Януарски бебета 2019! Тема 4

• 18 113
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Пие ли вода?

Благодаря ви момичета, първо ще пробвам с нещата които ми писахте и после ако се наложи ще отложа захранването колкото се може. Защото моето бебошоче като усети, че се приготвя масата и веднага се наглася че и той ще яде. АКО трябва ще му дам нещо малко, за да го излъжа

# 271
Aya, моето момче така се беше запекло преди няколко месеца и му давах Дуфалак, помогна му.

# 272
Много ви благодаря момичета, за водата пие но не много.
Сутринта направо не повярвах беше като на новородено Simple Smile, но снощи изяде едно парченце домат и резултатът беше на лице. Знам, че е още малък за домат но както казах той по принцип иска да яде от това което и ние ядем. Не мога да го държа далеч от масата, още като усети че се приготвя и той е пръв до нея и започва едно сърдене ако не го сложим и него да седне при нас. Гледам да му давам от плодовете и зеленчуците да си ръба и да хапва, ни снощи не издържах за домат’а. Както предложихте ще му давам отново пробиотик, в първите месеци му давах и си беше много добре. Много ви благодаря Heart

# 273
  • с. Дълго поле
Aya аз съм отдавна в клуба на лошите майки с храненето на детето 🤣. Никола се сърди изобщо ако види някой да яде нещо без него, съответно му даваме почти всичко, което ядем ние. Революция ако седнем на масата без него. А и вече иска сам да си държи това, което яде. Как се справя с дъвкането без зъби не знам, но му се получава. Онзи ден беше докопал границите на котарака. Няма да ви казвам какъв рев беше като му ги взех.
Аз се извинявам, че ще сменя темата (отново), но имам един страничен въпрос. Има ли някоя пт вас, която мисли да се връща на работа след първата годинка, да ме светне за процедурата. Вече намерихме ясла, където ще го вземат към края на януари, но не ми е много ясно какви документи се подават и как да си "заявя"завръщането. Знам, че имам прави на половината пт майчинството, ако се върна по-рано (то много пари де, как ще ги изхарчил не знам), но до там. Та, ако има някоя от вас, която е минала от там с по-големите си деца или пък знае по принцип, ще съм много благодарна, ако ме ориентирате.
И само да ви се похваля, ние вече резервиране църква за кръщене на рожденния му ден (Богоявление) и много се радвам, че ще е точно на деня, защото е много хубав празник. От тук нататък ще е голяма какафония и все има сърдити, че не са поканени, но все пак това не е сватба (която не сме правили) и мисля, че аз съм човека, които решава кой да покани. Няма да ви казвам на ММ майка му какви коментари ми пуска по всички поводи. Добре, че живее далеч и не се налага да я слушам редовно, че иначе щяхме да си развалил отношенията.

# 274
  • с. Дълго поле
Aya аз съм отдавна в клуба на лошите майки с храненето на детето 🤣. Никола се сърди изобщо ако види някой да яде нещо без него, съответно му даваме почти всичко, което ядем ние. Революция ако седнем на масата без него. А и вече иска сам да си държи това, което яде. Как се справя с дъвкането без зъби не знам, но му се получава. Онзи ден беше докопал гранулите на котарака. Няма да ви казвам какъв рев беше като му ги взех.
Аз се извинявам, че ще сменя темата (отново), но имам един страничен въпрос. Има ли някоя пт вас, която мисли да се връща на работа след първата годинка, да ме светне за процедурата. Вече намерихме ясла, където ще го вземат към края на януари, но не ми е много ясно какви документи се подават и как да си "заявя"завръщането. Знам, че имам прави на половината пт майчинството, ако се върна по-рано (то много пари де, как ще ги изхарчил не знам), но до там. Та, ако има някоя от вас, която е минала от там с по-големите си деца или пък знае по принцип, ще съм много благодарна, ако ме ориентирате.
И само да ви се похваля, ние вече резервиране църква за кръщене на рожденния му ден (Богоявление) и много се радвам, че ще е точно на деня, защото е много хубав празник. От тук нататък ще е голяма какафония и все има сърдити, че не са поканени, но все пак това не е сватба (която не сме правили) и мисля, че аз съм човека, които решава кой да покани. Няма да ви казвам на ММ майка му какви коментари ми пуска по всички поводи. Добре, че живее далеч и не се налага да я слушам редовно, че иначе щяхме да си развалил отношенията.

# 275
Относно запека, при нас е сходна ситуацията. Често прескача ден, но това е максимумът. Самият процес обаче е голяма мъка. Много се напъва, често плаче и изобщо зор е. Акото е твърдо почти откакто почнахме захранването. Вода не пие много, даже вече едва успявам да му дам. Редовно давам тиква, сливи, круши, но ефект откъм твърдост и улеснение при изхождане не виждам. Пробиотикът не го спира. Дълго беше на Омнибиотик панда, сега е на Синкванон, но явно и това не помага.
Ванчи, как намери ясла от толкова малък да го вземат? На мен ми се виждат много мънички на годинка да тръгват на ясла. Знам, че в други държави и по-рано започват, бяха писали тук мами, но на тази възраст не знам, освен за всяко да има по една госпожа... Joy Или поне по моето като съдя.
Въвеждам глутен. Дадох каша от овес вече, сега предстои ръж, но не намерих чиста ръжена каша, затова взех брашно и явно аз ще трябва да приготвя кашата. Не ме мързи или друго, просто през деня сама с него е абсолютно невъзможно, освен ако не ореве света. А той започне ли, няма спирка. Нито се изморява, нито заспива, реве до откат. Та, по-назад бяхте го обсъждали, но не помня в коя тема беше точно, но намирали ли сте каша от ечемик чиста, готова? Поне нея ако мога да си спестя. Знам, че има 3-5-7 зърна, но той и без друго е проблемен с коремче, колики, повръщане и т.н., та ми се иска плавно да въвеждам. Всичко му се отразява много.

# 276
Ние ще правим Кръщене на Архангеловден на 8 ноемврим. Тя има имен ден тогава, освен това аз много почитатам Арх. Михаил. Всичко съм поръчала фотограф, торта, имаме тоалети, кутийки за коса, свещ, кърпа, сувенири за гостите. Църквата май още юни месец я платих, защото е Света Неделя и там напливът е голям. Никой още не съм поканила. Мисля да сме 20 човека, не повече. И ще е само обяд, наскоро свекърва ми почина.

# 277
Преди две години и аз правих там на баткото. Мислех, че ще е натоварено, но в единия край бяха обособили. Десетина човека бяхме, най- близките и кръстниците. Малката ще изчакаш да прехвърли годинка, живи и здрави и тогава ще планирам. Църквата така и препоръчвали, не знам какъв е доводът.

# 278
Аз знам, че препоръчват още рано след раждането, за да е защитено детето. Като гледам аз съм била на 2,3 месеца като са ме кръстили.

# 279
Мами, днес купих гелче за зъбки. Доста му е побелял венеца, от едната страна е и червен и май скоро ще си имаме зъб. Взех на Бочко, според жената от аптеката трябва да си намерим гелчето, което ще помага и препоръча да започнем от Бочко. Вие по колко пъти на ден мажете венеца?

# 280
  • с. Дълго поле
Относно запека, при нас е сходна ситуацията. Често прескача ден, но това е максимумът. Самият процес обаче е голяма мъка. Много се напъва, често плаче и изобщо зор е. Акото е твърдо почти откакто почнахме захранването. Вода не пие много, даже вече едва успявам да му дам. Редовно давам тиква, сливи, круши, но ефект откъм твърдост и улеснение при изхождане не виждам. Пробиотикът не го спира. Дълго беше на Омнибиотик панда, сега е на Синкванон, но явно и това не помага.
Ванчи, как намери ясла от толкова малък да го вземат? На мен ми се виждат много мънички на годинка да тръгват на ясла. Знам, че в други държави и по-рано започват, бяха писали тук мами, но на тази възраст не знам, освен за всяко да има по една госпожа... Joy Или поне по моето като съдя.
Въвеждам глутен. Дадох каша от овес вече, сега предстои ръж, но не намерих чиста ръжена каша, затова взех брашно и явно аз ще трябва да приготвя кашата. Не ме мързи или друго, просто през деня сама с него е абсолютно невъзможно, освен ако не ореве света. А той започне ли, няма спирка. Нито се изморява, нито заспива, реве до откат. Та, по-назад бяхте го обсъждали, но не помня в коя тема беше точно, но намирали ли сте каша от ечемик чиста, готова? Поне нея ако мога да си спестя. Знам, че има 3-5-7 зърна, но той и без друго е проблемен с коремче, колики, повръщане и т.н., та ми се иска плавно да въвеждам. Всичко му се отразява много.
Живеем в село до Пловдив и тук е по-лесно. Единственото им условие е да яде всичко и да може да ходи и ще ми го вземат края на януари, защото са малко дечица в групата. Така като го гледам нашия ще тръгва скоро, пък да видим. Нека свиква с децата от малък, а и няма иначе кой да ми го гледа, и двете баби са далече, на едната и без друго не бих го поверила. Ще видим как ще му се отрази, мисля, че ще се култивира лесно, преди да е осъзнал, че може да е вързан за полата ми.

# 281
При нас вече се виждат първите признаци на осъзнаване, че мама може да я няма наоколо. Много е недоволен като ме види на вратата.

# 282
Аз казах в офиса, че не мога да се върна скоро. Че искам поне година и половина да я гледам. По едно време имаше подмятания, че ще ми вземат бавачка в офиса. Преди 3 дни се разбрахме да ми дават работа и от вкъщи да работя. И вече започнах да действам.

# 283
  • с. Дълго поле
Аз казах в офиса, че не мога да се върна скоро. Че искам поне година и половина да я гледам. По едно време имаше подмятания, че ще ми вземат бавачка в офиса. Преди 3 дни се разбрахме да ми дават работа и от вкъщи да работя. И вече започнах да действам.
Аз работя в бойната авиация и няма как да работя от вкъщи, но все пак ми се иска и аз малко вече да съм сред хора, че почнах да гукам на всички като се видя с някой 😂, припомням си как се общува

# 284
Аз обмислям идеята за родителски кооператив, някоя от вас да има такъв опит? Там някъде около две годишни ги приемат, та дотогава ще си го гледам. И мен не ме свърта, опитах да запиша един курс, но единственото време, в което мога да уча е вечер като заспи, а тогава кое по напред да свърша, да не говорим, че само ми се иска да се гушна до него.

Той вече се изправя сам и дори за един памперс не мога да го сложа да легне. Постоянно се катери по мен или лази към някоя беля.

Бяхме на консултация днес и педиатърката каза, че това да яде само гладко пасирано е хранително разстройство и да бъда по настоятелна, ако не искам до три годишен да му пасирам пюрета. Каза да пробвам с намачкани картоф или тиква, или печена ябълка. Веднага опитах с тиква, но без резултат, все пак не искам да му я тъпча в устата. Ще продължавам да предлагам пък дано се реши в някакъв момент.

Оо и да ви се похваля, днес за пъти път го сложих на гърне и веднага имахме резултат. Той също има запек често и доста се напъва по принцип, но сега видях на гърнето колко по лесно станаха нещата. Може да е нещо от позата.

MOnt17y, аз някои от житните ги вкарах с готови плодови пюрета, има най-различни и обикновено са няколко плода с една едно житно. Но не съм супер стриктна, давала съм и каша три зърна, нямахме проблем.

Общи условия

Активация на акаунт