Януарски бебета 2019! Тема 4

• 18 311
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Всъщност Филип си е абсолютно в средните норми за тегло и ръст. Той качва повече в последните месеци, след като започна да яде пюрета. 8.500 кг е и 72 см.
  Мисля да пробвам и елда с масло и сирене, не съм давала елда много отдавна. А овесените ядки стават ли да се правят с масло и сирене?

# 496
По принцип много хора не обичат елда, но аз не съм от тях. Много ми е вкусна и се зарадвах когато видях че и малката я яде. Овесени ядки с масло и сирене не съм пробвала. Не ми е идвало наум, ама сигурно ще стане.

# 497
Днес педито ми обясняваше как да готвя Simple Smile Телешко и други. Кухнята е много добра и разнообразна. Не смятам да готвя за бебето. Много ще ми стане вече. Аз ям едно, каката друго, ММ всичко. Не че не готвя всеки ден, но ми е трудно да отделям без подправки и др. за бебето. Правя и тиквеник често, че каката много обича. Все се каня да направя за Беба едно парче без орехи, но все забравям.

# 498
Ох, момичета, като ви чета, направо се чувствам много невежа и неинформирана в темата хранене. Ние все още не сме започнали да заместваме закуската, макар че е време отдавна. След 2 дена дребчо става на 9м. Имаме заместен обяд с пюре и следобяд с каша. Все се чудя какви количества трябва да му давам. Особено кашата, все иска още. Ама му знам номерата, ще яде до пръсване, после ще повръща...
Та, за закуската умувам и аз. Даниел е с предполагаема абкм или непоносимост към лактозата. Нищо доказано! Чакаме уж да направи 1г, за да правим тестове. Гастрото настоява да се въздържаме от всякакви млечни до тогава. Предположението дойде след видимо подобрение в общото му състояние след преминаване на хидролизирано мляко. Все още си е на него. Чудя се за закуска какво да предложа. То май освен отново каши, няма какво друго. Попари, макарони и разни такива, не са опция засега. Тези овесени ядки, елда, тип каша ли ги правите?

# 499
Аз съм давала овесени ядки с масло и сирене,пак става. И да,поне при мен се получават точно като каша.
Мисля като оздравее малкия да започна да му давам и кус кус. Казаха ми за някакъв на ХИП,който се разварява добре и мисля да пробваме.

# 500
Мони, така или иначе всяко хранене е прпоръчително до 1 година да е млечно, т.е да съдържа мляко(независимо кърма, ам или пълна хидролиза).Количеството храна трябва да е 190 гр, разбира се -, + според предпочитанието на детето.Можеш да предложиш грис с вашето мляко за закуска, подсладен с 20 % плод.Можеш също така да направиш попарка със сухари, зехтин и кокосово сирене.Запозната съм тъй, като племеника ми беше уж с АБКМ.В последствие се оказа, че няма такова нещо.Сетих се още една закуска вашето мляко и бисквити без мляко.
Hug
Относно бебешката паста на Хип я препоръчвам с две ръце.

# 501
На приятелка детето беше с АБКМ и даваше козе сирене и кисело мляко. Не е ли вариант?

# 502
Боже, кога ли и моята ще започне да яде по 190гр... Ако изяде 120 е голяма работа,от зеленчуковите/месни и 100 не яде. Как е станала 8кг чак се чудя. След 2седмици смятам да я пробвам на кухня, дано да почне да хапва повече,че сега яденето е мъчително.

# 503
Giorgana, благодаря за идеите! Ами, докато се отхвърли предположението ще караме така. Аз в пюрето и кашата вече не слагам мляко. Отново по съвет на гастрото, защото малкият беше понаддал доста предния месец - близо 1кг. Продължава да е със 7 хранения и затова ме посъветва там да изключа млякото, че и без това си приема нужното количество, даже в повече. Но в закуската мога да го включа.
Tess, не съм много сигурна за козето сирене и мляко. Трябва да попитам. Каза всичко млечно ама знам ли... Ако са опция, би било добре.

# 504
Боже, кога ли и моята ще започне да яде по 190гр... Ако изяде 120 е голяма работа,от зеленчуковите/месни и 100 не яде. Как е станала 8кг чак се чудя. След 2седмици смятам да я пробвам на кухня, дано да почне да хапва повече,че сега яденето е мъчително.
За сметка на това не се ли храни по на често?

# 505
  • София
Мони, на близка приятелка детенцето е с абкм, много ядеше овесени ядки, фини, с кокосово масло, овесени ядки с плод настърган или пюре, кус-кус пак с кокосово масло, безмлечни каши.
Кус-кус има и бебешки на Плазмон, голямата го обожава и още го хапва с удоволствие, най-ситният, 4+, пък и следващите (6+) са супер за нашите бебета, стават на каша почти, и то за 2 минути.
Банановите палачинки са също опция

# 506
За сметка на това не се ли храни по на често?
Не. Между храненията ѝ давам предимно вода,която тя отказва в повечето случаи, някое парче ябълка да точи венците или една бисквита, малко от онези плодови закуски на Гербер(тези които са като много рядко пюре). Случват се и дни в които да не ѝ давам нищо между храненията и пак не яде повече. Все още я кърмя, включително и един път през нощта.

# 507
Успявате ли на стол да храните? При нас почва едно махане на лигавник, въртене, удряне по масата, нищо не успявам да нахраня. Вариантът е в мен и така процедирам, че май и 8 кг още няма.

# 508
В столчето като цяло ѝ харесва да седи и малко да си поиграе с нещо,но когато яде естествено и тя се върти и маха лигавника и в повечето случаи завършваме омазани до ушите. Не я махам от стола обаче. Твърдо съм решила че когато ядеше ще е в него, а след това ще я преместя да яде на масата с нас. Дано да успея. Леле представям си моята ако я взема в мен - ще трябва после да се къпя Joy Ако на теб ти е удобно така не виждам причина да се мъчиш със столчето.
Имам близка на която детето все право и в движение ядеше. Местеше се между телевизора, къта за игра, леглото, но не и на масата. Тя все му се молеше да седне и да яде. Милата, все се оплакваше,а иначе детето си беше много добро и послушно.

# 509
При нас доскоро нямаше проблем със столчето, но от известно време не иска много да седи в него. Той и не иска особено да яде, чудя се дали не е от зъби, защото и много киселее.

Със съня също е много тегаво напоследък. Доскоро спеше два пъти на ден по час-час и половина, а сега само по половин час, като имам чувството, че не му достигат, защото вечер става доста кисел преди сън. За сметка на това се буди към 5 сутринта весел и готов за игри. Не мога да си обясня период ли е или нещо му се пренастройва режима.

Общи условия

Активация на акаунт