПВЦ дограма, има специални клапи с датчик, които се монтират на дограмата, при наличие на влага се отварят и тя излиза. Видях ги на Стройко. Това било трайно и модерно решение против мухъла.
За София мога да отговоря, че има тава фирма която ги внася тези панелчета, те, французите отдавна са измислили топлата вода,  Wink фини са, и наистина вършат работа. Монтират се най-горе на  дограмата, имам ги. Самата фирма която ги внася е пуснала молба до .. някъде си, че иска това да стане задължителна необходимост към всяка поставена ПВЦ дограма, дали са им разрешили - не знам и не съм чула. Не са скъпи , около 30 лв май бяха всяко панелче.

# 184
И аз така. Мисля вече маска да слагам, защото след всяко чистене, усещам вкус на препарат в устата си. Откакто се роди малкият, не използвам нищо агресивно, даже чистя с разни домашни смеси, с изключение на банята и местата с мухъл. Там използвам вече по- силни препарати.
Някой ми беше казал, че мухълът е като гъба, и веднъж появил се, ако не се махне първопричината, винаги ще го има. Започвам да си мисля, че е така, той избива на едни и същи места въпреки мерките, които вземаме. Даже започнахме да вдигаме леглото, когато не сме си вкъщи, за да не е затворено. Пак мухлясва.
Много ни е яд, защото този апартамент, буквално го изкъртихме и изградихме наново, а не се усетихме да сложим изолация. Евентуално може да направим външна.
Ами тя външната е за предпочитане и във вашия случай си е направо наложителна.

Мухълът се появява от влага. Ако сте с ПВЦ дограма, има специални клапи с датчик, които се монтират на дограмата, при наличие на влага се отварят и тя излиза. Видях ги на Стройко. Това било трайно и модерно решение против мухъла.
За София мога да отговоря, че има тава фирма която ги внася тези панелчета, те, французите отдавна са измислили топлата вода,  Wink фини са, и наистина вършат работа. Монтират се най-горе на  дограмата, имам ги. Самата фирма която ги внася е пуснала молба до .. някъде си, че иска това да стане задължителна необходимост към всяка поставена ПВЦ дограма, дали са им разрешили - не знам и не съм чула. Не са скъпи , около 30 лв май бяха всяко панелче.
За да са ефективни въпросните клапи трябва да има отворен отдушник на срещуположна стена, за да може да циркулира въздухът, даже коректните фирми са си го написали на сайтовете. В противен случай не вършат никаква работа тези клапи. Ето:
http://www.bezvlaga.com/problem-glavna/efektivnost/

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 21:54 от petiaivanov

# 185
  • На брега на реката
Може ли снимка на тоиз Цилит,моля. Аз имам същия проблем и е някакър кошмар. Отрових се от пръскане и няма отърване от мухъла.

Тити, много ти благодаря! Дано успея да го намеря в нашия град!

# 186
petiaivanov, защо не прочетох за тези клапи преди да монтираме дограмата в апартамента на родителите ми преди година, не знам. Сега ще проуча как стоят нещата за алуминиеви дограми, в нашия апартамент сме с такава и определено в спалните има нужда от такива.

# 187
Форест, на кой етаж ви е апартамента че ти мухлясват мебелите отдолу? Да не сте над мази, необитаеми/неутопляеми помещения...? С каква подова настилка сте? Ако имате възможност направете изолация и на пода. Лесно решение за съжаление няма.
   С две ръце съм за външна изолация, особено при положение че апартамента е предимно северен. А разходите бързо ще се избият от тези за тока. Те северните стаи стопляне нямат  ooooh!
Родителите ми отвътре на места облепиха и с някакви декоративни плочки които също ги дават за изолация и останаха  доволни.

# 188
  • София

За да са ефективни въпросните клапи трябва да има отворен отдушник на срещуположна стена, за да може да циркулира въздухът, даже коректните фирми са си го написали на сайтовете. В противен случай не вършат никаква работа тези клапи. Ето:
http://www.bezvlaga.com/problem-glavna/efektivnost/
Няма как с/у спалнята си да имам отдушник,  за да циркулира въздуха и въпреки това си вършат прекрасно работата, мухъл нямам, това ми е важно, защото апартамента е строителство 2000 г - сравнително нов и не е с много високи тавани, а предпоставка за появата на мухъл е една от тази , ниските тавани. Само споделих може би, какво ме спасява и точно са  тези панелчета, може и да си въобразявам, но е така.

# 189
Ами чудесно! Аз пък споделих какво е правилно според производителите им и какъв им е принципът на работа.

# 190
Може ли потребителката, която препоръча препаратите на HG да каже дали са тези: Имаше препратка към този магазин в друга тема и разглеждайки асортимента ги видях.

# 191
Скрит текст:
Може ли потребителката, която препоръча препаратите на HG да каже дали са тези: Имаше препратка към този магазин в друга тема и разглеждайки асортимента ги видях.

Не съм точно аз тази, които ги препоръча, но аз ги похвалих. Конкретно от този съм много доволна /https://zazishop.net/produkt/hg-145-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%b0%d1%82-%d0%b7%d0%b0-%d0%b1%d0%bb%d1%8f%d1%81%d1%8a%d0%ba-%d0%b2-%d0%b1%d0%b0%d0%bd%d1%8f%d1%82%d0%b0-500-%d0%bc%d0%bb/ /  , икономичен, чисти много добре, лесно се дозира защото е почти като гел и самата дупчица на шишето е така сметната, че нито се излива много, нито малко. Иначе си купих още два, за тоалетна и за фаянсови плочки. За тоалетната е по скоро като дизенфиктант, не бих повторила покупка, за плочките хубавото му е, че прави лек филм и после остават лъскави и след първо и второ ползване на банята.

# 192
Аз ги препоръчах. Да, тези са. Това им е официалният сайт за България:
https://hg-bulgaria.com/blog/

# 193
Супер, благодаря! Значи си имаме физически магазин в Пловдив откъдето можем да ги видим и вземем. Даже като гледам цената на показания по-горе препарат е същата като в сайта на фирмата.

# 194
Супер, благодаря! Значи си имаме физически магазин в Пловдив откъдето можем да ги видим и вземем. Даже като гледам цената на показания по-горе препарат е същата като в сайта на фирмата.
Къде се намира физическия магазин?

Общи условия

Активация на акаунт