Януарски бебета 2019! Тема 4

• 18 090
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Менюто на държавната кухня изключва мляко преди навършени 12 месеца. Мишето от пюретата ядеше само ХИП, като вече явно и тях не иска. Изяжда 1/3, а останалото го изплюва в моето лице и навсякъде около нея. Това вече 10 дни, затова преустановявам яденето на пюрета. Относно рибата съм въвела пюре със сьомга на хип.
А няма ли краве масло?
Сега видях следващия пост. И аз знам, че има масло. За сиренето не знаех.

# 556
Момичета, как мислите, трябва ли вече да се мият зъбките на бебоците? И ако да, как става това? Чела съм някъде, че трябва от първия зъб, а ние вече имаме доста?!?  🤔

# 557
И аз се чудех за кухня, гледах менюто на Българче, качват го на сайта им за седмица напред и правят доставка до дома. Може би ще пробваме, макар че се съмнявам да одобри моята малка претенцийка. На мен не ми пречи и да му готвя, то едното готвене... Слагам в уреда за пара и после намачквам/пасирам, и то само за обяд. Сутрин давам бебешко мюсли или овесвни ядки, или каша, а следобед кисело мляко с бисквитка или банан с авокадо, или друг плод. Не отнема време, а знам какви продукти съм вложила. За детската кухния предполагам има контрол, но аз съм си малко гнуслива, ако не съм видяла как е било приготвено нещо.

Iv_bam, нуе имаме само 2 зъба, но аз съм се заредила с четка и паста за зъби и мисля скоро да пробвам. То сигурно ще е някаква пародия на миене на зъби, но пък важно е да се изгражда навика.

А вие докъде сте стигнали с гърнето?

# 558
И аз се чудих за миенето на зъби, но май още малко ще изчакам. За гърнето също не мисля да бързам. Има време. Със сигурност след годинката ще започнем и не мисля да настоявам. Сега и да го слагам, нито навик гради, нито осъзнава какво върши там. Неведнъж съм чувала случаи с ранно слагане на гърне, след което детето отказва да ходи там. И ме е страх да не пресиля нещата.

# 559
Каката я бях пробвала 3,4 пъти преди да стане нс 2 г. с гърнето и се изнервяше. Около втората година я слагах упорито, махнах памперса. Точно за една седмица се научи да върши всичко в гърнето, както и да е без памперс. Тогава почуствах, че е готова. Тя си говореше и си казваше.

# 560
Аз го слагам вече месец и мисля, че съм взела добро решение да започна от по-рано. На него му личи кога ака, защото се напъва доста средоточено. Още от първия ден като видя, че напъва слагам го на гърнето и си свърша работата там. После му показвам резултата, казвам браво и му пляскам с ръце, той се радва много. Мисля, че вече познава гърнето и знае какво се прави вътре. Разбира се малък е още да си казва и изчаква, но за мен е важно, че създавам навика. Някога като не е имало памперси мислите ли, че са ни чакали до 2 години, като сме се научили да седим и айде на гърнето Grinning

# 561
Момичета, нямам вече сили да издържам с две деца в къщи. Вие как сте. Каката все дразни малкия, няма глас да й викам, не разбира от забележки Sad, той малкото без това все крив и тя като го дразни и откачам. Сега пък ми реве, че не я обичам. Май трябва да си купя успокоителни Sad, ще мразя уикендите поне през седмицата е на училище.
Само мрънкам но наистина вече нямам нерви, ММ е на работа, събота и неделя пак някъде и все съм сама Sad

# 562
Ние минахме през тежък период на ревност. Беше доста сложно. В момента баткото е болен и ги държа в отделни стаи. И само прелитам от стая  в стая с маска. Моля се да не прихванем с малката. Е, подвиква се, няма как. Все си търси работа в нейната стая. 😂 и нашият е на работа.

# 563
А пък аз да се похваля с първо зъбче. Само е пробило и леко драска, но май ще се сбогувам със сладката беззъба усмивка.
Какво да ви кажа...моят е в отпуска, но не ми помага, малко по малко всичко остана на мой гръб. Усещам че, ще има разправия скоро...

# 564
А пък аз да се похваля с първо зъбче. Само е пробило и леко драска, но май ще се сбогувам със сладката беззъба усмивка.
Какво да ви кажа...моят е в отпуска, но не ми помага, малко по малко всичко остана на мой гръб. Усещам че, ще има разправия скоро...
Честито зъбче! Никога не е късно за една разправия, върши чудеса поне 2,3 дни Joy

# 565
неви това го знам, последният път беше цяла седмица но беше ми писнало и много лошо му се развиках

# 566
Дразни ме мен това. Преди да родя големи приказки бяха, всичко можел, само да кърми не можел. Ами хайде де...
Все пак е и негово дете. А аз искам и малко по малко да започвам и работа, защото си имам мой си бизнес и не искам да остава така назад...

# 567
То така става почти винаги. Като си остане единия партньор вкъщи и се очаква да поеме цялата домакинска работа, а другия свиква на хубавото. Само дето не всички деца/бебета позволяват. Затова е хубаво татковците понякога да остават за по ден-два сами с бебоците, за да се усетят, че качествено отглеждане на дете и идеална къща не са съвместими понятия.Stuck Out Tongue Winking Eye

Ауа, и на мен ми се е случвало и съчувствам. Трудно е с две малки деца. Голямото не може да разбере, че за бебето е необходимо повече внимание и това не означава, че не го обичаме вече. Според мен опитай да прекарваш малко повече време с каката уикендите и вечер след училище. Трудно е, но поговорете сериозно с таткото да те отменя с бебето, за да можеш да се средоточиш с голямата. Знам колко много те дразни и как ти се струва, че е ужасно голяма, за да се държи така бебешки (достатъчно дълго съм се борила със същите емоции), но трябва да се опиташ да се справиш с тях и да й покажеш колко много я обичаш. Естествено домашните правила не отпадат, някои неща винаги са неприемливи (напр. да дразни бебето). Опитай да й обясниш по детски, че когато дразни бебето ти създава повече работа и можеш да й отделяш по-малко време. Т.е. тя губи от такова поведение, а не печели.

Сега да не си помислиш, че съм успяла да следвам собствените си съвети?! Joy И при нас е всекидневна борба (само че между двете каки, а не с бебето). Успех.

Тирамису, честито ви зъбче.

Аз имах няколко успеха на тоалетната, но напоследък си размести режима и не успявам да го хвана навреме.

# 568
Jilian не мога да оставя и бебето на таткото вечерите например, защото и той ме търси и реве. Например вчера щях да пусна прахосмукачката и помолих таткото да гледа бебето но по едно време то дойде при мен и реве иска да го вземам, побеснях и се развиках на ММ, той предпочете да продължи с прахосмукачката. Утре пак щял да ходи за риба, като всяка неделя ходи, а аз нямам и половин час за мен. Къпя се с бебето, събличам го и него и така. Вечер като се приберат, вечеряме приспиваме се и става късно а пък хич не обичам след 19часа да се къпя. За каката не знам какво да кажа, до сега беше център на внимание, а сега на заден план остана. Най вероятно и за това се държи така, но малкото иска вече да обикаля а пък аз трябва да държа ръчичките му, преди това пълзеше и пак нямах време за голямото дете. Та той и не спи много, два три пъти по 30мин макс.
Пак се оплаках....извинявам се, но по някога ми идва в по-вече.

# 569
Тази работа я правихме наскоро. Пратих ги за няколко часа навън. Сготвих закуската и обяда, прибрах ги в бурканче с етикети пюре 1 и пюре 2, защото няма да запомни кое как. Не че има значение. Прибраха се след няколко часа, малкият само като ме видя и ревна. ММ ми обяснява как той първо заспал, пък после си мълчал, а и той много се изнервял като го храни, по- добре аз... без коментар.
Извинявам се и аз за мрънкането.

Общи условия

Активация на акаунт