Януарски бебета 2019! Тема 4

• 18 312
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Естествено,че ми е деактивирана въздушната възглавница. То да не е сложно. Поне при мен е само с едно движение. С изключен еърбег, в столче и обратно на посоката на движение е абсолютно разрешено, и не само в нашата страна. Моята девойка много се давеше като малка от нищото както се казва, така че си беше доста безотговорно да я оставя отзад да се вози. Все пак няма как да реагирам толкова бързо и само ще се чудя добре ли е,не е ли. Къде ще са ми очите, в движението или в детето. Да направя някоя простотия от невнимание. Много по-спокойно ми е да ми е пред очите, само веднъж ми се наложи да спирам на място, защото се е задавила здраво. Лично за мен това си е най-добрият вариант засега. След известно време ще си я возя отзад.
За закуска давам каша или нещо с грис, кус-кус. Обаче си пие вода като яде, от която пак се дави Rolling Eyes

# 481
Ая, не знам дали се води заместено хранене, но обикновено яде сутрун към 10.30 попара, после към 14ч пюре. Applegarden, ако имаш предвид моя пост за непоисканите съвети, те моля да го прочетеш отново. Това е мое мнение и също така право да се изразявам свободно! Благодаря за разбирането!

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 14:59 от неви86

# 482
Чудех се за каша, защото давам каша към 4 часа. Може да пробвам а овесени ядки, баща му много ги яде, но аз не обичам и не съм се сетила.
  Днес бяхме на консултация, качил е пак 700 гр., а не се спира. Явно добре си се храни.

# 483
Чудех се за каша, защото давам каша към 4 часа. Може да пробвам а овесени ядки, баща му много ги яде, но аз не обичам и не съм се сетила.
  Днес бяхме на консултация, качил е пак 700 гр., а не се спира. Явно добре си се храни.
И ние бяхме на консултация днес. По 150 грама качва последните 3 месеца. Вие супер сте качили Simple Smile

# 484
Тес, браво на момчето. Моята от много време не е качвала толкова много,но и е малко злояда. Ако я оставя, все няма да в гладна. Аз пробвах овесени ядки добре накиснати, почти целички. Не се приеха особено добре. При просото също ударихме на камък.

# 485
Естествено, че е абсолютно законно возенето на деца на предни седалки, когато са сложени в столче/кошче и въздушните възглавници са изключени. Даването на непоискани съвети ми е любимо, особено що се отнася до чуждите деца.
За протокола ще кажа, че дъщеря ми не се вози отпред, защото столчето и е монтирано зад пасажерската седалка и абсурд да се занимавам да го демонтирам и монтирам всеки път, когато съм сама с нея в колата.
За закуска аз давам каша - сега имам на Хип с плодове и на Хумана с банан и 5 зърна, а когато купувам чиста каша, прибавям плод отделно.
Никой не казва, че е забранено със закон,а само, че задната седалка в общия случай е най-добра за детето от гледна точка на сигурността. Идеята на предишното ми изказване беше да акцентирам върху това, че задължително трябва да се деактивира възд. възглавница (тъй като точно това не беше споменато до този момент). Коментарът за “непоисканите съвети” не го разбрах, но и нямам желание да го дискутирам повече. Момичета, следя групата с интерес, поздрави на всички и хубава вечер от мен.

# 486
Аз пробвах овесени ядки добре накиснати, почти целички. Не се приеха особено добре. При просото също ударихме на камък.
Ако не сте опитвали може да пробваш фини овесени ядки. Аз взимам едни от DM, даже са и био. Кипвам ги за една минутка и стават почти на каша. Малкия тях много ги яде.

# 487
Аз пробвах овесени ядки добре накиснати, почти целички. Не се приеха особено добре. При просото също ударихме на камък.
Ако не сте опитвали може да пробваш фини овесени ядки. Аз взимам едни от DM, даже са и био. Кипвам ги за една минутка и стават почти на каша. Малкия тях много ги яде.
Ще пробвам и аз. Но с какво ги смесвате и какво количество?

# 488
Неви, ако имах предвид твоя коментар щях да се обърна директно към теб. Коментара ми беше насочен към репликата, че било по-безопасно детето да се вози на еди си коя седалка. Не цитирам дословно, но нека всеки си вози детето, където иска и както иска, жената не е питала дали е безопасно да си вози детето на предна седалка, а е споделила просто.
Приключвам с коментирането на тази тема и се извинявам на останалите, че се отклоних от основната тема. Blush

# 489
Неви,аз слагам 3 супени лъжици във вода колкото да ги покрие,кипват и после добавям половин плодово пюре.

# 490
Наистина добре си качват вашите дечица, моето по 100гр последните 3 месеца. Направо се чудя дали не го оставям да гладува Sad но не реве

# 491
Наистина добре си качват вашите дечица, моето по 100гр последните 3 месеца. Направо се чудя дали не го оставям да гладува Sad но не реве
При твоето поне има качване. Моят господинчо не беше качил нито грам. А пък яде количества като за по-голямо дете. Доктора каза,че най-вероятно е много активен и изразходва много енергия( а той не спира за секунда). И аз малко се филмирах,че може би кърмата не му достига вече и педито дори ме посъветва да дохранвам с АМ, но ММ категорично ми забрани Grinning

# 492
Нашето педи иска на 1г да е 10кг но едва ли ще успеем Sad,  явно всяко дете се развива по различен начин като сравнявам с каката тя след 3тия месец качваше 500-600гр а преди това по килограм и нещо и на рожденния си ден тежеше 11кг Simple Smile

# 493
Браво на ТМ, Мънчолина. Stuck Out Tongue Winking Eye

И аз возя дребния отпред в едната кола. В другата не мога да изключа еърбега и се вози отзад, но ми е по-неудобно, защото не мога да го виждам. А и тогава голямата кака трябва да е отпред със седалка.

Храненето ни е тотално хаотично. Гледам да е поне по два пъти на ден - зеленчук с месо/жълтък и каша. Кашата понякога я давам сутрин, понякога следобед, че и вечер. Някой път изобщо не стигаме до нея. Не е гладен и това си е.

# 494
Аз също смесвам овесените ядки с плодово пюре. Тя това си харесва. Понеже удряме на камък в момента и със сухарите ( имам надежда че ще ги прояде) правя каша от елда +масло+сирене. Яде си без проблем,но уви още в малки количества.
Не мисля че теглото на детето е толкова важно вече. Доколкото ми обясниха е добре теглото да отговаря на ръста. Има едри бебета,има и по-дребни. То и възрастните хора сме така. Пък и има разлика между момчета и момичета в "нормите". Преглеждам от време на време табличките , които съм си изтеглила от сайта на СЗО и по тях се водя. Струват ми се че би трябвало да са по-коректни от българските, защото все пак са актуализирани по-скоро. Все пак ако някоя мама е попадала на наскоро актуализирана бг таблица,в тази област, моля да сподели. Hug

Общи условия

Активация на акаунт