Януарски бебета 2019! Тема 4

• 18 093
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Мони, много се радвам че е грешка. В една и съща лаборатория ли ги пуснахте?

# 211
Нямам думи просто. И напълно те разбирам, когато моят бебчо беше на 5 месеца,в една лаборатория ЦРП му излезе 90,при повторните се видя,че е грешка, но докато излязат те, сърцето ти е в петите.  Важното е, че мъничкото човече е добре.
И в тази връзка да предупредя всички мами от Сифия- не ходете в лаборатория Рамус срещу 18та поликлиника. Първо, че е супер мизерно,второ иначе любезната и дооооста възрастна лаборантка така взе кръв на детето, че го мъчи половин час, а на мен ми идеше да я набия вече,Ами на всичкото отгоре вечерта видях кръв на ръката му и търсейки от къде идва забелязах,че  му е свалила кожата от пръстчето.

# 212
Да, но в различен клон. Последните ги правихме там, където ходим по принцип, защото откакто се е родил Даниел, доста изследвания сме правили. Онзи ден обаче, бяхме по-близо до друг клон и ги пуснахме там. Другата седмица мисля да ги повторим в друга лаборатория, за по-сигурно.
По принцип бих се ядосала много, но в случая много се радвам, че е грешка. Надявам се, че днешните резултати са достоверни де.

# 213
Мони, много се радвам! Прегръдки! Повечето лаборатории не сменят консумативите и резултатите ги пишат ей така. Това мои приятели лаборанти ми го казват.

# 214
Понеже и ние сме го играли това с тромбоцитите - често се получава да се слепят (съжалявам, не е това медицинският термин), и да дадат грешка, особено при вземане от пръстче. Така че има ли такава ужасническа разлика с реф. стойности, веднага повторно изследване.
Много се радвам, че детенцето е здраво!

# 215
Момичета, какво кога и по колко ядат вашите бебчовци? Имам чувството, че на моя не му достига пюрето на обяд и каша с плод привечер. Мисля и сутрин да започна да давам нещо, но се чудя какво. Млечни още не сме въвели, мисля до седмица да почна с кисело мляко и извара. Вие как ги въведохте? А как правите попарата?

Бебчо става все по-активен и явно има нужда от повече калории, макар че ми се струва, че не е само това причината да иска да виси нон стоп на гърда. Казва маммамма (това значи искам цица Grinning), гледа жално деклотето ми, а отскоро започна да посяга и сам да го сваля. Мята се като хищник, но не суче дълго, суква малко и се разсейва, и така по 100 пъти. Мисля, че иска да си има нон стоп на разположение цица до себе си и през няколко минути само по малко да цоква Grinning Чудя се дали е ок да му давам, хем може би той има определени нужди в момента, на които искам да отговоря, хем ми се иска да знае, че циците са за храна, а не за развлечение, особено, когато е по-груб. Иначе и при нас дойде този период, в който започна да се ядосва като не получи каквото иска, извива се на дъга и рев.

# 216
Майчета, бихте ли сподели кога стават и кога си лягат вашите бебоци и по колко спят през деня? Че аз напоследък съм се филмирала с това спане и все имам чувството,че нещо не е наред и детето не си доспива. Ивчо сутрин става около 8ч. и задължително някъде два часа след това пак трябва да поспи(обикновено около час). След това към 14ч пак спи, в добрите случаи за около 2 часа. След това към 18:00 пак му се доспива, но приспиването е супер трудно,особено когато времето не позволява да сме с количката на вън и няколко дни пропускаме това спане. До сега го къпех в 20:30, яде и заспива, но ако не си е дремнал привечер едвам изкарва докато стане време за баня. И се чудя дали да не започна да го слагам вечер по-рано да си ляга?

# 217
Е, стига де Simple Smile , то твоето е за хвалене, не за оплакване Simple Smile))) по груби сметки, момчето ти си поспива близо 15 часа. При нас нощният сън е 9-10 часа, през деня около 2 пъти по 30-50 минути и това е. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 218
Момичета, какво кога и по колко ядат вашите бебчовци? Имам чувството, че на моя не му достига пюрето на обяд и каша с плод привечер. Мисля и сутрин да започна да давам нещо, но се чудя какво. Млечни още не сме въвели, мисля до седмица да почна с кисело мляко и извара. Вие как ги въведохте? А как правите попарата?
Аз сутрин давам попара-3 сухара малко обезсолено сирене, зрънце масло и заливам с топла вода( тъй като не обичам чай, я правя с вода и ми се струва много по-добре).Слагам и сироп от агаве,който подслажда.
На обяд след зеленчуково/месно пюре давам или половин плодово, или един плодов пауч или някакъв намачкан плод. След обяд около 200-250 гр каша.
Аз нито извара нито кисело мляко съм давала. За изварата не знам, но с млякото смятам да изчакам още.

# 219
Е, стига де Simple Smile , то твоето е за хвалене, не за оплакване Simple Smile))) по груби сметки, момчето ти си поспива близо 15 часа. При нас нощният сън е 9-10 часа, през деня около 2 пъти по 30-50 минути и това е. Stuck Out Tongue Winking Eye
А не, не ме разбирай погрешно, аз не се оплаквам Blush , просто се притеснявам,че не си доспива защото вечно вечер е кисел и търка очички. И за това си мисля дали да не го слагам примерно към 20:00 часа за да не се налага да се приспиваме и привечер.

# 220
Ние се будним около 7 сутринта, а нощния сън започва около 20 ч. До преди около месец-два спеше към 10, 14 и 17 ч за по половин-един час. Имаше един период, в който когато започна да пропуска съня в 17 ч много киселееше, но го израстна и сега издържа тази пауза от 14 до 20 ч  без проблем

# 221
Малее, вие сте за хвалене със съня. Към 21.30 - 22ч заспива. Към 12. 30 и 1 суче. После се събужда след час и половина-два. Пак суче. 2 вечери играе по час и половина. От 3 до към 4.30. Давам попара, но не я харесва, дадох кус-кус също не се накефи, десерти не иска. Но яде баница, с която се самообслужи на един детски РД. Просто си грабна баничка, както я държах в скута си. В неделя направих домашна и и дадох едно малко парче баница, тя си го изяде с кеф. Обича месни ястия от кухнята. Изяжда 200 грама. Безмесните нещо ги отбягва. Но мисля, че я разболя една моя приятелка, която е болна, детето и също, но я взе и я разцелува. Тази сутрин е със сополи, да не казвам колко е кисела. Ая, оправи ли се малкият юнак?

# 222

Бебчо става все по-активен и явно има нужда от повече калории, макар че ми се струва, че не е само това причината да иска да виси нон стоп на гърда. Казва маммамма (това значи искам цица Grinning), гледа жално деклотето ми, а отскоро започна да посяга и сам да го сваля. Мята се като хищник, но не суче дълго, суква малко и се разсейва, и така по 100 пъти. Мисля, че иска да си има нон стоп на разположение цица до себе си и през няколко минути само по малко да цоква Grinning Чудя се дали е ок да му давам, хем може би той има определени нужди в момента, на които искам да отговоря, хем ми се иска да знае, че циците са за храна, а не за развлечение, особено, когато е по-груб. Иначе и при нас дойде този период, в който започна да се ядосва като не получи каквото иска, извива се на дъга и рев.

Да и според мен ви е веме за закуска.Аз от една седмица предлагам.Като цялото съм с впечатления, че попарата не се харесва много на бебчовците.Правя я 2 сухара, изкинато сирене(30 гр.), на върха на ч.л масло.Някои майки я заливат с чай, вода, кой, както прецени.Иначе аз предлагам грис и много се хареса.Може и кус-кус със сирене и масло.

# 223
Филип попарата я отказа тотално, и аз я правя с вода, защото аз така я обичам.
 И на мен ми се струва, че нещо пюрето на обяд не му достига понякога. Иначе в последно време е кисел и реве и открих че се успокоява като му направя 2 лъжички АМ. Лигави им се 10 Мин и си заспива. Не съм сигурна гладен ли е или само да си цокне нещо.
  Сиренето за сега го слагам в кашата, колкото да го въведа, утре мисля да взема кус-кус, може да му хареса.

# 224
Ние се будним около 7 сутринта, а нощния сън започва около 20 ч. До преди около месец-два спеше към 10, 14 и 17 ч за по половин-един час. Имаше един период, в който когато започна да пропуска съня в 17 ч много киселееше, но го израстна и сега издържа тази пауза от 14 до 20 ч  без проблем
Точно като нашата схема със съня. Значи предполагам че и моя юнак ще го израсте. Благодаря ти.

Общи условия

Активация на акаунт