Януарски бебета 2019! Тема 4

• 18 076
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
И аз за скок в растежа си помислих, най-вече заради постоянното ядене. Не изяжда повече на едно хранене, но като ревне след час се успокоява с 30-40 мл. Не е имал такива изпълнения до сега и буквално не знам как да реагирам. Поне ако е това, ще отмине за седмица, нали?

# 166
И аз се надявам да отшуми бързо. Вече сливам приспиването и изпращанено на детска градина на баткото сутрин Smiley

# 167
Ох, Мария, ти се измъчи най-много от мамчетата тук. Тази малка госпожичка нощна птица. Ти имаше ли хубав сън през бременността. Аз с каката не спях изобщо и тя хич не ми спеше. С тази бременност си поспивах и май е малко по-добре. Вие слагате ли ги в проходилки? Не знам какво да я правя, стана доста активна и не се спира. Каката я сложих на няма и 6 месеца в проходилката. Проходи на 11 м и половина. Сега не смея да сложа малката. Тя се изправя на коленца засега. Задържа се на крачетата като я придържам, но ми тежи много. Ментално доста бързо се развива, според мен. Като и кажа браво започва да пляска, танцува като чуе музика, търкаля една топка към кака си и чака да и я върне, хвърля играчка и иска да я върна. А още няма 9 месеца. Кака и много и чете и и пее, мисля, че има голямо знчение. Но пък не говори, много рядко казва баба, тата, мама.

# 168
  • София
Момичета я споделете ,моята бебка е на почти 8месеца ,но като я сложа по коремче и вдига крачета и ръчички и с една дума неможе да лази  или да се избутва Sad има ли други бебчета така и как да я науча ?

# 169
И аз скоро започвам въвеждането на глутена с овес. А по колко може да се дава, нали не трябва да се прекалява с количествата?
За сядането - сяда сам, стабилен е, изправя се, мъчи се да върви, като шило е, не се спира за секунда. От няколко дни започнах за по има-няма 1мин да го слагам в проходилка. Колкото да отида до тоалетна. Против бях и не исках да ползвам, но... всичките ми сили се изчерпват с това целодневно носене и невъзможността да го оставя просто някъде, било то и за 5мин.
С приспиването винаги сме били драма и продължаваме. Вечер едва успявам да го приспя, сутрин рано ми се куква, а през нощта си ставаме и се будим по 100 пъти. Сънят е мираж. Буденето с рев, както и този без повод са редовни вкъщи. Поне по 2 пъти на нощ вдигаме целия блок. Добре, че поне вече не се приспиваме на ръце, че беше ад - носене с часове, друсане, клатене...и най-лошото беше, че не само заспиваше на ръце, ами и спеше там. Вече го приспивам на леглото като легна до него, имаме си разни ритуали. Не заспива с никой друг.
От 1 седмица и при нас е тотална лудница - брутално крив е, само мрънка, плаче и е непрестанно залепен за мен. Не дава и за секунда да го пусна.

# 170
  • с. Дълго поле
Нашия господин като стана на 7 месеца, буквално за 15 дни се научи на всичко изведнъж - да сяда сам, да пълзи, да става, да седи прав без да се държи. Сега само осъвършенства уменията. Малки пълзеше като ранена антилопа в началото, а сега няма спирка, дневната ни е на две нива и на него най-любимото упражнение да се качва и слиза по стъпалото. От високото се качва вече и на дивана, но за съжаление се опитва да слиза от там по глава.
Със спането от около месец и бие сме по-зле от колкото беше, но пак ме е срам даже да се оплача, като чета някои мами тук. Събужда се с рев от време на време, а през деня реве, особено ако му взема някой безценен кабел или въженцата на щорите, с които е решил, че трябва да играе. Имаме 350 000 играчки и общо взето играта с тях е само докато ги разхвърля, после се ориентира към нешо, къде къде по - интересно. Онзи ден беше докопал дистанционното на климатика и ми беше пуснал 35 градуса. Пукнат от жега, докато се усетя. Вашите изделия с играчки играят ли и имат ли си любима?
И друго да ви питам - има ли бебоци без зъби все още. Даже наченки няма, но и на мен късни са ми излязло, ако изобщо има нещо генетично. Иначе изтрива всичко, което докопа, особено любим му е носа на баща му (аз моя не му го давам, защото стиска много силно). Малко дълго стана излияниетп му пак, но да кажа и за глутена. Много несериозно подходих аз да си призная (нали съм в клуба на лошите майки 🤣🤣🤣) и аз като една дама по-горе направо му дадох кора хляб. Такова щастие беше, че чак не знаеше с коя ръка по-напред да я бута в устата си.
И последен въпрос за мамите от Пловдив - ще правите ки кръщенета и към коя църква сте се ориентирали?

# 171
И при нас беше същото, както казва Ванчи Иванова- малко след като направи 7 месеца, бебчо за отрицателно време се научи да лази(войнишката, но пак е нещо Grinning ), започна да седи стабилно сам и да прави опити да се изправи. И ние още нямаме зъби, но го мъчат, не знам дали аз си въобразявам, но един ден долните му венци ми изглеждат супер надути, на следващия сякаш спадат. И така от близо два месеца.
Направо бях изключила за скоковете в растежа, скоро не ни се беше случвало и отдавах реването без причина и буденето с плач на зъбите...но може би не е от тях. Аз не бързам за зъбките иначе, все ще излязат, но поне да не се мъчи бебчо... Disappointed

# 172
  • София
Нашият бебок не се изправя сам, не сяда сам и още не пълзи. Ако го сложа седнал, може да се задържи известно време без опора и придържане, но в някакъв момент се хвърля назад и би се ударил, ако не съм зад него. Чудя се дали да не го оставя да се удари леко на нещо застлана, за да се усети.
Като го държа под мишниците през гърдите подскача. Това е поне от 2 месеца, но още не се изправя сам, нито би стоял сам изправен без да го държа аз.
За пълзенето - от 10-тина дни застава на колене и ръце и се люлее, но после или се избутва назад или се връща по корем.
Иначе циркулира напред - назад, но с превъртане, прибутване и от сорта.
Има два зъба - долните два.

# 173
Ники също обича кабели и щори. От няколко дни се изправя сам като се държи за нещо. Любимата му играчка е една празна кутия от крем, която подхвърля и гони из цялата къща. Опитва се и да влезе в пералнята. Също няма зъби и леко се белее венеца, но нито е подут, нито червен. От няколко дни нещо е кривичък и като залепен за мен, иска да се гушкаме и носим. През деня не спи много напоследък, но през ноща няма проблеми.

# 174
Неви, поспивах през бременността, да. Добра беше. Надявам се да се регулира режима. Като жледам, има доста по- изстрадали, та ще преглътна кротко нощния режим 😂
Проходилка мисля съм 10-я. Зъби няма. И аз се чудя как да й помогна с пълзенето, нервно повдита дупето, но явно сама трябва да се научи.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 13:00 от Maria_Mia

# 175
О, кабелите са нещо любимо! Щорите също, ние сме с вертикални и му е много интересно да ги размята, вече скъса едното въженце.
  Филип няма зъб още. Учудващо коричката хляб не се приема добре, все си мислех, че всички деца много обичат. Взима я в ръка, дъвче я, но като си отхапе парче го плюе и прави физиономии. Иначе бебешки бисквити си яде.

# 176
Здравейте, момичета.При нас положението е нетърпимо от седмица.Оказаха се голяма драма, горните зъби, не минава леко, както с долните.Изкара вчера единя, остава и другия.Нон-стоп плаче горкия и нищо не помага освен едни пръчици от просо на Хип.Много съм доволна дъвче ги и видимо изпитва облекчение.Развали си и дневния сън, много късно запива вечер.Започнал е да хапва доста, около 230 гр твърда храна, ако му дръпна купичката изпада в истерия.Иначе сяда, лази, изправя се и  катери.За глутена вече съм въвела всички култури.Надявам се скоро да има успокоение, защото аз вече съм изключително изморена и изнервена.Дори онзи ден в парка изпадна в криза той и се наложи набързо да се приберем.Друго ново е, че преди си спеше в креватчето сега иска само с нас на спалнята.Мен това не ме притеснява, но мъжът ми, казва, че го буди и се върти, чак пищи, ако го размести :grinning

# 177
Няма заиграване с играчки това дете всичко друго,но не и нейните играчки...Пълзи по скоро като механична бебе кукла,изправя се на леглата опитва се да се качва на тях а слизането е с главата напред.
Много е смешна когато и се цока бърка ми по блузата да търси и издава един "цокащ" звук ако съм с по широко деколте успява да се добере до заветната цел.

В страни от темата за бебета имате ли първокласници-момчета?И как се справяте с явното нежалание за писане?

# 178
Голямата ми дъщеря изобщо не поглеждаше играчки, искаше нон стоп да и говоря или чета нещо. Малката много харесва играчки и има безброй много. Но естествено обича дистанционни и разни други техники, които разбира се няма да получи от мама Simple Smile

# 179
Аз пък сдадох дистанционното. За около ден и вече загуби интерес към него. Много се забавлява с един балон и изпада в радостни писъци, когато види друг. Накрая ще му се спука някой в ръцете и ще ореве света. Кабелите също обожава. Естествено, опитва се да скочи с главата надолу от всички по-високи повърхности. Започна да лази по малко, но още не е много бърз. На два пъти успях да го уцеля навреме и да се изака на тоалетната. Astonished

Напоследък спи много малко през деня. Днес една мама ми каза, че според лекарката ѝ може да е от кафето и сега се чудя дали да не опитам да го спра за малко. Не знам дали ще оцелея обаче.

Ани, аз миналата година имах първокласничка (която трябваше да е тази, ама избързах) и все още зорът е голям. Децата са различни и може да не е подходящо за вас, но на мен са ми помагали разни дребни подкупчета - например някакви дребни бонбони или ябълка на парчета и разрешение да си вземе парче като е написала два реда. Конкретно обещание в колко часа ще започне писането. При нас се наложи да седя до нея и да не позволявам да се разсейва, защото иначе седеше и гледаше през прозореца. Трудна работа. Най-важното е да запазиш спокойствие и бавно и методично да настояваш.

Общи условия

Активация на акаунт