Майски бръмбарчета 2020

• 31 507
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте Simple Smile.
И аз съм добре. При мен гаденето се върна вече, но доста по-леко слава богу. Или аз се научих какво да избягвам?
Иначе на мен ми излязоха резултатите за токсоплазмоза и са отрицателни, та камък ми падна от сърцето. След 3 седмици ще ги повторя пак. Но в по късните седмици слава богу не е толкова опасна.
За сметка на това в същия ден звънях да се запиша за ЖК и имаше часове чак на 29.11, а тогава вече ще съм 15+3 и ми се струва късно.
Charming_11 страхотни резултати ти пожелавам, както лекаря е казал.
ТеоМ83 да се похвалиш като излязат. Simple Smile Ще стискам палци.
И аз се чудех дали пълния пакет да пусна, но само защото нямам никаква идея какво значат другите синдроми и реших да си спестя четенето за тях, че предпочитам докато не ми опре до главата да не знам.

# 631
Бечинка, в Бургас живея и тук си правя и изследванията.

# 632
  • Варна
Aз за мазане взех този крем на Биобаза - https://verdemivida.com/shop/biobaza-nourishing-body-cream-for-p … y-and-motherhood/
Харесва ми, мирише леко и приятно, попива много бързо и не лепне, което за мен е най-важно.

И аз започнах с този. По-нататък и някакво олио ще си взема.

Мен пък киселини ме мъчат. Expressionless И оригване. Особено вечер.

За ранна ФМ ще си запазвам в началото на ноември. Не съм звъняла още. Какъв е шанса да се види пола? Thinking

# 633
Ако не е срамежливо, мисля, че дават до 70% или 80% сигурност за пола.

# 634
  • Бургас
kaSsisS, има голяма вероятност да се види пола. Особено ако си 12-13 г.с.
Предния път ходих в 12 г.с. и лекаря позна, че ще е момче.
Надявам се и този път да успее да го види.

# 635
Здравейте, момичета!
Радвам се, че повечето от вас вече са свежарки и гаденето и повръщането вече не са ваши спътници в ежедневието.
На мен пък тази сутрин за пръв път от началото на тази бременност ми беше толкова лошо, все едно съм с махмурлук. Реших, че една студена чаша с вода и изтискан сок от лимон ще ме облекчи  и си направих лимонения коктейл с надежда за облекчение. И докато приготвях закуската на малката усетих как няма да успея да я доприготвя....и се почна едно повръщане.
Боже, колко е ужасно! А като си представя, че някои и до края им е така лошо, направо ми се сви сърцето. Но рък е още по-гадно като имаш и малко детенце, за което да се грижиш и нямаш помощ в моменти, в които си безсилна. Абе, не изчезваше ли гаденето до към края на 3-ти, 4-ти месец? Мен ми е много странно как до сега нищо ми нямаше и изведнъж(би трябвало да съм в 11 г.с, според последния преглед от който ги броя)почвам да повръщам. Thinking
Дано не продължи, че и таткото замина на очни, няма го цяла седмица. Трябва да карам майка ми да пуска отпуски, а след седмица би трябвало да ми разрешат да се върна отново на работа за няколко дни и тогава пак ще си взима отпуск бабата и ми е неудобно все да я карам. Но днес определено ми е някво мътно, нямам сила за нищо и все още някак не ми е преминало това гадене от сутринта.

# 636
Проверих - 10 - 12 г.с. е пика на ЧХГ и после почва да спада и към 20-та не би трябвало да има достатъчно за да причинява неудобство. Но това все пак е в общия случай.

# 637
  • Бургас
Чери, би трябвало до края на третия месец да изчезнат неразположенията. Нали втория триместър на най-хубав и лек по принцип.
Но пък всяка временност си е индивидуална.
Може при теб нещо моментно да е днес. Дано бързо да ти минава. Simple Smile

# 638
kaSsisS, има голяма вероятност да се види пола. Особено ако си 12-13 г.с.
Предния път ходих в 12 г.с. и лекаря позна, че ще е момче.
Надявам се и този път да успее да го види.

И аз предния път като ходих в 12 г.с ми казаха 90% бебето е момиче и на слеващия преглед се потвърди.
Сега имам записан час на 23.10 отново при проф. Марков и се надявам пак да ни даде някаква прогноза. Всички около мен ми пожелават само момче от преди да разбера, че съм бременна. В смисъл единствено на шефката и на моите родители сме казали засега, но никога няма да забравя колко тъпо ми стана като в 12 г.с казахме на свекъра, че чакаме момиче и ние някви супер щастливи и озарени, а той - е, нищо , следващото ще е момче. 🤐(А от дъщеря си има 2-ма внуци момчета)
После и сестрата на мъжа ми го изръси.😡🤮
Аз не мога да разбера защо някои хора живеят още в старите епохи, в които се е гледало с недобро око на наследници от женски пол. Сякаш си някаква отрепка там като си родила момиче и е супер важно да родиш момче.
Не знам, още в първите месеци след като родих дъщеря си сънувах, че раждам пак и отново имаме момиченце. Този път я сънувах с име. И ето, че вече наистина сме в очакване на второ бебче и мен ми е супер вълнуващо както и при първото, въпреки, че понякога заради липсата на симптоми и грижите около дъщеря ми някак изключвам и го позабравям, защото продължавам да си върша старите дейности като преди, а трябва да се опитам да се контролирам. Специално визирам вдигането на по-тежко. Но като се приберем от разходка с количката долу са ни много тесни стълбите от входа до партера и нито е възможно да се сложи рампа, нито ми е удобно да я качвам стъпало по стъпало и си  позволявам все още да я вдигна до горе. Не ми тежи, то е за секунди, но като цяло трябва в скоро време да измислим някакъв вариант, защото в един момент ще си стане направо невъзможно. А и рядко се засичам с някой комшия, който да помогне.

# 639
  • Бургас
Чери, теглиш им една майна на ум (може и на глас, ако не ти пука Satisfied ) и толкова.
Мен също ме ожалваха предния път, като се разбра, че чакаме второ момче.
Горката, двойна свекърва ще ставаш, ех друго си е едно момиченце да имаше и т.н. и т.н. Що приказки изслушах и то от близки хора.
Ще излъжа, ако кажа, че не исках момиче и аз, но това не е концерт по желание. Сега също много ми се иска госпожичка, ама най-важното е да е здраво бебето. Ако имаме трето момче представям си как ще ме оплакват. Joy
А аз имам някакво усещане, че отново е господинчо. Колкото и да ми се иска момиченце, вътрешно усещам, че е момче. Simple Smile
Ще видим по-нататък дали съм познала.

# 640
Права си, Мария, най-важното е, да е живо и здраво бебчето, просто като цяло съм малко по-емоционална и доста чувствителна и до първото раждане приемах всичко много навътре и доста го изживявах. После като родих се почувствах някак по-уверена и силна и самата аз се промених като човек и бих казала, че нямам почти нищо общо със старото ми аз. Просто тези хора откакто имаме взаимоотношения някак умишлено или не все се стараят да ме захапят, особено сестрата на мъжа ми, не знам откъде й идва цялата злоба към мен, но не ми е на грижа и вече взех да си пускам всяко непоискано мнение покрай ушите.
Иначе моето вътрешно усещане е, че пак ще е момиче, но и момче да е също толкова ще се радвам, разбира се то си е наша благословия, какво значение има полът. Просто е дразнещо като има едно такова поведение от някои близки хора, които целенасочено се стремят да те жегнат, това имах предвид и ти си ме разбрала.
Боже, колко яко, не знаех, че чакате номер 3, а уж четох внимателно темата. Винаги като чета се вълнувам с всяка майка и тъжа и се радвам. Този тип сборни групи ни правят по-сплотени, споделящи, тръпнещи в новини от другата, дали всичко е наред. Спомням си в другата отчетна като бях какво вълнение, какви емоции бяха. Как се притеснянахме като тръгнаха някои бебчета по-рано от предвиденото.
Аз между другото все повтарях как си мисля, че ще се роди малко по-рано дъщеря ми и ще направи подарък за рождения ден на дядо си( той е роден в края на Август, а терминът ми беше 09.09), но тя си дочака и даже преносих, а не се спирах грам и само ме бъзикаха, че по-добре на работа да съм стояла до края там поне колежките щели да ме спират. То аз си стоях до 45 дни преди термин на работа, но после вкъщи не се спирах и въпреки очакванията това не доведе до по-ранно раждане. Сега с второто ми е много любопитно кога ще почна да го усещам. Казват, че с всяка бременност по-рано се усеща. Ти какво можеш да споделиш от своя опит?

# 641
И моята ФМ ще е 12 седмица. Надявам се на предположение за пола, аз имам някакви мисли какво ще е, но ще видим дали съм права.  Единия дядо вчера гледал люлки и ми се обажда супер ентусиазиран да ми разказва.

# 642
  • Бургас
Чери, моите бременности бяха много отдавна и почти всичко съм забравила. С малкия бях бременна преди точно 10 години. Simple Smile Не помня кога започнах да го усещам честно казано.
Но и двете ми бременности бяха много леки, без сериозни проблеми и с много хубави емоции. Първия път качих 12 кг., втория 17 кг., сега направо ме е страх колко ще са. Надявам се да не са повече от 15 кг.
И двата пъти родих по-рано - баткото 9 дни преди термин, малкия 19 дни. Нормални, леки и сравнително бързи раждания. Ама бях и млада - 20+ годишна. Simple Smile Сега, на 30+ усещам, че повече се уморявам, често искам почивка.
Годините определено си оказват влияние.

# 643
Cherry, На няколко пъти съм имала дни, в които още със ставането до края ми е било много зле и много повръщах, но на следващия ден си бях отново като през останалото време. Така че не е задължително сега да те почва. Както обичам да казвам ден с ден не си прилича. Simple Smile

# 644
  • Пловдив
Purple HeartЗдравейте , мили момичета ! Включвам се и аз с термин 01.05.2019 г.  Срамежлива съм още , така че само се представям Purple Heart От Пловдив съм  и съм в 11 седмица и 5 6 дни

Общи условия

Активация на акаунт